1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1356818531
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

4 kippenpoten 2 uien 10 kruidnagels 2 winterwortels 2 preien 2 aardappels (vastkokers) 1/2 groene kool 3 teentjes knoflook 200 g spekblokjes 20 g boter 2 laurierbladen 1 theel. gedroogde tijm 1 braadkip 4 kippenbouillonblokjes 3 eetl. fijngehakte peterselie 3 eetl. fijngehakte selderij 1 citroen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijke koude salade met pesto dressing …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

Wat gebraden of gekookte kip en nog eieren over van de Paasdagen? Maak dan eens deze lekkere kipkerriesalade. Ik heb de salade gemaakt met een stukje overgebleven gerookte kipfilet. Gegeten op een verse donkerbruine boterham. Dat lusten we wel vaker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

KAAS...je kunt me er wakker voor maken, Maar er zijn mensen die geen kaas lusten. Soms wel gesmolten kaas (uit de oven), maar kaas als borrelhapje...Nee, dat lusten ze niet. Voor iedereen die geen kaas lust of gasten krijgt die geen kaas lusten hieronder een selectie van 65 borrelhapjes zonder kaas. Veel succes met de hapjes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dit gerecht is vol van smaak en zeer vullend, al helemaal als het met rijst wordt geserveerd - wat ik meestal achterwege laat. Heel gemakkelijk om te bereiden (zelfs een dag van tevoren) voor een groot gezelschap. Geinspireerd door de afrikaanse keuken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Even de voorjaarsstormen trakteren op een heerlijk pittig kerrie stoof. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Heerlijke ovenschotel met lams of schapenvlees …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een vlees schotel uit Griekenland. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Rijst met balletjes gehakt uit Suriname …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Leuk en vooral lekker recept dat ik tegen kwam op de blog vol gezonde E-nummer vrije recepten van Jacoline. Heel weinig voorbereiding en dan hup de oven in. Prima doordeweeks recept voor de hardwerkende moeder. Kinderen ook een hele paprika op! …  Lees verder »

- 1 kilo pompoen in blokjes - 2 grote uien grof gesneden - 1 rode paprika in grote stukjes - 1 rode peper in ringen - 2 aardappelen in blokjes - 2 teentjes knoflook gehakt - 1 theelepel Djahe - 1 theelepel Djinten - 2 theelepels Ketoembar - 2 groente bouillonblokjes - 1 liter gekookt water - olijfolie - basilicim - creme fraiche …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

2 aardappelen 2 eieren 1 eiwit 15 g bloem (tarwebloem) 0.5 dl melk (halfvol) peper zout nootmuskaat 250 g champignons 40 g boter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Surinaams groente gerecht die bij de roti of bij rijst gegeten wordt, heel lekker. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

Dit is volgens mij de ultieme sate marinade. De smaak is wel zo perfect zodat ik altijd weer op dit recept terugval. Gebruik hamlappen waar best een klein beetje vet aan mag zitten indien je gaat roosteren op houtskool. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch
Top