1. Home
  2. Community
  3. mistermarcel
  4. Kookboek Kookboek met koppen
Kookboek "Kookboek met koppen"
[size=6]Voorwoord[/size][br] [klein]een avontuur in de wereld van het koken[/klein][br] De recepten in dit lijvige, meer dan 400 pagina`s tellende kookboek zijn voor het overgrote deel van Indische oorsprong. De meeste gerechten worden zelfs alleen met hun Indische benaming aangegeven: dèngdèng boemboe basa, paha kidang of piendag-keloewèk, zonder dat een vertaling van die naam of een omschrijving van het gerecht wordt gegeven.[br] [br] Het kookboek is dan ook voornamelijk bedoeld voor in Indië wonende Hollanders, die vertrouwd zijn geraakt met deze gerechten en de benamingen ervan ook kennen. Maar ook aan de Nederlanders in het vaderland die willen experimenteren met `den indischen smaak` is gedacht: het boek bevat een `Aanhangsel voor Holland` met tips voor vervangers voor produkten die in Nederland niet verkrijgbaar zijn en voor Indisch keukengerei.[br] [br] [img_left]http://thumbs.dreamstime.com/thumb_48/1143643333Xu7UTi.jpg[/img_left] [br] Achter in het kookboek staat bovendien een uitgebreide lijst met verklaringen van Maleisische woorden en benamingen die in de recepten voorkomen.[br]

Heerlijke wentelteefjes met een zoete smaak. Nóg lekkerder als je er wat poedersuiker overheen strooit. Je kunt ze eten bij het ontbijt, als lunch en ook 's avonds als je een keer niet uitgebreid wilt koken! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Amerikaans

Een grote of 6 kleine broodjes lekker met shoarma. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Indonesische kipsates om onder de hete grill of op de BBQ te leggen. Heerlijk en snel klaar! Te eten als voor- of hoofdgerecht of als borrelhapje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is een heel lekker voorgerecht met malse sappig gepocheerde kipfilet en fruit. Gemakkelijk te maken en snel klaar. Sommige mensen houden niet van fruit in het eten of vinden de ingrediënten door elkaar niet lekker. Ellja (ellyvanrooy1) loste dit op door het niet in cocktailglazen te serveren maar op een bedje van sla met in het midden de kip en cocktailsaus en het fruit er omheen. Zo kan een ieder kiezen om het fruit wel of niet op te eten. Petra(pwiggers) heeft de cocktailsaus wat pittiger gemaakt door cayennepeper en wat zout aan de saus toe te voegen. Hou je zelf ook niet van fruit in het eten? Laat het weg! Maak de saus wat pittiger door wat versgemalen witte peper, zout en eventueel wat cayennepeper aan toe te voegen. Laat je het fruit weg? Breng er dan kleur in door bvb wat heel fijn geraspte peen aan toe te voegen, staat vrolijk en smaakt heerlijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit is volgens een hotel chef het beste recept die hij ooit zelf heeft geprobeert! Hij gebruikt dit recept exclusief thuis voor zijn eigen gasten!! Mijn familie en gasten vinden het ook onvoorstelbaar lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Canadees

Dit is mijn manier om goede patat te bakken. Ongetwijfeld zijn er andere. Misschien/waarschijnlijk zelfs betere. Wel heb ik het door de jaren heen aardig geperfectioneerd. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

250 gr. zilvervliesrijst 3 blaadjes djerekpoeroet 0.5 tl. koenjit 0.5 tl. serehpoeder 0.5 tl. zout  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Geurige rijst voor bij de rijst tafel …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Lekker met Indiase rijst en naan-brood …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

Recept van een collega! Serveren met Pasta, rijst of op een stokbroodje.Zowel warm als koud erg lekker. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

200g worteltjes, geschrapt 2 el arachideolie of zonnebloemolie 200g sugarsnaps, afgehaald 1 teentje knoflook, gehakt 2 el citroensap 1 theel. honing 50g cashewnoten 1 sinaasappel, in partjes voor de sinaasappel- gembermayonaise: 1 eidooier 1 el wittewijnazijn 1 theel. mosterd 100-125ml olijfolie 2 el sinaasappelsap zout en versgemalen peper gemberwortel (2cm) geschild en geraspt of 1 theel. fijngehakte gembersnippers op siroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

3 el fijngehakte basilicum 2 uitgeperste teentjes knoflook 2 el geraspte Parmezaanse kaas 2 el geraspte Pecorino kaas 5 el olijfolie zout pijnboompitten …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Spaans

250 grgehakt - 1 knoflookteen - 2 sjalotjes - 1 ei - 1 witte boterham - scheut witte wijn - 7 el olijfolie - 1 el tomatenpuree - cayenepeper - zout + peper - 2 tl pittige paprikapoeder …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Spaans

Traditioneel rundvleesgerecht voor bij de rijsttafel...bij de meesten favoriet!!! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een héérlijke bolognese saus te eten bij spaghetti of als saus voor over pizza of zelfs als basis gehakt saus voor lasagne. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een heerlijk thais gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top