1. Home
  2. Community
  3. mobiel_1329501995
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Weer een pompoen, zo'n witte die op een vliegende schotel lijkt.Met dit recept kun je eindeloos varieren …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Gisteren naar een biologische tuin geweest in Rosmalen, stadsboerderij Eijgentijds. Hier voor het eerst een Patisson gekocht, biologisch uiteraard. Familie van de pompoen en courgette en zacht van smaak. Vandaag dit recept bedacht en wij vinden het lekker!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Quiche met geitenkaas en courgette Het is eindelijk zomer, dus tijd voor picknicks in het park, boottochtjes met vrienden en lange dagen op het strand. Maar natuurlijk ook voor lekkere lichte gerechten om buiten van te genieten. Daarom een vegetarische quiche, die zowel warm als koud een geweldige aanvulling is op je zomerse dag! Voor 4 personen: …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Hartige taart, die op ieder moment van de dag en bij iedere gelegenheid gegeten kan worden Lees meer: de quiche top 10 …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Heerlijke licht pittige curry met garnalen pompoen en zoete aardappel. Zonder garnalen is deze curry vegetarisch ook erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een appeltaart is nooit verkeerd, maar de Noren houden niet van de Goudrenetten kennen gebruik ik een mix van 3 soorten appels (het resultaat van het uitproberen met eerst alleen rode appels, alleen gele appels en alleen groene appels, die gewoon geen succes waren!). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Zelfs het basisrecept is voor velen al een kunst. Ja, rode kool raakt uit de tijd. We hebben geen geduld meer om hier even de keuken voor in te moeten. De meesten van ons kopen een pot in de super want dat staat voor makkelijk en snel. Misschien weten we gewoon niet hoe het moet. Afijn, hieronder de eenvoudigste beschrijving die gewoon niet kan mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Dit recept gebruiken wij al jaren als er gasten komen of zo maar, omdat het zo lekker is. Ik zou het leuk vinden als er wat meer foto's bijgezet zouden worden. Geeft wat meer inspiratie!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Roti uit de Surinaamse keuken! Omschrijving Wat Nederlanders een pannekoek noemen, kun je niet vergelijken met Roti. Hoewel ze qua uiterlijk veel op elkaar lijken zijn er verschillen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Surinaams

Lekker bij koffie of thee …  Lees verder »

Lekker pittige ovenschotel. Door het gebruik van de mosterd en crème fraîche krijgt de kool een lekkere romige smaak. Geen aardappelpuree bovenop, maar aardappelen gestampt met wat crème fraîche en mosterd erdoor geroerd. Hierdoor krijg je een wat grovere laag, die heerlijk is bij de spitskool. Ook lekker met plakjes ontbijtspek op de schotel. Ze worden lekker knapperig in de oven. (zie foto) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Juni!! Tijd voor de verse tuinbonen. In dit recept kun je natuurlijk ook diepvries tuinbonen gebruiken, maar - als ze er zijn - gebruik van de verse tuinbonen. Wij vonden dit recept van Onno Kleijn een heerlijke variatie op de tuinbonen met spekjes. Lekker pittig en de kipfilet krijgt - door deze te bakken in het uitgelopen vet van de chorizo - een heel bijzonder smaak. Echt lekker! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Een heerlijk Italiaans gevuld brood voor op de BBQ, maar hij kan natuurlijk ook gewoon in de oven …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

4 tortilla`s 500 g diepvries bladspinazie 2 el zwarte olijven zonder pit 150 g feta 1 el olijfolie 1 el honing 1 el paprikapoeder versgemalen peper zout 2 el pijnboompitten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vegetarisch

Bewaar de ontbijtcake in de koelkast (blijft 4-5 dagen goed) en neem elke dag een plak als ontbijt! …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Verrukkelijke pastasalade met een lekkere zachte smaak. De gedroogde tomaten,feta, kappertjes, pijnboompitten en rucola geven aan de pasta een heerlijke Zuideuropese smaak. Gemaakt voor een Barbecue en kreeg veel complimenten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Mijn vader heeft een moestuin en ik was de rabarbermoes meer dan zat. Ik had wel eens gehoord van rabarbertaart maar dat het zo lekker zou zijn...... recept is afkomstig van www.puddingclub.nl waarvoor mijn hartelijke dank. Superlekker, fris-zuur van smaak. Heerlijk op een warme voorjaars/zomerdag. Nog niet geprobeerd maar volgens mij moet het ook met andere vruchten werken (aardbeien, perzik, appel, peer). …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands
Top