1. Home
  2. Community
  3. ms999
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Thaise beef salade. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Nu kan het nog, het aspergeseizoen duurt nog een paar weken dus profiteer nog even van het €witte goud'. Er zijn talloze bereidingen, het liefst heb ik ze met vis want als we ze één keer traditioneel gegeten hebben (Hollandaisesaus, ei en Hollandse prut ham) zijn die smaken wel weer genoeg. Het wordt steeds lastiger om nieuwe bereidingen te bedenken, maar toen vond ik, per toeval, deze. Dit eenvoudige recept is er een die er mag wezen want hij zit bomvol smaak. Bijna traditioneel, op de saus na, maar heel veel lekkerder door de keuze van de ham en de krokante bite. Makkelijk en snel te maken en super lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Fris lente ijs met roodfruit. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Johannes van Dam was culinair recensent van Het Parool en de autoriteit op het gebied van eten (en lekker) in Amsterdam. Heeft zijn leven gewijd aan de gastronomie en heeft een bijbel van 900 pagina's (De dikke van Dam) geschreven vol recepten en alles over lekker eten. Van Dam was de autoriteit op het gebied van kroketten, gehaktballen en broodjeszaken. Hij is in het najaar van 2013 overleden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Antwerpen is een Bourgondisch paradijs. In de stad zijn veel verschillende keukens terug te vinden waar je heerlijk kunt eten. Maar naast de vele restaurants zijn er natuurlijk ook de befaamde frietkotten. Vooral in combinatie met Vlaams stoofvlees zijn de Belgische frieten verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Belgisch

1 focaccia 250 ml Griekse yoghurt 1 grote teen knoflook, geperst sap en rasp van 1 citroen versgemalen zwarte peper zout 500 g lams- of rundergehakt 1 ui, gesnipperd eetlepel pikante paprikapoeder 1 theelepel gemalen komijn 2 eetlepels olijfolie 25 g rucola 8 halfdroge tomaatjes …  Lees verder »

Verukkelijk voorafje dat je op een mooie amuselepel kunt serveren. Gelezen in de Allerhande. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Lekker fris en anders! …  Lees verder »

Speltbroodje pindkaas banaan: gezond en lekker! …  Lees verder »

Een super lekker sateetje van chefkok Herman den Blijker. Makkelijk te maken en geschikt voor barbecue, grillplaat of grillpan. Deze staat ook op de lunchkaart van restaurant Las Palmas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Als ik vroeger bij mijn ouders mocht kiezen wat we gingen eten koos ik altijd voor dit gerecht! Nog steeds maakt mijn moeder dit regelmatig en nu ik het recept hebt komt het ook bij mij thuis op tafel! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Australisch

Veel te heet om te koken, maak deze heerlijke frisse salade met geroosterde kipfilet en eet er heerlijk knapperig stokbrood bij met kruidenboter …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mmmm..... mijn #WK2014 kip want deze kluiven zo lekker weg bij de buis. Snel en makkelijk voor te bereiden en vlug klaar. Als je gasten hebt dan is dit wel de snelste knabbelpoot die ook nog eens super lekker en krokant smaakt door alle specerijen! Echt voor wie de bitterballen, kroketten, frikandellen en vette hamburgers uit de vriezer links wil laten liggen. Voldoende voor 5 personen. Kan in de oven en op de barbecue bereid worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Eigen gemaakte heerlijke appelflappen, die zijn toch het aller lekkerst. En die verukkelijke geur die uit je oven komt.......je kunt bijna niet wachten tot ze klaar zijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijke bijgerechtje met een Indiase type kerrie, maar er word ook Chinese kruiden zoals 5 kruidenpoeder en rijstazijn en lichte sojasaus in gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Mascarpone, smeue chocolade brownies en fruit: voor als de liefde door de maag gaat. Een heerlijke moederdagtaart! …  Lees verder »

Pikant gerecht wat zowel op de barbecue bereid kan worden als in de oven. …  Lees verder »

Top