1. Home
  2. Community
  3. mjammies
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Door de suas en de marmelade krijgt dit recept een hele lekkere smaak. …  Lees verder »

1 ossenstaart 1 grote ui 1 vleestomaat 1 winterwortel 1 stuk selderij 2 laurierblaadjes verse tijm ( naar smaak) enkele komijnzaadjes 6 teentjes knoflook 2 tl zoete paprikapoeder 1 tl pikante paprikapoeder sherry, olijfolie en zout …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Dit is een recept van Hilda Huiskamp uit Neede. Zij won in 2006 een reis naar america met dit recept voor een appeltaartwedstrijd, uitgeschreven door omroep gelderland. Ik heb hem gisteren gemaakt en ik kan je zeggen...ik heb nog nooit zo een lekkere eigengemaakte appeltaart geproefd. Al mijn andere appeltaartrecepten gaan de kliko in. Zalig gewoon, heel byzonder is de room en de puddinglaag. DIT RECEPT STAAT OOK NOG ONDER http://www.smulweb.nl/1381769/koken/recept/De-lekkerder-bestaat-niet-appeltaart KUN JE NOG MEER REACTIES LEZEN! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

500 gram grote witte bonen - 500 gram tomaten - 250 gram groene paprika - 250 gram uien - 2 tenen knoflook - 1/2 kopje fijngesneden peterselie - 2 koppen olijfolie - zout en peper  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

pastitio - of wat gebeurt er als lasagne en macaroni elkaar ontmoeten in Griekenland …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Zo maakte mijn moeder vroeger macaronie en wij vinden hem nog steeds lekker. Durf het eens te proberen zoals moe hem bedoelde dus: zonder extra toevoegingen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

2 koppen bevroren aardbeien 1 eetlepel vanille-extract 25ml aardbei-siroop (suikervrij) 2 bekers ricotta zoetstof (naar keuze) …  Lees verder »

500 gr runder- of kalfsgehakt, zeer fijn gemalen 1 theelepeltje zout 1 mespunt peper 1 mespunt piment 1 mespunt nootmuskaat Naar smaak iets uienpoeder 75 gram koks- of slagroom.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Voorgerecht voor 4 personen. 300 gram gerookte zalmfilet, Versgemalen peper, 2 eetlepels citroensap, 2 lentebosuiltjes, Voor de dressing. 1 eetlepel ketjap manis of Japanse sojasaus, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels Thaise vissaus (nam pla), 2 eetlepels witte wijnazijn, 1 eetlepel sesamzaadjes of sesamolie. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het is een beetje werk maar wel heel lekker.Kan van tevoren gemaakt worden even opwarmen in de magnetron voor het serveren. 8 stuks …  Lees verder »

10 sjalotjes 1 bakje champignons 1 doosje camembert 4 kipfiletje zout, peper, beetje citroen, boter of margerine 4 dl. witte wijn 2 zakjes hollandaise saus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Camembert is rijp als de korst mooi wit is en in het midden onder een licht vingerdruk terugveert een lekker recept, wat je beter niet te vaak kunt eten als je nog wat kilootjes kwijt moet ;-) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Feestelijk recept dat ik toevallig weer tegen kwam in een oude tip van 1982. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een salade met Florentijnse stijl met een zoete dessert wijn uit de Tocane. Of met een zoete sherry is dit recept ook geschikt. Heerlijk met Parmezaanse kaas. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans
Top