1. Home
  2. Community
  3. mirandadehaas
  4. Kookboek voorgerechten
Kookboek "voorgerechten"

Ben jij ook zo dol op sushi? Het is tegenwoordig overal verkrijgbaar, maar je kunt natuurlijk ook zelf sushi maken. Voor een heerlijke variatie maken we mini-sushiburgertjes. Dit gerecht is heerlijk en ziet er ook nog eens prachtig uit! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Japans

Kip-Kokossoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

We hebben hiervan genoten als lunchgerecht op 1e Paasdag 2009. De mozzarella een uurtje gemarineerd, dan smaakt deze veel beter. Het was smullen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een heerlijk voorgerechtje bestaande uit een schelpje met een gegratineerde ragout van oesterzwammen, magor en wat spekjes. Heel goed voor te bereiden, dus voortreffelijk voor een etentje met gasten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een topper! Een heerlijke romige soep met een fijne amandelsmaak. Klaar in 20 minuten. Een recept uit "De Nieuwe Kijk op Koken" een uitgave van AH. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Spaans

Een heel lekker soepje die bij ons heel erg in de smaak viel. Een lekker voorafje bij een oosterse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Van deze heerlijke soep hebben we gesmuld. Lekker met wat knapperige taugĂ©. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

De combinatie van de gerookte forel met de mierikswortelroom is geweldig. Heerlijk als voorgerecht of als buffetgerecht …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Wat een verrassing: de venkel krijgt een hele bijzondere smaak door de gemarineerde portobello. Echt iets bijzonders. Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een overheerlijke salade van gerookte eendenborst (of gerookte kipfilet of eendenham), avocado en walnoten met een dressing van cranberry-compote. Was een groot succes bij mijn laatste etentje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Een heerlijkie salade met gerookte zalm, graved lachs (rauwe gemarineerde zalm) en van die lekkere hele dunne groene asperges. Het lichte nootachtige smaakje van de rucoladressing past uitstekend bij de zalm. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Heerlijke salade. De geitenkaas is vooraf (paar uur tevoren!) gemarineerd in een kruidenvinaigrette. De combinatie met de gedroogde tomaten en de walnoten is erg lekker! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een etentje begin juni vraag natuurlijk om asperges. Na diverse recepten te hebben gelezen kwam ik zelf tot deze lekkere hapjes. Iedereen was enthousiast en wij zelf hebben er ook van genoten. De hapjes zijn goed voor te bereiden, dus ideaal voor gasten. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Het recept van deze heerlijke salade vond ik in een kookboek van Dr. Oetker. De combinatie van bramen en gerookte eendenborst is erg lekker. De salade is heel simpel te maken en goed passend in een Herfstmenu. Natuurlijk ook in de winter lekker. Gebruik dan diepvries bramen. ( Gebruik je bramen uit de dievries, laat die dan plm. 30 minuten tevoren ontdooien) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands
Top