1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek oosters
Kookboek "oosters"

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Kip-Kokossoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Dit is het recept van een chinees restaurant, dus de lekkerste versie. De truc van een goede foe yong hai is, het gebruiken van heel dun gesneden groenten die in de omelet worden gegaard. De saus is heerlijk zoetzuur …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

Dit recept gebruik ik al jaren. Dit is echt zo lekker en iedereen kan het maken. Kan niet mislukken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Dit is een lekker recept uit nummer Smult 6. Bestel hier Smult, het magazine van Smulweb.  Kijk op' www.smult.nl' voor onze actuele acties! …  Lees verder »

Mmmm. Smullen en hartstikke gezond, slank en niet vet. Heerlijke knapperige, gewokte, groente op smaak gebracht en met lekkere witte rijst. Complete maaltijd, niet moeilijk en dit lust iedereen. Geniet van de lente met deze lekkere schotel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met een hakmolen is het maken van een eigen curry een fluitje van een cent en ook makkelijk aan te passen aan je eigen smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Gai King is de Thaise naam voor kip met gember. In veel restaurants in de toeristencentra van Thailand wordt het gerecht als Heavenly Chicken aangeboden. Het "hemelse" ontleent de kip aan de combinatie van verse munt en gember die heel opvallend is. Voor het gerecht lenen zich drumsticks heel goed. Een recept van Hans Belterman. Ik heb dit recept gemaakt met Gebakken-rijst-met-sojasaus-en-knoflook van deonart. Echt heerlijk. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

De bereiding van dit gerecht kost nog geen 15 minuten, daarna nog een half uur in de oven. In die tijd neem je vast een glaasje wijn en.......het gerecht kan niet mislukken. Wie dit gerecht wel laat mislukken doet het expres volgens Adriaan Jaeggi in de Volkskrant. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een heel lekker soepje die bij ons heel erg in de smaak viel. Een lekker voorafje bij een oosterse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Een lekkere pittige komkommersalade.Heerlijk bij Oosterse gerechten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Blokjes kabeljauw in een licht zoete, pittige mangosaus. Een geweldige combinatie. Snel klaar en heel erg lekker. Weer eens een andere manier om vis te bereiden. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Als je een rest rundvlees over hebt is dit een heerlijk en snel recept. Ik heb dit recept al heel wat jaren geleden van een vriendin gekregen, het het recept enigszins aangepast. Het is nog steeds een succes. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Lekker zacht lamsvlees in een heerlijke saus die je zelf zo pittig kan maken als je zelf wilt. Wij en onze gasten hebben ervan gesmuld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Heerlijke grote garnalen met een zalige pittige kokossaus. Hou je van garnalen en de Oosterse keuken dan moet je dit zeker proberen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Dit lekkere rijstgerecht maakte ik lang geleden regelmatig. Toen weer even vergeten tot vorige week. Het smaakte ons weer prima. Komt weer regelmatig op tafel. Ook een heerlijk gerecht als je een restant rijst over hebt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Lekker en pittig wokrecept. Weinig werk. Terwijl de rijst kookt gaat de rest in de wok en: KLAAR! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit was een zgn. bordenlikker. Echt verrukkelijk! Heerlijke zacht-romige saus met groenten en de lichte smaak van de garnalen. Een aanrader als je van garnalen houdt! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

SLANK en SNEL wokgerecht. Lekkere Oosterse smaken. En natuurlijk snel klaar. Echt smullen!(In het originele recept is rode paprika gebruikt, ik had alleen groene paprika en ook dat smaakte erg lekker!) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top