1. Home
  2. Community
  3. mpml
  4. Kookboek Vleesgerechten
Kookboek "Vleesgerechten"

Dit is een lekkere bal, is iets meer werk misschien maar dan heb je ook een goeie bal! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Ik heb zo een filosofie, je moet met eten eigenlijk¬†‚€úalles‚€Ě een keer geprobeerd hebben en berenhappen stond nog op deze verlanglijstje dus toch maar uitgeprobeerd. Een berenhap word normaal gesproken gefrituurd in olie. Deze is een slanker versie en word in de oven klaargemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou d√∂nner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) d√∂ner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

De herfst is officieel begonnen, ook wel te zien en te voelen buiten. De heerlijke tijd breekt weer aan culinair gezien. We trappen deze herfst goed af met dit overheerlijke, kruidige- malse en geurige stoofpotje. Het moet even pruttelen, maar dan heb je ook wat. Dit is geen Boef Bourguignon, maar net zo lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

¬†Geweldig lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Deze heerlijke varkenshaasjes zijn een gegarandeerd succes bij iedereen!! Eenvoudig te bereiden, met weinig ingredienten. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Heerlijke bal die zwemt in een smulweb jus !! Tja, heel veel mensen weten onderhand wel dat deze gehaktbal echt heel erg lekker is. Echter wat me steeds stoorde aan de recepten die op internet staan is het feit dat in de lijst van ingredi√ęnten steeds staat: 1 potje vleesfond (380 ml) of zelfgemaakte fond ? Het verbaasde me dat een potje vleesfond duurder is dan het gehakt !! Echter hoe maak je dan zelf wel een lekkere fond of jus ? Het moge duidelijk zijn dat Librije of met name Jonnie Boer, nooit een potje vleesfond zal gebruiken. Wat ik weet is dat je een gehaktbal moet aanbraden en daarna moet leren zwemmen ! Zo krijg je een sappige bal met een mooie saus of jus. Dit recept is mede hierdoor close to perfection ! Smulgroet, Ger1958 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal
Top