1. Home
  2. Community
  3. mknol1973
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

1 kg gebraad van everzwijn, 2 soeplepels honig, 200 g bruine suiker, 1/2 liter witte wijn. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Er zijn momenteel veel goedkope verse sperziebonen te krijgen. Boontjes met nootmuskaat en een klont boter is zo Oud-Hollands dus dacht ik maak er iets lekkers mee. Ik ben gek op wokken. Het is snel klaar, lekker en heel gezond. Voordeel van die wok is snelheid en je kookt niet alles kapot zoals in water. Dit is een heerlijk Chinees éénpans- of wokgerecht wat, na wat voorbereiding snel op tafel staat. Ideaal voor door de week ! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

2 Soorten zure smaakmakers, tamarinde en zwarte Chinese azijn, met een eindresultaat als zoetzuur met de honing als zoete smaakmaker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Aziatisch

Met dit curry gerecht kun je eindeloos variëren. De basis blijft steeds hetzelfde maar de spitskool kun je vervangen door Chinese kool, paksoi of zelfs door gewone witte kool. In plaats van gewone champignons kun je ook kastanje champignons, oesterzwammen of shi-take nemen. het is dus eigenlijk gewoon een beetje afhankelijk van wat je in huis haalt of wat je voorhanden hebt. Doordat je de groenten gewoon in de curry doet trekken de smaken goed door elkaar en is het gerecht ook prima geschikt om het voor 2 dagen tegelijk klaar te maken. De 2e dag is het misschien zelfs nog lekkerder en ook invriezen is geen enkel probleem. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is een traditionele schotel uit Maleisië, eigenlijk een enorme fusion keuken. Heel Maleisië is fusion want je vind er voornamelijk megelingen uit Thailand (erg pittig) en uit Indië, maar ook weer uit Indonesië. Toevallig zag ik dit een poos geleden gemaakt worden in een Masterchef Australië aflevering en heb geprobeerd het ongeveer zo na te maken. Als je van pittig eten houd nou dan mag deze er zijn, echt hemels, vooral die kip want alle smaken zitten in de kip! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Een aantal jaren geleden heb ik tijdens een vakantie in Thailand deelgenomen aan een kookles Een onderdeel daarvan was een bezoek aan de markt met o.a. fruit, groenten, kruiden, specerijen, (gedroogde) paddenstoelen, maar ook verse vis, vlees, teveel om op te noemen. We kregen daar ook uitleg overal allerlei producten. Het is interessant om te weten dat je in de Thaise keuken met een klein aantal ingrediënten zoals bijvoorbeeld, vissaus, oestersaus, limoenblaadjes, citroengras, curry pasta`s, kokosmelk en koriander een heel scala aan gerechten kunt bereiden. De ingrediënten zijn allemaal goed verkrijgbaar in elke Toko en een aantal zelfs in een supermarkt met een wat uitgebreider assortiment. De sugar-snaps in dit gerecht zijn eventueel te vervangen door peultjes. De rode peper gebruik je met of zonder pitjes al naar gelang de pittigheid is gewenst. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Even een maakt je koelkast leeg receptje om vanavond bij mijn babi pangang te eten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

O la la dit is lekker! Dit haal je niet bij de Chinees, nee dit maak je gewoon snel zelf in de wok. Het is herfst en dan doen we vanalles met paddenstoelen. Toevallig waren de verse shiitakes in de bonus bij Albert Heijn en die moesten op. Heb je geen shiitakes, neem dan een bakje kastanje champignons of gedroogde shiitakes uit de toko. Kook er jasmijnrijst bij, serveer dit lekkere pittige prutje erop en je hebt een hemels, slank "Chinees" maal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Heerlijke stukje pittig kip met een brosse vel korst.Deze at ik tot de botten af. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Zelfgemaakte pindasaus die je net zo pittig kunt maken als je zelf wilt. Met verschillende kruiden en kokosmelk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch
Top