1. Home
  2. Community
  3. nanchette
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje! …  Lees verder »

- 4 rijpe handperen - 75 gram boter - 8 plakken parmaham - 2 lente/bos-uitjes, in ringen - 100 gram geraspte parmezaanse kaas - (eventueel) honing …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een fantastisch dessert waar je nooit genoeg van krijgt. De combinatie van toffee en appel is klassiek, maar je kunt het ook met peren, bananen of zelfs aardbeien proberen.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Hou je van bietjes ( krootjes voor de Hollanders ), dan moet je dit zeker eens proberen.Hou je er normaal niet van, is dit een uitstekende manier om bietjes te leren waarderen. En zeker voor kinderen. Zo'n waardevol voedsel, zo ondergewaardeerd! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Lekkere satesaus …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Spekkoek is een Indische lekkernij. Deze cake met gekleurde laagjes is ontstaan ten tijde van de koloniale periode in Nederlands-Indië. Na de onafhankelijkheid van Indonesië is de spekkoek met de Indische Nederlanders mee naar Nederland gekomen. Bij feestelijke gelegenheden waar de familie bijeen komt, mag spekkoek dan ook zeker niet ontbreken! De naam spekkoek is een beetje misleidend. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, komt er geen spek aan te pas. Het is echter wel naar het vleessoort vernoemd; vanwege de laagjes lijkt het een beetje op doorregen spek . In Indonesië heet het `spekkuk` of `kue lapis`, wat letterlijk cake in laagjes betekent. Spekkoek wordt gemaakt van twee kleuren deeg die om en om in flinterdunne laagjes worden aangebracht. De originele spekkoek is lichtgeel en bruin gekleurd. Ook komt in sommige versies de kleur groen voor, afkomstig van de bladeren van de tropische plant `pandan` die als smaakmaker wordt gebruikt. Aangezien Indonesiërs van zoet houden, worden vaak vruchten of cacao aan de spekkoek toegevoegd. De traditie van de spekkoek houdt de herinneringen aan het oude Nederlands-Indië levend. De vraag is echter wel of de jongere generaties van Indische afkomst nog fanatieke spekkoekbakkers onder zich heeft. Niet iedereen heeft tegenwoordig nog tijd en zin om uren in de keuken te staan. De bereiding vergt namelijk veel geduld, omdat elk laagje één voor één wordt afgebakken in de grill of oven. Voor de luie lekkerbek is er een makkelijkere optie; spekkoek is verkrijgbaar bij de Indische toko. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Kan lekker van te voren voorbereid worden. Even in de oven schuiven en we kunnen aan tafel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijk gebak naar origineel oma´s recept, neem nooit genoegen met andere recepten voor Monchoutaart! Elke verjaardag gaat deze taart als eerste op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een recept voor een lekkere boterkoek geschikt voor de combimagnetron …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

1/4 liter room * 325 gram pure chocolade * 50 gram boter * cacaopoeder. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Gewoon lekker eenvoudig Turks brood. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Dit brood kan niet in de machine, wel het kneden!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Lekker gevuld brood.En echt niet moeilijk te maken. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Een heerlijke slagroom truffel met cointreau en pure chocolade …  Lees verder »

2 vanillestokjes 200 g zachte boter of margarine 200 g suiker zout 4 eieren (medium) 200 g zelfrijzend bakmeel 2 eetlepel boter om in te vetten 1 1/2 eetlepel bloem om te bestuiven 1 langwerpige cakevorm ca. 28 cm  …  Lees verder »

Een heerlijke ontbijtkoek. Aangepast aan mijn eigen smaak Men moet het aantal personen invullen. Anders kan je recept niet geplaatst worden. Dit is zo onzinnig !  Heb er maar `n 1 bijgezet. Hi hi.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Oudhollandsrecept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk basisrecept voor ontbijtkoek!Tevens het recept voor een ontbijtkoek met gember en appel ,met boerenjongens of met anijs en muisjes.De Koek wel 2 dagen voor gebruik bakken! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Lekkere met gekookte aardappelen en worstjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Hete bliksem, lekker ouderwets smakelijk koken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top