1. Home
  2. Community
  3. mystyca
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Aardappelsalade maakte ik altijd volgens het recept van mijn Duitse moeder. Maar door tijdgebrek ontstond dit recept. Nu is mijn aardappelsalade nog veel lekkerder, hoeft niet meer in te trekken en dus veel sneller klaar. Iedereen die de salade geproefd heeft wil het recept. De salade kun je ook als basis gebruiken voor een maaltijdsalade door er gebakken spekreepjes of hamreepjes of tonijn of gerookte zalm aan toe te voegen. Laat je eigen fantasie maar werken. De salade is verrukkelijk dat kan ik je verzekeren! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit recept heb ik bij een Grieks buffet gemaakt, het recept is van een Engelse kok (David Laris) die het weer van "een Griekse kok" had. Ik heb meerdere keren Tzatziki gemaakt maar ik vind deze echt de lekkerste. Leuk om te lezen (en/of te proberen) zijn de tips die de lezers van dit recept hebben geschreven. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

M'n dochter bracht dit recept van school, waar ze het gemaakt had tijdens kookles en het is gelijk een 'hot-favorite'. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

De echte Amerikaans salade van witte kool …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

De klassieke Amerikaanse salade, een recept uit plat prefere. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

HEERLIJK! Als je hem een keer zelf hebt gemaakt, lust je nooit meer knoflooksaus uit een flesje! …  Lees verder »

Lekker, makkelijk en snel! (Dit is niet de orginele Pie. Dit is het recept dat mijn moeder heeft geleerd van mijn vader, zoals hij deze zich herinnerd uit zijn jeugd in Australie)(Het recept voor de Pie op de Britse manier zal ik ook nog eerdaags toevoegen!) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit is een typisch Engels gerecht, u kunt het in Londen op vele plaatsen eten. Het is zeer lekker en zeer voedzaam ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Weer een hele lekkere linzensoep. Ik heb er al een aantal op mijn pagina staan, maar zo heb ik de linzensoep nog niet eerder gemaakt. De soep was ook dit keer verrukkelijk! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het recept voor deze echter Italiaanse soep vond ik ik een heel leuk kookboek. Deze minestronesoep is een vegetarische soep als je kruiden- of groentenbouillon gebruikt. Ik heb runderbouillon gebruik wat het geheel wat pittiger maakt. Wil je toch vlees in de soep, bak dan wat spekjes uit die je aan het einde van de kooktijd in de soep doet. Wij vonden de soep zonder vlees ook erg lekker, zeker door de pittige (zelf geraspte) Parmezaanse kaas. (Ik heb het recept wel iets aangepast. In het originele recept zaten er 2 courgettes in en ook nog een handvol sperziebonen. Ik heb ook minder macaroni gebruikt, want de soep wordt snel erg dik) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een super lekker soepje. Snel klaar! Nog lekkerder dus! Heerlijk met een snee boerenbruinbrood of stokbrood. Lekker bij de lunch of als voorgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke zacht romige soep. Gebruik je in plaats van Goudse kaas een geitenkaas dan krijg je een soep met een heel ander karakter en ook erg lekker. Een soep waarmee je veel kunt variëren. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Heerlijke soep. Nooit aan gedacht om tomatensoep te gratineren. De smaak was nog lekkerder dan ik had verwacht. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Mijn vader bakte deze appelbeignets altijd voor ons op 31 december. Een zoete herinnering. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

125 ml slagroom of 125 g demi crème fraîche; 100 ml halvanaise of mayonaise; mespuntje paprikapoeder; 2 eetl. tomatenketchup; 2 eetl. whisky of cognac; zout en versgemalen peper; blaadjes ijsbergsla, in smalle reepjes; 400 g Hollandse garnalen; 1 citroen, in partjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Snelle én goedkope versie van de oer-Hollandse bruine bonensoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

5plakken mosterdkaas 6plakken cervelaatworst 1eetl.mosterd 6witte druiven 6partjes mandariijn (uit blikje) 6coctailprikkers …  Lees verder »

12 plakjes bacon 1 handappel 1 peer 1 banaan wat citroensap …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Verrukkelijke kleine gevarieerde bladerdeeghapjes. Ze vlogen weg op Sinterklaasavond. Maar ook bij andere gelegenheden natuurlijk heerlijk. Je kunt ze natuurlijk tevoren maken en invriezen. Ik heb kleine rundersaucijzenbroodjes gemaakt, bladerdeeghapjes met ham en kaas en hapjes met gerookte zalm en boursin. Van de saucijzenbroodjes haal je er 3 uit een plakje bladerdeeg. Van de andere hapjes elk 4. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal
Top