1. Home
  2. Community
  3. mpml
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Stevige lunchsalade met aardappel en tonijn. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als het zo koud is eten we graag stamppotten of ovenschotels. De verwarmen je. Ik had nog spruitjes, spekreepjes en paddenstoelen in de koelkast en wilde weer eens iets anders. Maar wel een ovenschotel. Deze keer zonder kaas. Om de spruitjes toch weer een andere smaak te geven heb ik pittige mosterd met creme fraiche door elkaar geroerd en dit door de spruitjes gemengd. In één woord VERRUKKELIJK, Echt een ovenschotel om nog eens te maken. De  aardappelschijfjes bovenop heb ik deze keer niet met kaas bestrooid, maar wat ingevet met gesmolten boter. Heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Heerlijke aardappels die bijzonder geschikt zijn voor een speciaal etentje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijke aardappels die bijzonder geschikt zijn voor een speciaal etentje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Als de dagen korter worden en de avonden weer wat killer krijg ik weer meer trek in een wat stevigere soep. Door de aardappelen die je aan deze soep toevoegt krijgt je een mooie gebonden soep en je maakt het extra romig door en nog wat (kook)room aan toe te voegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Als de dagen korter worden en de avonden weer wat killer krijg ik weer meer trek in een wat stevigere soep. Door de aardappelen die je aan deze soep toevoegt krijgt je een mooie gebonden soep en je maakt het extra romig door en nog wat (kook)room aan toe te voegen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Deze Parijse soezen spotte ik bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 21 september 2014. Garneer ze met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect! …  Lees verder »

Deze Parijse soezen spotte ik bij Heel Holland Bakt, in de uitzending van 21 september 2014. Garneer ze met wat poedersuiker voor een extra feestelijk effect! …  Lees verder »

Mijn gezin is dol op gevulde tortilla's uit de oven en deze met kipvulling zijn favoriet. Ik vond het recept ooit in een foldertje over kaas en ik pas het aan naar gelang wat ik in huis heb. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Een familierecept van chefkok Gaetano Sergio wat hij van zijn oma kreeg. Heerlijke stukjes varkenshaas in een overheerlijke romige saus met groenten en cognac. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Pittige gekruide indiaas recept gemaakt met phyllo deeg, dat verkrijgbaar is in de supermarkt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Broccoli is zit boordevol vitamine C, eet het eens in een quiche. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 kg vastkokende aardappels 1 bol knoflook 1/2 zakje rozemarijn (á 20 g),naaldjes afgeritst 2 tl grof zeezout 2 el olijfolie bakpapier. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Internationaal

Ik weet niet anders dan dat mijn moeder deze salade altijd met Oudjaar maakte. Op Nieuwjaarsdag aten we dan op wat er nog over was. Mijn moeder is helaas overleden, maar de traditie zet ik sinds een paar jaar voort. Heerlijk! …  Lees verder »

Toen ik als tiener op de Middelbare Zeevaartschool (machinistenschool) in Harlingen zat, had ik een stotterende klasgenoot die regelmatig met mij in een groepje tussen de middag door het centrum van Harlingen trok. Tijdens deze wandeling kreeg Lieuwe trek in een puddingbroodje. Bij de banketbakker kwam hij evenwel wederom niet uit zijn woorden. Een pu-pu-pu....., gaf vervolgens een harde schop tegen de toonbank en jawel hoor..., een PUDDINGBROODJE klonk het luid door de winkel. Tijdens het plaatsen van dit recept moest ik weer even aan hem denken. Dit recept is eerder verschenen in een kerstfolder uit 2005 van Super-de Boer en is oorspronkelijk afkomstig van Rika Tepper uit Slochteren. De titel van het recept was toen Gronninger Eiervla maar feitelijk betreft het hier dus echt de originele puddingbroodjes uit mijn jeugd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Weer eens een andere variatie op de gewone "witlof met ham en kaas"uit de oven.Bijzonder door de romige champignonmassa en de door de aardappelen gestampte boursin . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Lekker `gezond` snacken want de nuggets komen niet uit het vet maar uit de oven. Heerlijk krokant van buiten, kruidig en sappig van binnen.. …  Lees verder »

Top