1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek brood
Kookboek "brood"

(spelt heeft een nootachtige smaak die heel anders is als die van gewone tarwe) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit brood kun je eten als gezond tussendoortje of bij het ontbijt. Zo kun je ook van je "oude" bananen afkomen. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Het is best simpel, maar godsgruwelijk lekker als vooraf of hapje of bij de pasta …  Lees verder »

Wat bij het maken van knapperig stokbrood van belang is, is dat je de temperatuur van het deeg goed reguleert. En dan natuurlijk het kneden: goed kneden is erg belangrijk. Wat betreft temperatuur : Het deeg heeft tijdens het verwerken het liefst een temperatuur van 30 graden Celsius. Werk daarom op een warme plaats (in de keuken). …  Lees verder »

Broodjes maken is leuk en ontspannend, je moet alleen wel wat geduld opbrengen om het deeg de kans te geven om te rijzen. Gebruik bloem van goede kwaliteit. Hoe beter de bloem, hoe beter de broodjes. Deze Italiaanse bolletjes worden gevuld met Parmezaanse kaas, knoflook en Italiaanse kruiden. Je kunt ook nog olijven toevoegen. Dit recept is voor 12 broodjes .. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Een heerlijk rustiek Frans stokbroodje met bite! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

 Het is bijna niet te geloven maar dit recept is  meer dan 100 jaar oud! Heel veel jaren geleden kreeg ik dit recept van onze Engelse vriend John. Het oorspronkelijke recept was van zijn moeder die kunstenares was en aardewerk beschilderde in Stoke-on-trent. Scones bakken betekende kneden, uitrollen, uitsteken enzovoort. Daar had ze geen tijd voor. Ze maakte scones maar zonder veel "poespas", gewoon hoopjes deeg op de bakplaat en bakken maar. Het is een makkelijk te maken recept, je krijgt geen prachtige scones maar ze zijn heel lekker! Een paar jaar geleden begon ik deze scones eens te maken in een cupcake vorm. Het is weer eens wat anders. Ik wissel nu af of op de bakplaat de grote scones, ongeveer  8,  of in cupcakevorm ongeveer 12 stuks.  John is niet meer onder ons helaas, maar het zal hem zeker plezieren dat zoveel mensen nog steeds de scones van zijn moeder maken.     …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Engels

500G bloem 20g gistpoeder 1 opgehoopte eetlepel fijne suiker 1 ei 1 dl melk 2 dl water 250g rozijntjes zout. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Belgisch

Een heerlijk gerecht dat in een mum van tijd op tafel staat. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Serveer dit brood gewoon met boter. Heerlijk bij de soep ofzo. Of bak er een plat brood van dat eruit ziet als een Turks brood (dit doe ik altijd, lekkerrrr!!!) Ik geef een werkwijze voor met de broodbakmachine en een werkwijze voor in de gewone oven. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans
Top