1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1375253334
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Maak deze paascracker eens zelf! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joods

Dit heerlijke vegetarische voorgerecht heb ik naar onze eigen smaak aangepast en er ook fotos bij gemaakt. Een aanrader als je een etentje hebt en niet enkel met Pasen. Prima van tevoren te maken. Onderaan vind je de link naar het originele recept. …  Lees verder »

Koekjes; Amerikaans (Pennsylvanian Dutch) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Amerikaans

7 g gedroogde gist-65 ml warm water-1 theel basterdsuiker-3 eieren op kamer temperatuur-2 dl warme melk-80 ml honing-125 gr gesmolten boter-1/2 theel zout-4 koppen bloem-1 el suiker extra,+ 1 el melk extra …  Lees verder »

Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit mooie nagerechtje komt uit het boek 'Uit de oven van Van Boven'. Maak vooral veel, want deze stoofpeertjes zijn anders zo op! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een recept van mijn oma. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk diner. Kinderen zijn er dol op (de alcohol verdampt tijdens het stoven) Gebruik liever geen Gieser wilderman krijgt wel de mooiste kleur maar is m.i. minder smakelijk dan de grotere soort St Remie die hard is en een frisse smaak heeft. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is het snelste en makkelijkste brood wat ik ooit gemaakt heb. (Zelfs geen broodvorm nodig!) Het is bovendien geweldig lekker! Je kan het eten als het nog ietsje warm is maar de volgende dag (beetje opgewarmd in de oven) is het nog steeds heerlijk. Ook lekker bij een BBQ. Ik kreeg wat vragen of er Gorgonzola gebruikt kon worden i.p.v. Geitenkaas en een andere vraag of er ook kleine broodjes van gemaakt konden worden. Dat heb ik dus vandaag (26.04.2010) uitgeprobeerd. Heb vijf ongeveer dezelfde grootte bolletjes gemaakt. Oven gelijk op 200°C i.p.v. 190°C plus 1 flinke theelepel bakpoeder toegevoegd. Broodjes in het midden van de oven voor 30 minuten. We hebben er twee apart gehouden en drie heb ik ingevroren, weet absoluut niet of dat goed gaat maar ik wilde het wel proberen dus of ze ontdooid en opgewarmd nog lekker zijn? Dat moet ik nog ervaren. p.s. Oventemperaturen kunnen verschillen, bij mijn oven zijn ze dus goed …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heerlijk brood, zonder toevoeging van E-nrs e.d. Allemaal natuurlijke producten en wat superfoods. Koolhydraatarm! …  Lees verder »

Deze veganistische variant van de bekende mayonaise is een stuk gezonder en kunt u zonder zorgen lekker smeren op brood, dippen & als sausbasis van bijvoorbeeld cocktail whiskey, kerrie of knoflook saus gebruiken! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Romig en met een goede smaak balans. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

* 1 blikje kokosmelk à 4 dl * 1 blikje gecondenseerde melk à 4 dl * 1/2 tl zout Voor de gula melaka-saus : * 150 g palmsuiker of rietsuiker * 1,5 dl water * 1 plakje verse gember van 1 cm, gekneusd * 1 pandanblad (indien verkrijgbaar) * halve kokosnoten (naar wens) en dun geschaafde plakjes kokos voor erbij …  Lees verder »

Als je dit geproeft hebt wil je nooit meer anders!! Voor de kippenhouders onder ons een goed recept bij eventueel eieroverschot. Da's altijd een goed excuus om advocaat te maken, nietwaar ? …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Heerlijk om dit in huis te hebben.  Gewoon als siroop met water, met mineraalwater, maar ook lekker om door sekt of wijn te doen en bij........... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Ja, alweer die cocktailsaus. Maar deze was dan wel bijzonder lekker! …  Lees verder »

Jammer dat je geen geuren met het recept mee kan sturen. Dit is de allerlekkerste ontbijtkoek of peperkoek of kruidkoek of hoe je hem ook mag noemen. het beslag is heel gemakkelijk en hij is snel klaar, hij moet wel 1 uur in de oven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top