1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek hoofdgerechten vlees
Kookboek "hoofdgerechten vlees"

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie. De oorsprong is de streek rondom Rome. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Wraps met Mexicaanse pulled pork. Of eigenlijk tacos want in Mexico wordt alles gegeten met tacos. 's Morgens  's middags en 's avonds en ook nog tussendoor. Dat is enigszins ook wel te verklaren want  tortilla wraps zijn daar zelfs goedkoper dan brood (taco=tortilla wrap) Deze Mexicaanse variant van de meer bekende versie 'pulled pork' is een geliefde snack die je overal in Mexico kunt kopen bij de carnita-kraampjes. Het vlees is zacht en mals en het gegrilde laagje is lekker krokant. In plaats van guacamole heb ik met dezelfde ingrediënten een heerlijke salade gemaakt die hier uitstekend bij past Guacamole-salade- Natuurlijk is een koolsalade hier ook erg lekker bij Amerikaanse-coleslaw-mijn-versie …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Mexicaans

Één van de lekkerste ovenschotels die ik ken en ook nog eens boordevol groenten en dus vitamines! Geïnspireerd door Rudolph van Veen, maar met een compleet eigen uitvoering genieten van alle lekkere smaken die Italië in zich heeft! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een lekker pittig en gezond ovenschoteltje met botermalse kip, spinazie, romige aardappelpuree en pikante kaas. Complete gezinsmaaltijd of voor 2 personen voor 2 dagen. Erg lekker en ook nog eens makkelijk en snel te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Een waanzinnige kip uit de oven gemaakt met een saus van zongedroogde tomaatjes. Een gerecht om je vingers bij af te likken, Het gerecht is gebaseerd op een recept van Damn Delicious, …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Deze komt eigenlijk uit een kookboek van een Chinese chefkok, maar heb vlees vervangen door rundvlees. Lekker pittig en zoet van smaak. Eenvoudig te maken en als hij op staat dan komen er herfstige geuren vrij die je onmiddellijk doen denken aan stoofpeertjes. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Chinees

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Variant op de onze o zo bekende hachee, altijd lekker en zeker als de 'r' in de maand komt bij stamppotten enzo of bij een versgebakken frietje. Deze is voornamelijk lekker bij rijst, maar probeer er ook gerust dat frietje bij hoor, niks mis mee !!h   …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indisch

Kipdijfilet is vele malen lekkerder en sappiger dan kipfilet. Vooral in dit recept raad ik je aan kipdijfilet te nemen. Door de balsamico en honing krijgt de kip een super lekkere smaak. Onze gasten (en wij ook) vonden dit verrukkelijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Fajita's zijn heerlijk lichte, voedzame kip-wraps die populair zijn over de hele wereld. Dit is een heerlijke variatie op de klassieke Mexicaanse Fajita gevuld met de lekkere smaken van geitenkaas en honing. Garneer naar smaak met verse mango en koriander. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Mexicaans

Dit heerlijke stoofpotje vind zijn herkomst in Andalusië volgens culinair journalist Onno Kleyn. Hij at dit in een achteraf gelegen restaurantje in Andalusië en is de smaak hiervan nooit meer vergeten. Zo lekker vond hij dit. Toen ik dit las liep het water in mijn mond en kon ik natuurlijk niet nalaten om dit te maken. Nu niet helemaal de tijd van het jaar voor een stoofpotje , maar op een frisse dag gaat dit er zeker in. Enne.....Onno had gelijk. Wij - en ook onze logees - vonden het vlees verrukkelijk. Het vlees wordt door de marinade zo lekker sappig en krijgt een bijzonder lekkere smaak. N.B. Het vlees moet plm. 24 uur in de marinade !! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Spaans

Echt een heerlijk lente recept en complete, gezonde, maaltijd. Mag lekker in mijn kookboek blijven en snel klaar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit heb ik gemaakt omdat ik heel erg van pruttelpotjes en pannetjes hou. Meestal zijn dat stoofjes met rundvlees, maar deze keer wilde ik eens een keer iets met varkenshaas maken. Het voordeel van dit pannetje is dat het veel sneller klaar is omdat de varkenshaas een hele korte bereidingstijd nodig heeft. Als je de stukjes varkenshaas heel eventjes dichtschroeit en aanbakt blijft het heerlijk mals en zelfs nog een tikkeltje rosé als je het later weer aan de saus toevoegt. Doe dit echt pas op het laatste moment maar geef het nog wel de kans om even goed door te laten warmen.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Heerlijke knapperige bloemkool met stukjes paprika en pittige vleesreepjes. Afgedekt met aardappelplakjes en overgoten met een zachte romige paprikasaus. In deze ovenschotel is geen kaas gebruikt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top