1. Home
  2. Community
  3. mistermarcel
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

25 gram boter; 2 grote uien, in ringen; 1 prei, in ringen; 2 stengels bleekselderij, in plakjes; 500 gram kipfilet, in blokjes; 250 gram rode linzen; 2 theelepels kerriepoeder; ¼ theelepel gemalen koriander; 4 dl kippenbouillon (tablet); zout; versgemalen peper; 2 eetlepels fijngesneden verse koriander; 2 eetlepels fijngesneden verse tijm; 6 eetlepels zure room …  Lees verder »

Een heerlijke crumble- en zo eenvoudig te maken- de rabarber kan zo in de ovenschaal, zonder eerst te koken! …  Lees verder »

Voor de deeg: 200 gr boter 200 gr suiker 1 ei 400 gr bloem 1 el citroenrasp vers klein mespunt vers vanillemerg klein mespunt vers gemalen nootmuskaat Voor de appel vulling; 4 grote jonagold appels 100 gr suiker 3 el boter 1 el kaneel 1/4 stengel vanille 1 tl citroensap 1/2 bak amandel en fruit. ( amandels, Gedroogde kersen en druiven) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Lekker pittig gevuld varkenshaasje, goed voor te bereiden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

4 slavinken 1 stronk prei 12 plakjes katenspek 500 g. gekookte krieltjes 3 eieren 250 ml. room 2 eetl. Parmezaanse kaas peper, zout, nootmuskaat 1 sjalot 2 theel. tomatenpuree 2 eetl. ketjap manis 4 rijpe tomaten 2 eetl. aceto balsamico 1 theel. mosterd 1 theel. honing 2 eetl. olijfolie 4 eetl. zonnebloemolie …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Heerlijk stoofvlees, een dag van tevoren bereiden, nog lekkerder! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Wereld

* 1 blikje kokosmelk à 4 dl * 1 blikje gecondenseerde melk à 4 dl * 1/2 tl zout Voor de gula melaka-saus : * 150 g palmsuiker of rietsuiker * 1,5 dl water * 1 plakje verse gember van 1 cm, gekneusd * 1 pandanblad (indien verkrijgbaar) * halve kokosnoten (naar wens) en dun geschaafde plakjes kokos voor erbij …  Lees verder »

* 200 gram snoekbaars * 2 bruine puntjes (zacht of hard) * mango chutney (hot) * olie * peper * zout * bloem …  Lees verder »

Tortilla's van maisbloem en Maismeeltortilla's Wraps is de Nederlandse naam voor tortilla. Wraps zijn hele dunne pannekoekjes. Maistortilla's worden gemaakt van masa harina en "gewone" van bloem of tarwemeel. De wrap wordt knapperig gebakken en in stukjes gesneden, met een dipsaus als snack en gevuld met bonen, vlees en groente als bij of hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mexicaans

Dit recept is altijd een succes als ik eters heb, heb het eens van mijn vriendin gerkregen omdat het haar succes recept was wilde ik het wel eens proberen en ook hier is het een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

150 g dessertrijst 3/4 l melk 2 zakjes vanille suiker 1/8 slagroom voor de saus 2 appels [joanagold 1 glas droge witte wijn 1/2 theel. kaneel 2 eetl. honing 2 eetl.gembersiroop [desgewenst] 2 bolletjes gekonfijte gember Voor decoratie kaneelbeschuitje. Siroop 25 gr suiker 10 cl water …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

300 g penne naturel 3 eetlepels olijfolie 2 uien, gesnipperd 1 bakje champignons (250 g), in plakjes 350 g winterpeen , grof geraspt 1 blik tomatenblokjes (400 g) 1 tilapiafilet 300 g, in stukjes 2 takjes peterselie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een exotische, kruidige soep met smaken uit Zuidoost-Azie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

100 gram droge brede rijstnoedels; 250 gram kippegehakt; ? eiwit; 2 eetlepels koud water; 3 eetlepels vissaus; 2 theelepels fijngesneden knoflook; 2 eetlepels fijngesneden verse koriander; 2 eetlepels bosuiringetjes; 2 theelepels suiker; ? theelepel zout; ? theelepel versgemalen zwarte peper; 1 ? liter kippenbouillon; 2 theelepels geraspte limoenschil; 1 grote verse rode peper in reepjes gesneden; 2 eetlepels limoensap …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Spaghetti met de originele carbonara saus, zoals de Italiaan deze op tafel zet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Osso-buco betekent eigenlijk "hol vlees" en heet in het Nederlands schenkel (mergpijp met vlees er omheen). In dit geval kalfsvlees. Zo`n schenkel wordt het lekkerst wanneer hij heel langzaam op een laag vuur wordt klaargestoofd, ideaal dus voor een BK Slowcooker. Stoofvlees wordt gesneden van de minder malse delen zoals de hals, borst of schouder. De stooftijd is afhankelijk van de malsheid en variëert tussen 1 en 3 uur. Na het kort aanbraden worden de schenkels in de slowcooker gedaan en wordt er vocht toegevoegd, dat kan water zijn maar liever bouillon en wijn. Hoe smakelijker de stoofvloeistof deste lekkerder de saus aan het eind wordt …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

1 bosuitje, in ringetjes 150 g ananas uit blik , in stukjes 150 g pandanrijst 250 g kipfilet, in blokjes 5 el olie 2 el Smaakmaker cashewkokosmix 1 zak Kaapse Kerriesaus 1 tl sambal oelek verse koriander, fijngehakt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Frans streekgerecht, oorspronkelijk met frambozenjam, maar ik gebruik halvajam anders vind ik het te zoet, ook de hoeveelheid suiker in het recept heb ik verminderd. eigen foto. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top