1. Home
  2. Community
  3. mussennestje
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Wat is bulgur? Bulgur is tarwe dat eerst gestoomd is en dan gemalen. De korrels kunnen zeer fijn tot grof zijn. De kooktijd is afhankelijk van de dikte van de korrel. Het komt uit het Midden-Oosten. Er zijn variaties in de bereidingswijze en elke streek heeft zijn eigen specialiteiten. Je kan het gebruiken als vervanging voor rijst, couscous, pasta of andere granen in de meeste bereidingen. Bulgur vind je bij buitenlandse winkels (Turkse zeker) en soms in natuurvoedingszaken. Dit is de meest bekende salade uit de Levant, met als bijzonder ingrediĆ«nt bulgur. In restaurants, wanneer je bij mensen thuis gaat eten, geen etentje is compleet zonder deze salade …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Vegetarische hoofdgerecht voor 4 personen Liefhebbers van lasagne zullen deze vegetarische versie zeker waarderen. Bovendien vraagt dit heerlijk zuiders gerecht echt weinig tijd.bereidingstijd: 10 min. + 1 u 15 min. bron: Stoof- en sudderpotjes …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Met heerlijke bolognesesaus en bechamelsaus. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Lasagne met gehakt, broccoli, aubergine en tasty tom tomaatjes. Gebruik mager gehakt en maar 2 lagen lasagnebladen voor de slanke keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Loempia's gevuld met kip en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Traditionele paella. De paella die de dagarbeiders ooit als lunch bereidden boven een open vuur in de velden van Valencia. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Een schitterende PAELLA waarvan ik het recept heb van WINING & DINING. (zie de prachtige foto erbij) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Heerlijke combinatie van kip met rijst maar in een gezond jasje …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Gepikt van koken met sterren maar de zalm dan door kip vervangen. Errug lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Italiaanse klassieker Vlees gecombineerd met een vissaus, het blijft bijzonder. Maar wel bijzonder lekker! Deze snelle variant met gesneden (kalfs) fricandeau is altijd een succes. Een erg lekker voorgerecht dat je zo gemaakt hebt en ook nog eens van te voren kan maken! Ook lekker voor bij een buffet. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Lekker voor elke dag of feest …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indisch

Makkelijke en overheerlijke appeltaart die we lauw serveren ...... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Appeltaart, deze Italiaanse versie is heel anders van structuur dan de Nederlandse appeltaart. De smaak is heerlijk en bovendien staat deze Italiaanse appeltaart snel op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Schnitzels met een heerlijke vulling. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

In 30 minuten een lekkere schotel op tafel en makkelijk te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Lekker als onderdeel van een tapasmenu. Je kunt het vantevoren maken en invriezen, dus extra tijd voor je gasten. Ik heb ze met kerst gemaakt en ze waren heel snel op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Recept van Jamie Oliver. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top