1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1369324047
  4. Kookboek stamppotten
Kookboek "stamppotten"

Leidse Hutspot met mals draadjesvlees en hartige spekblokjes …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Koolraap behoorde vroeger tot een veel gegeten groentensoort. De rapen hebben een vuil-gele kleur die bij het koken oranje wordt. Het is een echte bewaargroente waarvoor de belangstelling in de vorige eeuw vrijwel geheel verdwenen was. Sinds de koolraap schoongemaakt en in blokjes of reepjes gesneden in supermarkten en bij de groentenspecialisten wordt aangeboden wordt er steeds meer van verkocht. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Op zoek naar weer eens een ander recept met koolraap kwam ik op dit idee. Smaakte prima! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een heerlijk winters gerecht. Deze hoeveelheid is genoeg voor 4 man. Het lijkt erg veel, maar de ervaring leert dat er erg veel van gegeten wordt. En geloof me, de volgende dag de restjes opeten is echt geen straf. Met de hoeveelheden valt te schuiven naar smaak, vooral wat betreft de hoeveelheid suiker. In mijn opinie is hete bliksem het lekkerste als hij lekker zoet is, zo is het recept ook geschreven. Heb je dit liever niet, dan kan je de suiker weglaten of verminderen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk stamppotje. Ik had nog wat kool over en ben gaan proberen. We vonden het heerlijk. De kool krijgt een zalige smaak door de kerrie en de prei. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zin in een andere stamppot dan gewone hutspot. Nog 2 preien liggen en wat champignons en een half pakje roomkaas. Samen met wat knoflook en lente-ui ontstond dit recept. Wij vonden dit heel erg lekker. Komt in de toekomst zeker vaker op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een lekkere stamppot voor de wintermaanden. Door het gekruide gehakt en de oude kaas heeft het een aparte smaak. Mijn vriend eet er zijn vingers altijd bij op! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1 kilo aardappelen geschild en in stukken gesneden.4 appels b.v elstar,geschild en in stukken.1 zak spruiten van 500 gram.2 eetlepels olie.250 gram spekblokjes.150 ml melk.50 gram boter. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is echt een stampot voor de zomer ,lekker met brie en toch met een heerlijke eigen smaak . …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een heerlijk romig potje....  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het overduidelijke bewijs dat de Mexicaanse en Nederlandse keuken prima samen gaan! (het heet een stampot maar ik vind het meer een ovenschotel) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Door de pastinaak niet zo`n zware stampot met een ietwat anijsachtige achtergrond.. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

1.5 kg aardappelen kruimig 50 g boter 1 duopak magere spekreepjes (250 g) 1 ui, in halve ringen gekookte bieten (500 g), geschild 1 appel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit gerecht is in feite een variatie op de bekende rauwe andijviestamppot. t Voordeel van ijsbergsla is echter dat de blaadjes lekker knapperig blijven. Wie dit gerecht extra fris wil laten smaken, voegt er witte druiven of partjes mandarijn aan toe …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een aparte heerlijke stamppot met rode kool, spekjes, stukjes ui en rozijnen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Zalige romige stamppot van beetgare groene kool met ui, knoflook, spekjes en knapperige champignons. Op smaak gemaakt met wat room en een lepeltje mosterd. We hebben hiervan gesmuld! Hier in Duitsland wordt groene kool erg veel gegeten. De naam voor groene kool is Wirsing, niet te verwarren met Grünkohl, want dat is onze boerenkool.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 grote pastnaken, 1 grote zoete aardappel,2x prei, sjalotten 2, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, stukjes gerookte 100-200 gr gerookte kalkoenfilet, bakje kastanjechampignons.kerrie, zout, beetje boter, beetje melk …  Lees verder »

800 gr. pastinaak;800 gr. aardappels;5 lente-uitjes; 1 rookworst;100 gr. ontbijtspek/spekjes;75 gr. geraspte kaas; 3 eetl. selderij;½ ltr. melk;50 gr. boter; peper en zout. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands
Top