1. Home
  2. Community
  3. nesciio
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een paar hapjes voor onverwacht bezoek. Het meeste heb je wel thuis en het is zo klaar. …  Lees verder »

Broodsticks in de vorm van griezelige vingers …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Deze brood is natuurlijk niet hetzelfde als de brood die jij bij een Turkse winkel kopen, maar met de krokant gebakken kummel en sesamzaad erover is dit een heel lekker alternatief met echt zon gevulde aroma`s. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel

Zo lekker heb je nog nooit karbonades gegeten denk ik. Of het moeten die Chinese karbonades van Deon zijn geweest. Ze smaken lekker pittig en ook wat zoet. Door het laagje paneermeel krijgen ze een heerlijk krokant korstje. Probeer maar eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Ik had nog een doosje groene pepertjes (soort groene kleine puntpaprika`s) liggen, en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee moest... Meestal maak ik er een lekker bordje pasta mee, maar wilde eens iets anders proberen. Ik heb dit receptje op internet gevonden, en ik moet zeggen, het was verassend lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Harissa pasta en Ras El Hanout kruidenmix zijn heel gemakkelijk zelf te maken. Zo geven deze pasta of kruidenmix er een heel aparte lekkere smaak aan vooral aan de kip, want die neemt deze kruiden zeer goed aan. Als je deze `n keertje zelf wilt maken kun je kijken bij mijn recepten Zelfgemaakte Harissa of Ras El Hanout. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Herkomst onbekend …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Kinderkeuken

1 komkommer 1 kopje koude rijst (gekookte!) 1 kopje gekookte erwtjes 1 ei 1 kopje mais 2 tomaten 1 potje kruidenkaas 1 krop sla …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

De Irish Stew is een gerecht dat je in de meeste pubs in Ierland wel op de kaart kunt vinden. Dat is ook de plek waar ik het zelf voor de eerste keer gegeten heb. Van origine wordt het gemaakt met lamsvlees maar deze variant met rundersucade doet zeer zeker niet onder voor het originele recept. Eigenlijk is er helemaal geen sprake van een origineel recept want zoals elke pub zijn eigen variatie heeft zoveel verschillende recepten vindt je ook in kookboeken terug. Ik heb het zelf al meerdere keren gemaakt maar ben uiteindelijk op dit recept uitgekomen omdat deze creatie bij iedereen het beste in de smaak viel. Je kunt voor wat betreft de groenten naar wens variëren met prei, pastinaak en witte kool. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Iers

Lekkere tonijnpasta met erwten en bonen in een tomatensaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Iedereen weet nu wel dat de herfst zijn intrede heeft gedaan. Culinair gezien de mooiste tijd van het jaar. Overal zijn de mooiste producten te krijgen. Deze met recht "hemelse" herfsttaart komt uit een kookboek vol streekgerechten uit een bosrijk gebied. Mensen gebruiken dus alles wat het bos te bieden heeft. Paddenstoelen, noten, wild en zo is deze heerlijke taart ontstaan. Hij is makkelijk te maken, walgelijk lekker, maar best wel machtig. Geniet er maar van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Europees

Heel eenvoudig recept, lekker voor het hele gezin! Bovendien ziet het er mooi uit, en past het in ieders budget. …  Lees verder »

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Vaak gegeten in Mexicaans restaurant, smaakte zo goed dat ik het ook zelf heb geprobeerd, en het was erug lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Inktvis gevuld met courgettes. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit receptje is enorm populair hier in Italie. Een origineel en overheerlijk alternatief om van een inktvisje te smullen! Natuurlijk kun je met de vulling naar hartelust varieren! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Inktvis is goed te krijgen op de markt en kost niet veel. Dit gerecht is lekker makkelijk aangezien je alleen even de inktvis moet vullen en er een frisse Mediterraanse salade bij maakt en je hebt zowaar een feestmaal. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top