1. Home
  2. Community
  3. mikoo
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

3 grote aubergines; olijfolie; 1 ui, gepeld en fijngehakt; 1/2 bol verse knoflook of 1 teen gewone knoflook in dunne plakjes; 1 tl gedroogde oregano; 2 blikken gepelde tomaten (a 400 g) of 1 kg verse rijpe tomaten; zeezout en zwarte peper uit de molen; wijnazijn, een beetje; verse basilicum, een handvol; 4 flinke handen geraspte Parmezaanse kaas (van een stuk); 2 handen broodkruim, gedroogd; een beetje verse oregano, alleen de blaadjes, gehakt of 1 tl gedroogde oregano; desgewenst 1 bol buffelmozzarella (150 g). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Https://www.boodschappen.nl/recept/meatpie-met-ragu/ …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Engels

Het was erg lekker en ik heb het als voorgerecht gebruikt voor 6pers., iedereen heeft gesmuld. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Het is een paar minuten meer werk dan de gewone versie, maar hij is echt heel veel lekkerder! Klaar in 20 minuten, maar dan heb je ook echt wat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Yummie, jammie, lekker krokant, maar ook lekker pittig. Kipfilet, kip, is zo veelzijdig want je kan er een hoop leuks mee doen. Ook deze stond hier afgelopen Pasen op de tafel en hij vond gretig aftrek. Makkelijk voor te bereiden, niet moeilijk te maken, maar wel een hele hoge lekkerheidsgraad !! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Deze heerlijke bietensalade is erg lekker als bijgerecht bij gebakken aardappeltjes en een gebakken karbonaadje of gebakken kabeljauw. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

"HAND"SOME IJs koud Idee voor een Griezel~Party! …  Lees verder »

Halloween recept …  Lees verder »

Deze leuke koekjes zijn én hilarisch én lekker. …  Lees verder »

Het was eventjes prachtig weer dus lekker op de Griekse tour dan maar. Dit is mijn eigen versie van Griekse kipspiesjes en Mmmm€. Oh zo lekker. Als je bezig bent en het maakt dan ruikt je hele huis naar de zomer. Eet dit met een tzatziki dip, pita broodjes en een bonte (Griekse) salade. Genoeg voor 2 personen want je blijft er van smullen. Makkelijk en snel te maken en een echte leuke weekendhap. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Pompoensoep met spekjes en groenten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Herfstsoep voor 2 personen …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

Als je gasten krijgt kan met dit gerecht je avond niet meer stuk. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Na een feestje had ik zalm en garnalen over en nog een groot blik asperges in de kast. Zo ontstond dit recept. SUPER LEKKER!! volgens mijn man en ik was het daar mee eens. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Combinatie van Vlinderpasta met broccoli, room en cashewnoten is een sublieme smaaksensatie. De parmazaansekaas (vers geraspt graag!) mag niet ontbreken. Familiefavoriet hier. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een overheerlijke gevulde kipfilet bomvol smaak en 100x beter dan die fabrieksrotzooi uit de super want die komt er bij ons niet in. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Super heerlijke bami. maak het klaar en je zult het proeven! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Doe het gehakt in een kom en mix er het ei en de Italiaanse gehaktkruiden door. Eventueel iets steviger maken door wat paneermeel te gebruiken. Draai er vervolgens mooie kleine balletjes van. Snipper een ui en pers de 2 knoflookteentjes en bak deze glazig in wat olijfolie. Voeg vervolgens de gehakt balletjes bij en braad deze mooi bruin en gaar. Zet ondertussen een flinke pan water op, breng deze aan de kook en kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Voeg, aan de inmiddels gare gehaktballetjes, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en roer alles goed door elkaar. Breng het weer aan de kook en zet het vuur dan laag. Voeg dan de 2 theelepels bruine suiker toe en de creme fraiche en roer het goed door elkaar. Als de pasta gaar is voeg je de vers gesneden basilicum toe aan de saus. Doe dit pas op het laatst. Giet de pasta af en doe er wat saus bij zodat de pasta niet gaat plakken. Eet smakelijk! Jos …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen. €Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Deze lekkere salade ontstond toen ik te veel sperziebonen had gekookt. Het recept blijft er bij ons in, want de salade is heerlijk. Je kunt de salade als voorgerecht geven, maar ook als bijgerecht bij een Italiaanse maaltijd. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans
Top