1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek indisch
Kookboek "indisch"

Een werkelijk overheerlijke viscurry uit de Indonesische keuken met een beetje pit en met heel veel smaak. Dit is een heel gezond en slank recept met amper vet. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Een heerlijk vegetarisch gerecht met een pittige saus. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Garnalen koekjes is typisch indonesisch. Het zijn koekjes met garnalen erin. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Zooooooo lekker!!! zooo snel klaar …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Een snelle, makkelijke, heerlijke ovenschotel met een knipoog naar het oosten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Internationaal

Kipfiletstoofpotje met een pittig pindasausje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

2 el japanse sojasaus, 2 el hoisinsaus, 1 el rijstazijn, 1 el olijfolie, 1 el citroensap, geraspte verse gember (2cm), 2 teentjes fijngehakte knoflook 1 rode peper in ringetjes 2 zalmfilets bakpapier …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

*4 kant en klare wraps *350 gram kipfilet *4tenen knoflook uitgeperst *wat bloem *1 ui gesnipperd *2 el sambal naar keuze *5 el ketjap manis *1 el azijn *1 el bruine suiker *100 gram tauge *olijfolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Mijn moeder is van indonesische afkomst en dit gerecht maakte/maakt zij vaak met restjes aardappel en varieerde elke keer met de kruiden die ze bij de hand had of naar smaak. Hetis nog altijd een van mijn favoriete recepten voor de rijsttafel. Je kunt het zo pittig maken als dat je wilt door sambel of pepertje er aan toe te voegen of met ingredienten varieren (bijv toevoegen van peterselie, nasigroenten) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Lekker vegetarisch recept …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indonesisch

Dit is eigenlijk bedoeld als snack uit het vuistje voor bij de buis, maar past ook prima bij een Indonesische rijsttafel. Lekker krokant, met andere woorden kluif jezelf lekker klem. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Babi pangang is bij ons Nederlanders een verschrikkelijk populair gerecht. Hoeveel mensen staan er in het weekend wel niet in de rij bij een afhaalchinees om enkele porties van dit `spulletje` te gaan halen? Ik nooit want heb vroeger op koksschool geleerd hoe je dit zelf en lekkerder kunt maken. Met eigen Nasi, dat recept heb ik al eens op Smulweb gezet, een feestmaaltijd om je vingers bij af te likken. Ik zou denken doe er je voordeel mee! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Zo lust iedereen spruitjes!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Deze babi pangang is in een handomdraai gemaakt met de kruiden die vrijwel altijd in je keuken te vinden zijn. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Een verrukkelijke viscurry van het godeneiland Bali. Ik raakte verslingerd aan dit gerecht bij restaurant The Sand in Sanur; op mijn laatste vakantiedag kreeg ik het recept van de chefkok. En thuis smaakt het net zo heerlijk als in tropisch Bali! Voor dit gerecht moet je eerst even een `boemboe`maken. Klinkt als veel werk, maar het is zo gebeurd. Dus hup naar de toko voor verse kruiden en naar de visboer voor verse vis. En dan vanavond is het alsof er een Balinees engeltje op je tong..... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Deze soep had ik al een hele tijd niet meer gemaakt. Hij was een beetje op de achtergrond geraakt door al die winterse soepen Deze bamiesoep is wel iets speciaals en niet zomaar het eerste het beste noedelsoepje. Dat komt door de verrassende toevoeging van de pindasaus. Nu denk je misschien; Huh pindasaus in de soep Kan dat? Maar je moet het gewoon een keer uitproberen om erachter te komen hoe lekker het is. Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervan vinden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Fusion

Dit is echt een hemelse Indonesische kipschotel. Dit gerecht is vreselijk lekker dankzij de saus en marinade. Traditioneel wordt dit gegeten met gekookte witte rijst want dan kun je die lekkere saus ook helemaal opgebruiken. Wij eten het ook wel met vers Turks brood want dat leent zich prima om de saus mee op te deppen. Lauwwarm is het ook vreselijk lekker en dit gerecht leent zich prima voor een feestje, buffet of als partyschotel, maak dan desnoods iets meer. Uiteraard zijn de kleintjes hier ook dol op want ze likken hierbij, net als wij, hun vingertjes af! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch
Top