1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1358627721
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

4 kopjes gekookte kikkererwten, 2 geklopte eieren, 3 teentjes knoflook, fijn gesneden 1/2 kopje fijngesneden selderij, 1/2 kopje fijngesneden lenteui, 1 tl komijnpoeder, 3 el tahinpasta (sesampasta) 3 el bloem, 2 tl cayennepeper, wat zwarte peper, 2 tl zout  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Arabisch

500 ml Griekse yoghurt 250 ml slagroom 6 eetlepels poedersuiker Rood fruit naar smaak (frambozen, bramen, aardbeien etc., eventueel diepvries) voor ca. 3 personen. Stuk of 10 amaretti (kleine bitterkoekjes) Muntblaadjes om te garneren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Jambalaya is een rijst gerecht uit Louisiana. Het komt van Paella en daar lijkt het ook erg op.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Mijn vlotte versie van dit klassieke Siciliaanse gerecht, dat je kan eten als lunch, als borrelhapje of als voorgerecht. Caponata is goed (ruim) vantevoren te maken, en het is een heerlijk zoet-zuur gerecht,voornamelijk op basis van aubergine. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Rund enchilada's met zacht gestoofd rundvlees. Dit is ultiem comfort food uit Mexico. De krachtbouillon rund basis van Struik geeft het gestoofde rundvlees extra veel smaak.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Harira is een rijkelijke soep met tomaten, tuinbonen en kikkererwten. De soep dankt haar heerlijke smaak aan de oosterse kruiden.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Een snel wokgerecht met prei en taugé en een zelf gemaakt sausje. Dit laatste doe ik altijd uit de losse pols en roer alles doorelkaar en proef met een schone pink Soms voeg ik dan van een ingrediënt wat extra toe totdat ik mijn juiste smaak heb. Vlak na het roosteren waren de pinda's taai....., maar dat komt helemaal goed. Na afkoeling zijn ze weer heerlijk knapperig. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Moet wel even marineren maar is de moeite waard …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Het was weer eens tijd om wat lades op te ruimen en in de zogenaamde "rommellade"viel mijn oog op de receptenmap, waarin allemaal verzamelde recepten die ooit nog eens gemaakt zouden kunnen worden...... Deze pittige satéstoof van Janneke Philippi uit een krant van lang geleden leek mij wel wat . Even naar de slager voor mooie rundersukade en aan de slag. Het kost slechts een kwartiertje en dan mag dit gerecht aan zijn stooftijd van 2 uur  beginnen. Morgen smullen we dit pas, want voor de maaltijd van vandaag was ik al voorzien. Morgen snel klaar en waarschijnlijk nog lekkerder, zoals bij vele stoofschotels.    De recepten van Janneke zijn heel toegankelijk, lekker en kloppen áltijd. ( citaat uit de krant bij het recept)  Uit het derde kookboek " Stoven  "  in de serie :  " Bij Janneke thuis ". …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Curry risotto met garnalen en koriander. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Ouderwetse hachee, zoals ik hem bij mijn moeder kreeg …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Als je dit eet op een mooie zomerse dag, verlang je zo terug naar het warme Griekenland waar ze dit nog veel lekkerder kunnen maken!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Onze Jiri en ik zaten gisteren met de handjes in de haren: wat eten we morgen?  Geen idee, geen inspiratie.. Tot ik me herinnerde dat ik ergens een heel erg goed recept had voor deze smaaksensatie uit india van een goede chef aldaar. Bladeren, bladeren en nog eens bladeren tussen mijn recepten en jawel: gevonden!!   Even schrikken dat het weer zo lang moest marineren, maar dat heb ik gedaan na de wedstrijd van gisteren en een hele nacht laten staan in de koelkast. Ideaal toch? Het resultaat, we hebben er vanmiddag ongelofelijk van zitten Smullen met onze buren die een borreltje kwamen doen Ik zet hem snel weer op Smul, wel zo makkelijk terug te vinden nu.... Het lijkt een hele lijst en bewerkelijk, maar het valt echt heel erg mee en is zooo de moeite waard!!!!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Soto Ajam is een kruidige, gele kippensoep. Bij de soep worden allerlei hapjes geserveerd, zoals groenten, ei, seroendeng. Het leuke is dat er allemaal schaaltjes op tafel staan en iedereen zijn eigen soep kan samenstellen. Recept is ook te vinden in het receptenschrift van het boek Wereldeters. Tip: vertel tijdens de maaltijd je kinderen leuke weetjes over Indonesië. Bijvoorbeeld over het vroegere Nederlands-Indië; of over terrassen met rijstvelden; of over de neusaap die door de Indonesiërs ook wel Nederlandse aap werd genoemd (omdat hij zoveel leek op de Nederlandse kolonisten. Die hadden net zo`n grote neus en bolle buik!) WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

Koude pastasalade met gebakken kipfilet, cherrytomaatjes, kaas, creme fraiche en room. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een hoofdgerecht van Lamsvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Afrikaans

2 lamsracks van 400 gram - vers gemalen zwarte peper - 3 takjes tijm - 250 gram cherrytomaten - 4 eetlepels olijfolie - 1 teentje knoflook - 1 theelepel honing - 50 gram zachte roomboter - alu-folie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Lekker pittige saus voor bij de sate …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

60 ml plantaardige olie 1 grote ui, in ringen 110 gr mussaman-currypasta(zie in mijn receptenlijst) 750 ml kokosmelk 80 gr grofgehakte, geroosterde ongezouten pinda's 600 gr schouder van het rund of rosbief, 1 cm dik, in blokjes van 4 cm. 1 el vissaus 60 ml tamarindesap 1 el palmsuiker citroen- of limoensap naar smaak zout naar smaak …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais
Top