Het recept voor deze - echt verrukkelijke - pastasaus met paddenstoelen en gedroogde tomaten vond ik op internet. Ik heb het recept enigszins aangepast.
We hebben de saus gegeten met spaghetti, maar is ook heel lekker met penne of tagliatelle.
De saus is vegetarisch maar een vleesliefhebber kan er ook reepjes kipfilet, kalkoenfilet, biefstukreepjes of gehaktballetjes aan toevoegen. …
Lees verder »
Gember en kerrie zorgen voor een frisse en pittige toets in deze eenvoudig te bereiden soep.
Een aanrader waarmee u kleur en exotisme brengt in uw dagelijkse menu! voor 4 pers.; bereidingstijd: 25 min. …
Lees verder »
4 sucadelappen a 200 gram
80 gram winterpeen geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5 cm
80 gram ui ontdaan van schil en fijngesnipperd
80 gram knolselderij geschild en in blokjes gesneden van 0,5cm bij 0,5cm
60 gram prei in de lengte gehalveerd en fijngesneden
4 tomaten in vieren gesneden
100 gram katenspek (bij supermarkt verkrijgbaar) in kleine blokjes gesneden
½ teentje knoflook zeer fijn gesneden (absoluut niet persen)
1 blaadje laurier
4 takje thijm
1 tak rozemarijn
150 gram roomboter
scheutje olie
3 dl rode wijn (eenvoudig supermarkt)
2 eetlepels grove mosterd
3 dl runderbouillon
peper uit de molen
zout naar smaak
wat bloem om het vlees mee te braden.
…
Lees verder »
Niet moeilijk en ook niet echt erg origineel maar desalniettemin heel erg lekker en erg goed overal bij te combineren. Wij kregen deze zelfs in ons agriturismo in Italië voorgeschoteld. Ik maak ze zelf altijd uit de losse pols maar nu heb ik het maar eens een keertje opgeschreven.
Ik heb hier roseval aardappeltjes gebruikt omdat ik die erg lekker vind, maar natuurlijk kun je ook een ander aardappelsoort gebruiken. Tijm is ook een prima vervanger voor rozemarijn en je kunt ze zelfs beide gebruiken. …
Lees verder »
Heerlijke luchtige cake met kleine stukjes stroopwafel.
N.B.Vooral bij het bakken van cake is de kennis van je eigen oven belangrijk. Ik heb het recept beschreven volgens mijn eigen oven. Ook in kook(bak)boeken staat voor een cake ongeveer 1 uur - 1.15 uur beschreven en een temperatuur tussen 160 en 170 graden. Ik zet cake altijd in een koude oven waardoor de tijd ongeveer 1.15 uur is. De cake is dan altijd perfect! …
Lees verder »
Dit is een vlugge versie van een klassiek Italiaans gerecht dat tagliatelle alla Genovese heeft. Voordat je nou denkt dat ik helemaal geschift geworden ben omdat ik geschaafde aardappel door de pasta doe, moet ik je even uitleggen dat het juist heel authentiek is om gesneden of gepureerde aardappel in pastagerechten te verwerken. Het voegt een bepaalde romigheid toe die heel goed werkt en waanzinnig smaakt – je moet het echt eens proberen.
Jamie Oliver …
Lees verder »
Snel gemaakt en heerlijk van smaak: Grof gestampte romige bloemkool met kruimige aardappelen.
Gebakken hamblokjes, crème fraiche en wat hartige Indische uitjes erdoor. Even in de oven en dan...smullen maar. …
Lees verder »
Vaak is dit vlees gerecht de tweede dag nog lekkerder, dus maak gerust een dubbele portie! Bovendien zitten er in rundvlees behoorlijk wat eiwitten. …
Lees verder »
Botermals kruidig stoofvlees in een lichtgebonden saus van uien, knoflook, laurier, tijm, rozemarijn, kruidnagels, jeneverbessen en azijn... …
Lees verder »
Ik had zin in een variatie op de gewone hutspot. Dit kwam eruit en wat nu: ik maak hutspot nooit meer anders, want dit is veel lekkerder! …
Lees verder »