1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek mediterraan
Kookboek "mediterraan"

Stifado is een heerlijk Grieks gerecht. Ik maak het in de slowcooker maar toen ik die nog niet had maakte ik het in de oven. Er bestaan veel recepten van Stifado maar dit is heel lekker! Toen ik het eens wilde proberen vond ik zoveel verschillende recepten op internet en in Griekse kookboeken dat ik eerst ging proberen wat nu wel en niet lekker was. Van verschillende recepten ingrediënten gebruikt en/of weggelaten en zo heb ik het recept iedere keer wat veranderd naar mijn eigen smaak en misschien zijn er een paar ingrediënten bij dit er niet in horen maar dit is het geworden en zo vinden wij het heerlijk! Toen het "oude smulweb" er nog was kreeg ik bij dit recept een groot compliment van de kok van een Grieks restaurant in ons land. Helaas is dit bericht verloren gegaan maar ik was er heel blij mee. Misschien wil je het wat pittiger of meer z/p wilt toevoegen? Even proeven. Soms voeg ik een snufje chili of cayenne toe, hoort absoluut niet maar wij vinden het lekker. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Saltimbocca is een specialiteit uit de Italiaanse keuken. Het bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees, bedekt met plakjes rauwe ham (prosciutto crudo) en salie. De oorsprong is de streek rondom Rome. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

12 rijpe tomaten, bosje basilicum, eetlepel suiker, groentebouillonblokje, huttenkase, mozzarella, stuk pecorino, grote zak verse spinazie, 2 tenen knoflook, 1 ui, groene lasagnebladen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

In het precomputertijdperk verzamelde ik recepten in een map, knipte ze uit, plakte ze in etc. Ik kijk hier eigenlijk nooit meer in. Onterecht, want er staan lekkere (vergeten) recepten in. Toch weer eens maken! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans

Echt een heel bijzonder en lekker SUPER ITALIAANS gerecht van Topkok Mario. Dit gerecht vonden onze vrienden helemaal geweldig en gingen met het recept de deur uit. Leuk dus!!. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In iets meer dan een kwartier staat deze zomerse couscoussalade op tafel. Een volwaardige maaltijdsalade met het goede van paprika en natuurlijke smaakmakers. Zomers genieten! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

Ossobuco,zoals ik het in Italie heb leren maken,van goede leermeesters (moeders van onze vrienden) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

Nu eens een moussaka die niet zo lang duurt! Oké, over het algemeen geldt: hoe langer iets pruttelt hoe lekkerder, maar ja, we hebben allemaal wel eens wat minder tijd. En echt, deze moussaka is ook heel erg lekker! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

We hadden een aantal weken terug logé die vertelde van de super lekkere canneloni die hij altijd at als voorgerecht toen zijn vrouw en hij nog op vakangie gingen naar Spanje. Ik heb op zijn aanwijzingen geprobeerd deze canneloni na te maken. Hij vond het er precies op lijken en vond het heerlijk. In de canneloni heb ik naast het gehakt ook chorizo en gerookt paprikapoeder verwerkt. De saus bestaat uit een tomaten-paprikasaus en om het geheel af te maken een bechamelsaus met manchego-kaas. NB Gebruik in plaats van canneloni's eens verse lasagnevellen uit het koelvak. Minder werk en veel sneller klaar ! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Super makkelijk, super snel, super leuk, super mals en super lekker. Een heerlijk stukje kipfilet gevuld met mozzarella, verse basilicum en zongedroogde tomaatjes. Weinig werk, veel smaak op het bord. Ben je snel? Dan staat dit lekkers met 20 minuten op de tafel. Heerlijk met dit hete weer buiten smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Dit is een hemels bordje spaghetti waar de Italiaanse smaken vanaf spatten. Heerlijk met warm weer als lunchgerecht buiten in de tuin want je knapt er helemaal van op. De saus is pittig van smaak en de grote garnalen smelten in je mond. Dit lekkers is in 25 minuten klaar. Gelukkig is er nog wat over voor vanavond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Iedereen kent wel de Spaanse balletjes in tomatensaus, de Albondigas, maar dit is mijn Griekse versie en die vinden wij net iets lekkerder. Prima te gebruiken in het weekend als borrel tapas, fingerfood of party hap. Door de week heerlijk op rijst of pasta. Niet moeilijk te maken en goed voor te bereiden. Uiteraard super lekker! Heb je een bakje over gewoon invriezen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Een zalige romige pasta met een subtiele smaak van de geitenkaas. De honing geeft een licht zoet accent. We hebben gesmuld. Heel eenvoudig te maken en goed voor te bereiden. Echt een TOPPERTJE. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

SUPER GEMAKKELIJK en heel lekker! Zonder vooraf te bakken gaat de kipfilet met de overige ingrediënten in de oven. (Helaas vergeten een foto te maken toen de kip gebakken was, maar de smaak was verrukkelijk!) Foto komt t.z.t. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

To­scaan­se stoof­pot …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top