1. Home
  2. Community
  3. miranda48
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast. We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle. De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Dit recept heb ik gekregen van insoontje een mede weblogger. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep. Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Een fluweelzachte, prachtig romige en oranje pompoensoep, met wat extra parmezaan on the side …  Lees verder »

Pompoensoep met geroosterde knoflook Dit is een heerlijke soep. De pikante tomatensalsa geeft deze zoete pompoensoep wat textuur. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

O la la dit is lekker! Ik had nog een enorme berg paddenstoelen over en heb dus stoofvlees gehaald en heb dit heerlijke gerecht bedacht ! Mensen die én van runderstoofjes houden én van paddenstoelen die moeten dit absoluut eens proberen. Dit is echt een geweldige smaaksensatie voor de hele familie! Lekker koken en dan lekker opsmikkelen of op rijst, of met aardappelpuree of met pasta zoals Tagliatelle. Eet er dan nog een bijgerecht bij, zie onder. Zo kom je lekker in de herfststemming en in die van de donkere dagen die gaan komen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Frans

4 sucadelappen a 200 gram 80 gram winterpeen geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5 cm 80 gram ui ontdaan van schil en fijngesnipperd 80 gram knolselderij geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5cm 60 gram prei in de lengte gehalveerd en fijngesneden 4 tomaten in vieren gesneden 100 gram katenspek (bij supermarkt verkrijgbaar) in kleine blokjes gesneden ½ teentje knoflook zeer fijn gesneden (absoluut niet persen) 1 blaadje laurier 4 takje thijm 1 tak rozemarijn 150 gram roomboter scheutje olie 3 dl rode wijn (eenvoudig supermarkt) 2 eetlepels grove mosterd 3 dl runderbouillon peper uit de molen zout naar smaak wat bloem om het vlees mee te braden.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Dit is zo een lekker gerecht,dit moet je geproefd hebben ik heb het al heel vaak gemaakt. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Niet moeilijk en ook niet echt erg origineel maar desalniettemin heel erg lekker en erg goed overal bij te combineren. Wij kregen deze zelfs in ons agriturismo in Italië voorgeschoteld. Ik maak ze zelf altijd uit de losse pols maar nu heb ik het maar eens een keertje opgeschreven. Ik heb hier roseval aardappeltjes gebruikt omdat ik die erg lekker vind, maar natuurlijk kun je ook een ander aardappelsoort gebruiken. Tijm is ook een prima vervanger voor rozemarijn en je kunt ze zelfs beide gebruiken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel. N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt je moet het echt eens proberen. Jamie Oliver …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte romige bloemkool met kruimige aardappelen. Gebakken hamblokjes, crème fraiche en wat hartige Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Van sneetjes verkruimeld witbrood (bruinbrood kan natuurlijk ook) met kaas, eieren en plakjes tomaat bakte is deze heerlijke taart oor onze leesclub. Omdat één leesclublid vegetarisch eet heb ik de taart vegetarisch gehouden. Heel lekker is natuurlijk ook om plakjes ham, salami of plakjes gerookte zalm tussen de broodtaart te doen. Het originele recept heeft ooit in een TIP gestaan, maar ik het het recept in grote mate aangepast. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een heerlijke Indische stoofpot. Een top-recept! Lekker als onderdeel van een rijsttafel, maar ook heel erg lekker als hoofdgerecht. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Indonesisch

Botermals kruidig stoofvlees in een lichtgebonden saus van uien, knoflook, laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en azijn... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Het perfecte draadjes-vlees recept! …  Lees verder »

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans
Top