Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Community
  3. mvankleef
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Kip FAVORIET bij het kerstdiner 2002!!! 37 procent van de Nederlanders eet Kerst 2002 Kip. Deze kiprollade wordt geserveerd met een heerlijke zoete room-perziksaus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Als je bent opgegroeid in een streek waar de asperges als paddenstoelen uit de grond schieten kan het niet anders dan dat je alle geheimen van "het witte goud" kent. Zo zijn er een aantal dingen die je door de jaren heen leert en toepast om het beste resultaat te verkrijgen. Deze soep is met liefde bereid en het beste is uit de kast gehaald om er iets lekkers, nee zeg maar gerust iets hemels van te maken Deze aspergesoep is dan ook mijn paradepaardje. Ik hoop dat jullie hem ook kunnen waarderen. …  Lees verder »

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Deze super lekkere brownies heb ik afgelopen weekend gebakken. Echt een aanrader. Gemakkelijk te maken en heel snel klaar. Je kunt er echt niet van afblijven!!! Het recept stond in de Volkskrant en is afkomstig uit het boek Chocoladefantasie van Linda Collister. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Amerikaans

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Je hebt er geen omkijken naar en het is erg lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

Makkelijke lasagne om je mee-eters te verassen. Smaakt heel culinair verantwoord; is supermakkelijk. Hij wordt namelijk koud gestapeld, dus geen gedoe met saus. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Als jonge meid heb ik een baantje als kassière in een supermarkt.Deze supermarkt heeft een biologische inslag. Vaak komen boeren hun producten bij ons laten proeven en aanprijzen. Nu was er zo`n halfjaar geleden een paprikaboer die samen met een kok deze paprikasoep maakte en aan onze klanten liet proeven. Als kassière kon ik in mijn pauze niet achterblijven. Heerlijk was het. De kok gaf me het recept mee en een week later heb ik het gemaakt. Het is zó simpel! Ik heb hiervoor namelijk nooit echt gekookt! Door dit recept kreeg ik pas echt de passie voor koken, en voornamelijk voor het maken van soepen. Heel veel succes, en smulze! Het recept is voor een grote pan, 2 L soep. Voor vier pers. kun je er de volgende dag nogmaals van genieten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Niet het eerste recept op Smulweb van dit Italiaanse hoofdgerecht uit Milaan, maar wel is dit het authentieke recept. Dus genieten van kalfsvlees in een tonijnsaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik het weekend gegeten bij vrienden van ons. Dit is echt de lekkerste Vitello Tonnato die ik ooit gegeten heb. Natuurlijk kreeg ik het recept mee naar huis. Dit is een klassiek recept uit Piemento van Stefano Cavallini. Hij besloot van de traditie af te wijken door het vlees op de saus te scheppen. Op deze manier blijft de kalfshaas smeltend zacht. Gebruik de beste tonijn in blik die je kunt vinden. …  Lees verder »

Overheerlijke soep!!!!!!!!!!!!!!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Erg simpel, maar wel heel lekker! Ik heb hier erg veel succes mee geoogst! Vrienden hebben me zelfs hierdoor als de Minister van Soepzaken benoemd. Zijn ook hele gewichte zaken, soepzaken, dus het proberen waard!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Fred de Leeuw is een slagerij in de Utrechtsestraat in Amsterdam, vlakbij de Amstel. Ze verkochten er de meest goddelijke zalmmouse die ik ooit proefde. Ik heb er kilo`s van gekocht hoewel ik een arme sloeber was. ( de winkel is krankzinnig duur en verkoopt o.a. truffels en japanse runderlenden en dat soort fratsen) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Ik kon het niet laten. Deze recept is een variatie op mijn recept Een varkenshaas vol verrassingen. Nu een stuk goedkoper met kipfilet en een andere garnituur.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans
Top