1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek nagerechten
Kookboek "nagerechten"

Eigen foto .In veel franse gezinnen populair, lekker en snel klaar. Leuk om met kinderen te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Kinderkeuken

IJstaart met cake in gebakken eiwitschuim. Super feestelijk en super makkelijk om te maken!! Voor het bereiden: 20 minuten, in de vriezer: 30 minuten, in de oven bakken: 8 tot 10 minuten En je kan het een dag van tevoren al maken en in de diepvries bewaren.  …  Lees verder »

Ik kreeg een vriendin op bezoek en besloot om eens een Pavlova te maken. Het recept wat ik zag van Nigella was voor 10 personen maar dat was voor ons drietjes een beetje teveel, dus ik heb het recept door 2 gedeeld. Hij ging (bijna) want hij was oh zo lekker met dat zachte taaie van binnen! De ingrediënten hieronder zijn dus voor 10 personen maar wil je het verminderen zoals ik deel het dan door twee. Let er wel op dat dit een Engels recept is en de theelepels groter zijn dan de Nederlandse lepels. Helaas had ik de verkeerde slagroom (slanke room) die werd dus niet stijf genoeg om uit te strijken maar de smaak was er niet minder om. Ik heb wel een cirkel getrokken van 23 cm gewoon om het op de foto te laten zien. Uiteraard ben ik (dit keer) binnen die cirkel gebleven. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

2 perziken (vers of uit blik in partjes) 1 eetlepel rozemarijn (of tijm fijngehakt) 1 eetlepel citroensap 2 eieren 2 eetlepels honing 50 g bloem 150 g Griekse yoghurt 100 ml sinaasappelsap 2 eetlepels vloeibare margarine poedersuiker uit strooibus …  Lees verder »

Ik trek de koelkast open om een bakje yoghurt met fruit te maken, yoghurt op.. Dat heb je wel eens in een huis met 5 personen. Toen dacht ik aan een lekkere variatie die toch nog gezond zou zijn. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Goedkoop en snel

8 eidooiers 2 blikjes gecondenseerde melk van 397 gr. per stuk 5 limoenen, schil geraspt(beetje apart houden voor decoratie) en uitgeperst 500 ml. slagroom Bodem; 500 gr. digestive biscuits 200 gr. boter, gesmolten. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Engels

Super gemakkelijk. Alleen de slagroom kloppen en dan alles door elkaar. Als nagerecht voor de verjaardag van mijn man gemaakt toen we veel eters hadden. Een taart die er een beetje op lijkt had ik al eerder gemaakt. Deze keer met wat andere ingrediënten. Onze gasten vonden de ijstaart super lekker en wilden graag het recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Italiaans dessert van luchtige eidooiers …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een SUCCES-recept! Deze zabaglione of te wel sabayon heb ik al diverse keren gemaakt. In dien deze altijd op in mooie kopjes met in het midden een bolletje vanille-ijs en gegarneerd met chocoladesticks. Heerrrrrlijk!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Het recept van dit lekkere nagerecht stond in een Allerhande. Ik heb het enigszins aangepast om het wat minder heftig te maken. In plaats van bramen en blauwe bessen kun je ook ander fruit zoals peren, druiven, banaan etc. gebruiken. Blauwe bessen en bramen zijn ook verkrijgbaar in de diepvries. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Super lekker en super gemakkelijk!Door de combinatie van kwark met mascarpone is het niet al te calorierijk. Voor een etentje kun je het een paar uur tevoren voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zijn er kinderen bij gebruik dan aardbeienlimonadesiroop in plaats van aardbeienlikeur! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een parfait is een zachte soort ijs die iedereen kan maken ook zonder ijsmachine. Deze parfait is gemaakt met acaciahoning en verrukkelijk met een bramensaus. Heel goed voor te bereiden als je een etentje geeft. Totaal 342 kcal. Dus niet echt heel zwaar. Een succesrecept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een echt nagerecht voor de Pasen, deze heerlijke romige mango-tiramisu. Dit nagerecht was afgelopen weekend een succes. In het recept wordt mango uit blik gebruikt. Ik heb 3 eetrijpe mango`s gebruikt. Allebei lekker. In plaats van mascarpone kun je ook roomkaas gebruiken, ook dat smaakt prima. Je kunt de tiramisu al een dag tevoren maken. Gemakkelijk als je gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Heerlijke trifle met frambozen, cantuccini (Ital.koekjes) en marcarpone met kwark. Door de mascarpone te vermengen met kwark en de lemon curd wordt het nagerecht veel minder heftig en calorierijk. De lemon curd heb ik van alidada gekregen volgens haar eigen recept Lemon-curd-makkelijk-magnetron-recept …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heel gemakkelijk en erg lekker. Goed voor te bereiden.Wil je zoals Maaikeb92 de mangopuree wat steviger hebben, gebruik dan 1 blaadje witte gelatine geweekt in koud water, goed uitknijpen en oplossen in de verwarmde sinaasappelsap (niet koken en van het vuur af oplossen!). Roer dit door de mangopuree en laat de mangopuree dan minimaal 1 - 2 uur opstijven voordat je de mascarpone of crème fraîche er op doet). …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Dis is de oorspronkelijk recept uit Frankrijk. De flan, Parijse Flan is een van de lievelingsrecept van de fransen en ik vond het jammer dat ik hier niet bij de bakker kon vinden. Ik ben dus op franse siten op zoek gegaan naar het juist recept. Dit is een hele simpel en vooral lekker toetje …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans
Top