1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek bijgerechten
Kookboek "bijgerechten"

Wie nog nooit iets van Ottolenghi gemaakt heeft, moet dat nu toch echt eens gaan proberen, zijn recepten zijn erg verrassend. Ook dit is weer een ontzettend lekker recept, heerlijke combinatie van de bloemkool, specerijen en verse kruiden, ook de limoenyoghurt past er perfect bij. De saus was alleen erg veel, je kunt best wat minder maken. Ik kreeg uit het beslag 12 beignets, ze vullen goed, dus een gerecht voor 3 à 4 personen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Heerlijk zacht bloemkoolgerecht. 6 KH per persoon …  Lees verder »

DIT MOET JE E C H T uitproberen!!!!Heel lekker en apart bij een leuk diner. Maar kan natuurlijk ook gewoon als groenten worden serveert. Ik denk met een lekkere aardappelpuree. Hier hoeft dan niet eens vlees bij. Maar helemaal TOP bij een chique diner!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is leuk, knapperige hartige bloemkool in röstivorm gepresenteerd. Het is weer eens iets anders qua presentatie en is veel lekkerder dan de saaie gekookte bloemkool met een vies papje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

1 bloemkool 0,5 ui, gesnipperd 2 tl tomatenpuree 1 el kerrie zout 1 teen verse knoflook, geperst 400 ml heet water olijfolie 0,5 fijngesneden vers pepertje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Zodra de blaadjes van de bomen vallen vraagt mijn man om stoofperen. Hij is er dol op. Meestal kook ik de stoofperen in rode wijn of port. Soms ook met bessenjenever. Deze keer kwam ik op het idee om er eens een andere draai aan te geven, dus met witte wijn en een scheut amaretto. Ook deze stoofperen vielen heel erg in de smaak. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Heb dit recept zelf ontwikkeld d.m.v. trial en error. Levert een heerlijk sperzieboontje op met een lekkere bite en smaak. Door het zeezout met de algen en de verse nootmuskaat krijgen de sperziebonen een volle, zilte smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Lekker als snack, als groente over een salade of als hoofdgroente bij vlees of vis. Superlekker en heel gemakkelijk; zowel buiten als binnen te bereiden. …  Lees verder »

Dit is een simpel, maar leuk bijgerecht bijvoorbeeld met kerst of een andere gelegenheid. Met keukenmalletjes kan je er allemaal leuke figuurtjes mee maken zoals bijvoorbeeld kerstboompjes. Krokant van buiten en romig van binnen. Lekker en staat leuk op tafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Hasselbacks Potatis is een recept dat in 1940 is bedacht door de chefkok van Hotel Hasselbacken in Stockholm (Zweden). Het recept was vooral in de jaren '70 en '80 zeer populair in de Scandinavische landen. Het is een erg gemakkelijk recept en je hebt er weinig omkijken naar. De aardappels worden erg lekker krokant van buiten en zijn toch zacht en gaar van binnen. De kruiden zorgen voor een heerlijke smaak. Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Scandinavisch

Snelle, frisse en romige salade die in nog geen 10 minuten klaar is en overal bij past. Heerlijk fris met dit warme weer, super lekker en gezond. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Mmmm dit is een heel erg lekker groente bijgerecht, maar toch heel anders dan de alom bekende haricotverts met een plakje spek. Erg lekker met rood vlees, kip en wild. Ook even onthouden voor de feestdagen straks …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heel veel mensen denken dat ze géén spruitjes lusten, heel veel kinderen trekken hun neus ervoor op. Spruitjes zijn, door allerlei kruisingen met rassen, lang niet meer zo bitter als vroeger. Als jij ooit de spruitjes zo klaarmaakt als hieronder beschreven dan lust opeens iedereen spruitjes! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekker en origineel tapasgerecht: de enige echt PATATAS BRAVAS! Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Groot succes, kleine kunst Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Zwitsers

Bron: Seasons, jrg 11, nr 2, mrt/april 2003, p. 39 …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Frans

Lekker met een slavink en een lekkere jus …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een heerlijke salade die je zowel als onderdeel van een buffet als bij de lunch kunt serveren. Bij ons altijd een succes. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Hongaars

Een heerlijke aardappel-taart met gedroogde paddenstoelen, gedroogde tomaten, kwark en peterselie-olie. Dit keer eens zonder kaas. Lekker als bijgerecht bij een stukje vlees, maar ook heerlijk als een vegetarische maaltijd met een salade. Het recept komt uit het Duitse culinaire tijdschrift Essen und Trinken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Duits
Top