1. Home
  2. Community
  3. naus_marijke
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke salade. Simpel, maar o zo lekker! De dressing in deze heerlijke zachtzure wittebonensalade is op een andere manier gemaakt. De gebakken spekreepjes en uitjes worden in de pan afgeblust met azijn en suiker. De suiker smelt. Door de warme dressing trekt alles goed in de bonen. Heerlijk in één woord!. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Ik ben dol op hollandse garnalen, zo lelijk en worm-achtig als ze zijn, zo smaakvol zijn ze. Dit soepje koppelt ze met avocadosoep en tomaten, zeker een goede combinatie en de garnalen blijven de ster van het gerecht. De soep kan geserveerd worden als een voorafje maar maakt ook voor een spannende amuse-bouche. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Deze paprikajam smaakt verrukkelijk bij een stukje zachte kaas. Vooral bij geitenkaas. Je maakt hier een heerlijk hapje van door deze marmelade te mengen met roomkaas. Lekker op een toastje of (iets verdund) heerlijk als dip. Gewoon op stokbrood ook heel lekker. Ook voor een lekkere lekkere crostini of bruschetta: dun besmeren met de paprikaam en dan een plakje rauwe ham of pittige kaas erop. Doe de paprikajam in kleine potjes. Zodra een potje is geopend in de koelkast bewaren. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een Chinese kool die op moet. Wat doe je daarmee? Heb deze salade er van gemaakt. Een groot succes met een aparte dressing. Echt het proberen waard. …  Lees verder »

Een heerlijke fris en fruitige salade maar dan wel met de ingrediënten die bij het najaar passen. Muskaatdruiven, elstar, sinaasappels, walnoten en natuurlijk witte kool zijn er op dit moment in overvloed en al deze ingrediënten zijn prima geschikt om deze lekkere frisse side-salade mee te maken. Een bijgerecht dat zich goed laat combineren met allerlei vlees, vis, en gevogelte gerechten die ook passen bij deze tijd van het jaar, zoals, stoofpotjes, ovenschotels en allerlei wildgerechten. Zelfs bij een fondue, gourmet of op een buffet misstaat deze salade niet. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Door de romige smaak en het zoete accent van de perzik is het alsof je hoofdgerecht en toetje ineens eet! Hier krijg ik nooit genoeg van! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze heerlijke Tapas kregen wij als voorafje in een restaurant in Spanje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Deze snert is echt zo verschrikkelijk lekker en is een  " erfenis " van mijn " Zussie " ( Joyce202 ) die me dit recept heeft gegeven. Bij mij thuis werd er nooit snert gemaakt omdat mijn vrouw toen nog altijd kookte en bij de gedachte aan snert, zag ze altijd weer die vette varkenspoten van vroeger in de soep drijven. Tijden en recepten veranderen, inmiddels kook ik vaak en geniet ook mijn gezin van deze " magere " Snert. Helaas is mijn " Zussie " Joyce veel te vroeg overleden, ( 2010 ) en elke keer weer als ik deze snert aan het maken ben kijk ik naar haar foto en vraag haar dan, doe ik het goed zo "zussie " ? Haar antwoord ken ik, volg het recept en proeven !! en evt. een beetje aanpassen aan je gezin. Dit recept is voor 4 personen en voor twee dagen omdat het de tweede dag nog lekkerder is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dat peulvruchten gezond zijn dat weten de meeste mensen wel. Ze zijn niet alleen gezond, maar ook erg lekker. Maak er een heerlijk winters prutje van en hoe je dat doet staat hieronder. Dit vindt iedereen lekker van groot tot klein. Lekker herfstig en winters op je bord. Bovendien vult het goed en je word er helemaal lekker warm van, smullen dus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

1 1/4 kg bloemige aardappelen1 dl hete melkzoutpeperkerriepoeder300g spekreepjes25g boter1 prei1 kg witlof2 appels1 eetlepel honing of gembersiroop4 el creme fraiche …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijke schotel, als je hem een keer gemaakt hebt,maak je hem beslist nog een keer! Vegetarisch met vegetarisch gehakt,2 bananen,door de puree 1 a 2 eetlepels thaise curry.Geraspte geitenkaas erover heen. …  Lees verder »

125 gr. zalm (vers of ontdooid) 100 gr. gerookte zalm ¼ tl gedroogde dille ¼ tl mosterd 1 tl kappertjes 1 el crème fraiche 1 tl mierikswortelpuree 1 struikje witlof …  Lees verder »

Van de week lekker uit de losse pols dit gerecht gemaakt met wat ik kon vinden in mijn keuken. …  Lees verder »

Roerbak gerecht met witlof, spek en kaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een lekkere variatie met witlof en bladerdeeg. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijke witlof met ham/kaas in bladerdeeg uit de oven (combimagnetron) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top