1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1348732209
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

700 gram magere hamlappen, in dobbelsteentjes zout peper 4 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie 3 uien, in grove stukken 4 teentjes knoflook,gehakt stukje verse gemberwortel (circa 3 cm), geraspt 1 rode peper, zonder zaadjes, gehakt 1 blikje tomatenpuree (70 gram) 6 eetlepel ketjap manis 8 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot) eventueel allesbinder of maïzena ovenbestendige braadpan of ovenschaal met deksel …  Lees verder »

Door de karbonades voor te koken en daarna te frituren krijg je de typische structuur en smaak zoals bij de Chinees. Je kunt in plaats van karbonades natuurlijk ook hamlappen of zelfs buikspek gebruiken, zoals in andere delen van het land wel gedaan wordt. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Dit heerlijke kipgerecht at ik bij een vriendin die met een Italiaan is getrouwd. Echt Italiaans dus. De kip wordt in de oven heel zacht en krijgt de verrukkelijke smaak van de pittige tomatensaus.Heel goed voor te bereiden dus super gemakkelijk als je gasten krijgt. Gebruik je liever geen wijn doe dan na het bakken van de peper, ui en knoflook, direct de tomatenblokjes erbij. Is niet echt een groot verschil. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een bekend gerecht in een eigentijds jasje. Minder gekruid dan voorheen toen vooral de specerijen de smaak van de rode kool (te) sterk beinvloedden. Rode kool is vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar. Toch beschouwen we in ons land de rode kool als een typische herfst- en wintergroente. In Frankrijk daarentegen wordt rode kool, net als zuurkool, graag 's-zomers gegeten. Vroeger werden er naast appels ook wel rozijnen en/of krenten in de rode kool verwerkt. Dat doet men niet of nauwelijks meer. Ook de kruiderij is wat minder opvallend dan in de tijd van onze (over)grootmoeders die vrij royaal omsprongen met peperkorrels, kruidnagelen en kaneel. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Koolhydraatarme pannenkoeken zijn super lekker als ontbijt, lunch of als avondeten. De normale pannenkoek bevat veel suiker en is daardoor koolhydraatrijk. Gelukkig zijn deze koolhydraatarme pannenkoeken gemakkelijk te maken. Vervang de bloem door amandelmeel en mix dit met Griekse yoghurt. Tip: Verwarm wat blauwe bessen  en serveer deze op de pannenkoeken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Slanke keuken

Recept voor de deeg …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Blijft leuk om te doen en de kinderen helpen er graag bij, ik vond het tenminste geweldig als ik koekjes mocht uitsteken en het ''overgebleven'' deeg mocht opeten, mmm, nog steeds vind ik persoonlijk het deeg lekkerder dan de koekjes, hahaha …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Zo simpel maar super lekker, als je hem hebt gemaakt moet je hem ook eten, zolekker gewoon. …  Lees verder »

Dit is het standaardrecept van sponge ofwel biscuitdeeg dat in heel Italie wordt gebruikt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Basis recept voor het maken van zandtaart gebakjes, koekjes etc. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Dit recept is het basisrecept voor zanddeeg. De hoeveelheid is voldoende voor 2 ondiepe taartvormen van 18-20 cm diameter …  Lees verder »

voor het beslag:* 1 kg. bloem * 1 l lauwe melk * 80 gr gist * 80 gr (zachte) boter * 50 gr witte basterd suiker * 20 gr citroensap * 10 gr zout * 3 eieren * zonnebloemolie voor het frituren.---voor het garnituur:* 75 gr krenten * 100 gr rozijnen * 100 gr bigarreaux (geconfijt fruit) in stukjes * 200 gr appel (goudreinetten)---voor de afwerking:* 1 bus poedersuiker  …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een lekker snel gerecht met gerookte zalm, groenten en kruidenkaas …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een recept van Rudi Verhaegen van Patisserie Lindebeke in Lubbeek-Linden. Als zoon van zijn vader Raymond is het bakken hem met de paplepel ingegeven. Kwaliteit staat hoog in hun vaandel en de specialiteit van Rudi is fijn banketgebak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Prinsessentaart; leuk voor de verjaardag en/of kinderfeestje van meisjes. Met marsepein. …  Lees verder »

Lekkere brosse spritsjes. Nog lekkerder worden ze als je ze voor de helft in de gesmolten chocolade doopt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Voor het deeg: 250 gram zachte boter of margarine 100 gram witte basterdsuiker 1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker 2 eieren 350 gram bloem 1 theelepel zout 2 theelepels Dr. Oetker Backin Bakpoeder Chocoladesprits: Neem in plaats van 350 gram bloem 300 gram en voeg nog 50 gram cacaopoeder toe. Citroensprits: Voeg aan de ingredienten van het hierboven beschreven recept nog een half flesje Dr. Oetker Citroenaroma toe. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top