1. Home
  2. Community
  3. mpml
  4. Kookboek Coentje
Kookboek "Coentje"

Dit is een supergemakkelijk te maken appeltaart. …  Lees verder »

  • Internationaal

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Eindelijk, na een poosje experimenteren, een taart met een droge bodem zoals wij die willen en heerlijk knapperige strookjes bovenop. Geen gedoe met steunvulling of een berg paneermeel. Mijn werkwijze bevalt me zo goed dat ik deze op Smulweb zet. Alle zalmtaarten met prei lijken op elkaar maar dit vind ik gewoon de mijne. …  Lees verder »

Heerlijk pikante zoetzuur voor bij de nasi of bami, ook lekker op een boterham met kaas wel even uitlaten lekken. Echt heel erg lekker bij gerechten met rijst die zelf niet zo pikant zijn of wel natuurlijk. ik weet het bij mijn surinaamse nasi en Bami en op de boterham …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

Het originele recept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is de echte kruidenmix om goede shoarma van uitmuntende kwaliteit mee te maken. Ik maak ze altijd zelf. Je kan potjes kopen, maar die zijn niet alleen duur, er zit voornamelijk zout in. Shoarma wordt gemaakt van mals lamsvlees. Dit is voldoende voor 2 kilo vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

"La Tasha's Jambalaya - The Real Thing": maar dan wel op mijn manier, want sommige dingen in het oorspronkelijke recept zijn twijfelachtig, wat niet weg neemt dat het een heerlijk recept is. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

De weldadige eigenschappen van soep worden al eeuwen bezongen in kookboeken en medische verhandelingen. Heb je iets onder de leden? Vraag je liefje, je buurman of je oma om zo`n supersoepje te maken en je bent zo weer op de been. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Deze pompoensoep is tegelijkertijd heerlijk pittig en toch fijn van smaak. Je kunt de soep eten als voorgerecht, maar het is ook een prima soep als hoofdgerecht met crostini`s erbij. Ik heb al vaak gehoord dat iemand vooraf zegt geen pompoensoep te lusten. Maar, als deze soep op tafel staat, zit iedereen atijd te smullen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Boodschappenlijstje: 500 gr. rundergehakt 1 ui 3 eetl. suiker Olie Ketjap Manis ( ik gebruik trade mark) 1 runderboullion blokje zout peper Panneermeel (ong. 4 eetl.) 2 tenen knoflook …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

850 gr. bloemkool-roosjes 450 gr. Taleggio kaas 100 ml. verse room 1 ei Paneermeel Citroen Boter Kaneelpoeder Zoete paprikapoeder Olijfolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Lekkere krokante rijstballetjes met een hart van gesmolten mozzarellakaas; wie lust dat nou niet? …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Arabisch

Bron: Seasons, jrg 11, nr 2, mrt/april 2003, p. 39 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

115 g pure chocolade in stukjes, 150 gram boter, 45 ml melk, 150 g suiker, 3 eieren, 200 g zelfrijzend bakmeel, 1 el cacaopoeder. VOOR DE FUDGE EN HET GLAZUUR: 50 g pure chocolade in stukjes, 225 g gezeefde poedersuiker, 50 g boter of margarine, 3 el melk of slagroom, 1 el vanille-essence …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Bent u ook zo`n fan van de Franse keuken? Dan vindt u hier een heerlijk recept van een echte Franse tomatentaart die zijn oorsprong vindt in het dorpje Ourdeaux, midden in Frankrijk. Met de juiste ingrediënten, zoals stevige, rijpe tomaten bij voorkeur trostomaten en een iets pittige Franse kaas kan er met dit recept bijna niets misgaan. De taart is bedoeld als voorgerecht, maar kan ook prima als bijgerecht geserveerd worden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top