1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1370160260
  4. Kookboek Indonesische
Kookboek "Indonesische"

Lekker bijgerechtje. Ik heb het gegeten met mijn pittig rundvlees uit de slowcooker met patatjes uit de airfryer. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Ik zoek al jaren naar een kopie van de babi pangang saus van de chinees. Na veel mislukte pogingen, begint dit er een beetje op te lijken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

8-10 kippenpoten 50 gr. boter 3 st. uien 3 tn. knoflook 250 ml ketjap manis 4 el. ketchup 2 el. bruine bastaardsuiker 2 tl. sambal knoflookpoeder zout en peper …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

De kipfilet wordt gestoofd in een pittige saus, gemakt van boemboe ajan paniki, een kant-en-klaar kruidenmengsel uit de Indonesiche keuken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Sinds ik een slowcooker heb geniet ik nog meer van de heerlijke smaak van de Indonesische keuken. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Jaren geleden aten we bij een (aangetrouwde) nicht van ons heerlijke nasi met speklapjes. Zij had dit recept van haar moeder, die afkomstig was uit Indonesië en in de jaren '50 naar Nederland was gekomen. Die rijst is me altijd bijgebleven. Pas kwam ik een recept tegen met gebakken rijst met speklapjes. Ik kan me niet meer herinneren of dit hetzelfde smaakte, maar we vonden dit ook erg  lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker snel klaar! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Spitskool is een hele veelzijdige groente. Ik heb dan ook vaak spitskool in huis en probeer er steeds een ander gerecht van te maken. Dit keer wilde ik eens een curry maken. Er lag nog een grote vleestomaat, dus proberen. Wij vonden het allebei (Rob(mijn man) en ik)  erg lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Eerst word de kip gekookt en erna goudbruin gebakken in ketjap marinade. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Een overheerlijk ouderwets recept wat mijn moeder ooit eens van een echt oud Indonesich vrouwtje heeft gekregen, lekkerder kan bijna niet!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Erg lekkere garnalen op basis van/aanpassing van een Indonesische boemboe (uit het Groot Indonesisch kookboek van Bep Vuyk; een echte aanrader voor mensen die echt (Javaans) Indonesisch willen koken). Wij deden het deze Indonesische rijsttafel met Nasi koening, ajam telor boontjes, Besengek van eieren, Rendang van runderlappen, zelf afgebakken kroepoek, gefruite uitjes en atjar tjampoer uit een pot en dus deze garnalen. En als afsluiter ook nog de zelfgebakken spekkoek en kwee lapis me koffie. Reuze leuk zo'n gezellig samen koken groep... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Gisteren had onze onderbuurman Lammy weer eens voor ons gekookt. Macaroni met makreelsaus. Een Surinaams-Indisch gerecht. Toen ik het hoorde moest ik ff wennen aan het idee, maar eenmaal binnen bij hem was ik al om. De geur die ons tegemoet kwam maakte mijn maag direct wakker, lekker!!! En mijn neus had me niet bedrogen, het was heerlijk!  Hier het recept als je nieuwsgierig bent geworden.... Hij heeft de makreel bij de visboer op de markt gehaald, maar bij de Appie etc kan je ze natuurlijk ook kopen, niks mis mee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Aziatisch

Pasen wordt door veel mensen geassocieerd met de kip en het ei. Daarom heb ik een lekker smakelijk, mals en warm borrelhapje of bijgerecht bedacht. Zo lekker dat je je vingers erbij opeet. Laat ook de kleintjes lekker kluiven want dit vinden ze allemaal lekker. Hoeft niet persé met Pasen, ook lekker als bijgerecht bij je nasi, rijsttafel, zomaar of als borrelhapje op feestjes/verjaardagen. Kun je gewoon neerzetten want ze zijn toch zo weg en op. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dezeovenschotel witte kool met het gehakt en gegratineerde aardappelpuree is heerlijk gekruid met een aantal Indonesische kruiden, ketjap en Spaanse peper. De aardappelpuree is extra lekker door de gebakken Indische uitjes die erdoor gemengd zijn. Zo is een ovenschotel witte kool extra lekker. Wij hebben zalig gegeten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

In plaats van biefstuk kun je ook bieflapjes gebruiken. Ik koop vaak de biefstukpuntjes bij AH. Heerlijk mals! Laat het vlees lekker intrekken voordat je het gaat bakken. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch
Top