1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Traybake is je hele maaltijd bereiden op een bakplaat. Laat de oven het werk doen en in de tussentijd kun je je gasten ontvangen, je huis schoonmaken of een boek lezen!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Mijn eigen interpretatie van de Moussaka. In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Dit heerlijke recept heb ik meegenomen uit Tanzania, waar ik een aantal jaar doorgebracht heb. Het is een heerlijke variant op de lokale rijst met een soort spinaziepapje, wat zowel vlees als vis vergezelt. Een beetje Indiase draai ook eraan gegeven. Iedereen die het voor het eerst eet bij mij is blij verrast; wat een smaaksensatie! En zo makkelijk te maken. Het blijft de grote favoriet bij mijn kinderen en aanhang …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Dit zijn heerlijke hartige courgette pannekoekjes. je kunt het eten als vleesvervanger bij een maaltijd, maar ook lekker als lunch of als voorgerechtje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een HEERLIJKE Engelse taart... Helemaal super met EIGEN gemaakte custard (niet dat spul uit een pakje) karamel en heerlijke frambozen!! Deze taart zal na 1x maken gelijk bij jouw lekkerste taarten gaan horen (hoop ik)... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Er zijn natuurlijk talloze variaties mogelijk van dit gerecht, deze vind ik het lekkerst. De vulling van rijke tomatensaus met gehakt, fris gekruid en een paar kruimels feta kaas bovenop maken het geheel compleet. De aubergines kunnen eventueel met rijst geserveerd worden, maar op zich is een portie al vullend genoeg. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Mediterraan

Mijn leesclubvriendinnen kwamen afgelopen weekend en ik wilde ze iets lekkers voorzetten bij de lunch. Ik had een mooie foto gezien van de Mini-quiches-met-zalm-en-groene-aasperges, maar een paar van mijn vriendinnen eten vegetarisch. Toen bedacht ik deze kleine quiches die ook erg in de smaak vielen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Romige, kruidige en redelijk pittige Indonesische stoofschotel, je eet er je vingers bij op als je niet uitkijkt! Je kunt er ook nog schelpdieren - bv mosselen of St. Jacobsschelpen - in doen, maar persoonlijk zijn wij daar niet zo heel erg dol op... Hou je niet van vis, dan kun je het ook met kip maken; de bereidingstijd wordt dan wel iets langer natuurlijk.. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Heerlijke frisse appeltaart van roerdeeg. Lekker fris door de citroen en heerlijk smeuïg door de yoghurt. Deze taart samen met mijn amandeltaartje met cranberrycompote gemaakt voor de koffiemiddag in het bejaardentehuis waar ik 1x per 2 maanden aan meewerk. De taarten vielen weer erg in de smaak. Bij de citroen-yoghurttaart is een toefje slagroom erg lekker! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Duits

120 gr speculaas, verkruimeld 40 gr boter 6 bananen sap van 1 citroen 3 eieren 450 gr roomkaas 100 gr suiker 1 theelepel kaneel 150 gr toffe-chocoladereep 2 potjes yoghurt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

4 plakken diepvries bladerdeeg 300 g. gerookte zalm in dunne reepjes 300 g. sourcream 2 eieren 2 el gehakte verse dille versgemalen peper zout Voor de garnering: 4 citroenpartjes wat slablaadjes takjes dille …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Heerlijk romig vegetarish recept met als hoofd ingredient Pompoen ipv gehakt. Dit idee kwam tot mij toen een vriendin van me vegatarisch was en zelf wat uit heb geprobeerd en het was echt verukkelijk. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Deze taart kan prima worden gemaakt met elke denkbare soort kaas. Dus als u nog een restje kaas heeft liggen, rasp dit dan voor deze taart. U kunt zelfs verschillende soorten kaas mengen, bijvoorbeeld voor een pasta roomtaart `quattro formaggi` (4 kazen). Voedingswaarde per persoon: eiwit 34 gr/vet 41 gr/koolhydraten 74 gr/kcal 820 …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Super lekkere gehaktballetjes voor bij de borrel. Krijg vaak complimenten voor de gehaktballetjes. Prima een dag van te voren te maken. De dag zelf dan even, samen met de saus, opwarmen in de pan. Ik maak meestal zo`n 20 ballen met de aangegeven hoeveelheid ingrediënten. …  Lees verder »

5 kleine handperen 1 eetlepel citroensap 150 g zachte boter 150 g amandelspijs 4 eieren 150 g bloem 1 eetlepel speculaaskruiden 4 eetlepels abrikozenjam …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

5 eieren 1 ui 1 teentje knoflook 1 theelepel peper 1 rode paprika 50 gram gepelde garnalen 75 gram champignons 1 theelepel zout 1 eetlepel suiker 100 gram kipfilet Voor saus: 1 eetlepel tomatensaus 1 eetlepel tapiocameel 200 ml water 1 gesneden prei (alleen witte deel) 2 teentje knoflook (fijngesneden) 1 rode paprika (gesneden) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Deze spiesjes kom ik altijd tekort als we een BBQ hebben. …  Lees verder »

Dit is zó verrukkelijk lekker en past ook goed als bijgerecht bij een vegetarische maaltijd. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Multi-cultureel
Top