1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Indonesisch / Chinees
Kookboek "Indonesisch / Chinees"

Misschien dan wel niet echt Chinees maar lekker is het wel. Een klassieke stoofpot met smaken en geuren uit het verre Oosten door de heerlijk geurende Chinese 5-spice kruiden. Niet Chinees, niet Vlaams, maar Fusion dus Chinese 5-spice ofwel vijf kruidenpoeder is een Chinese specerijen melange. In deze melange komen de 5 basissmaken zoet, zuur, zout, bitter en hartig (umami) bij elkaar. Ingrediënten van deze mix zijn steranijs, szechuanpeper, kaneel, venkel en kruidnagel.  Ik heb het in eigen keuken gemaakt (en een beetje aangepast) en heb er witte rijst en roerbakgroenten (met een beetje chilisaus en sojasaus) bij geserveerd. N.B. Heb je geen 5-spices melange in huis dan is het heel gemakkelijk zelf te maken door de 5 bovengenoemde ingrediënten in gelijke hoeveelheden fijn te maken in een vijzel en door elkaar te mengen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Sriracha (spreek uit als sieh-rah-tja) is vernoemd naar de havenstad Shriracha in Thailand, maar komt oorspronkelijk uit Vietnam. De traditionele saus is zeer pittig; de Go-Tan variant is pittig, maar minder pittig dan de originele variant. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Wereld

De allerlekkerste kipsaté! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

~~Babi Tjien: Knapperige blokjes varkensvlees in geurige ketjapsaus.  Heerlijk vleesgerecht voor 4 personen. Selamat makan! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

Kip Teriyaki met Mie is een heerlijk oosters gerecht dat gezond is en binnen enkele minuten op tafel staat! Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch iets verrassends wilt serveren. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Loempia`s zoals je het op `t hoek van de straat bij de Chinees kunt kopen. Zien ook mijn artikel: Nasi of bami speciaal …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

De steamed bun komt uit Azie en kan je vullen met wat je maar wilt. Bekende vullingen zijn eend, buikspek en gefrituurde kip. Dit is het recept voor de broodjes.  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

1 a 1,5 liter melk 1 kg. pindakaas 3 bouillonblokjes (voor 1,5 liter rundvlees bouillon) 200 ml tomatenketchup 1 eetl. ketjap 1 scheut maggie 4 theel. sambal 4 theel. knoflookpoeder ruim 300 gr. suiker …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

Truukje van mijn vrienden van de BBC,  en niet alleen voor kip ! en een super marinade. je kunt het natuurlijk ook aan een stokje rijgen.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indisch

Wie kent hem net de satésaus van de Chinees op de hoek. Die smaakt altijd zo goed. Ik heb me altijd afgevraagd hoe maken zij die saus, wat zit erin. Nou hier volgt nog 'n recept van satésaus maar dan op Chinese wijze. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees

Deze loempia's heb ik leren maken van een Vietnamese vriendin. In mijn ogen zijn dit de ultieme, originele vietnamese loempia's. Ze worden bereidt zonder groenten. In Vietnam wordt de groenten er rauw naast gegeten met glasnoedels en een soort bouillon als saus. Dit recept is mijn interpretatie op het recept van mijn vriendin.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vietnamees

Een onwijs lekker receptje dat uit een heel oud, flutterig kookboekje met Chinese recepten komt. Ideaal om naar eigen believen aan te passen en zo klaar! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Chinees

500 gr kipfilet, 1 doosje champignons, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 blikje bamboescheuten, 150 gr spercieboontjes of peultjes, 2 lenteuitjes, 1 tl sambal, scheutje ketjap, 1 zakje zwarte bonenesaus, mie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een van de lievelingsgerechten van mijn dochter wat ze vaak maakt. Maar omdat er nooit was opgeschreven wat er nou precies in werd gedaan was het elke keer weer een heel gepuzzel. Daarom deze keer maar eens alles keurig op een rijtje gezet en met de foto's erbij kunnen we het nu niet meer vergeten  Als je een rijpe mango gebruikt krijg je een wat zoeter gerecht en wanneer de mango nog niet helemaal rijp is wordt het een beetje frisser en knapperig, maar ook erg lekker. Makkelijk dus omdat het met een mango altijd een beetje moeilijk is om die precies op het juiste tijdstip mooi rijp te hebben. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Een lekkere kip variatie die snel klaar is …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Je wilt niet weten hoeveel mensen er zijn die, de weinige keren dat ik bij de afhaalchinees zit, Tjap Tjoy bestellen. Ergens wel te begrijpen want het is één en al gezondheid op je bord. Ik bestel het nooit, enige wat ik wel eens haal is heerlijke Pekingeend want dat maken en zo`n eend douchen in de hete olie tot krokant is me teveel werk. Echter dit is dan mijn versie van Tjap Tjoy, lekker gezond, kleurrijk, ziet er leuk uit, slank, vol vitamines en een mooie combinatie van Oosterse smaken. Probeer zelf maar en dan hoor ik graag of deze versie van mij lekkerder was dan van jouw (afhaal)Chinees. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Thaise salade met Biefstuk en Mango …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Alleen als oma dit kan. 24kitchen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

Met dit recept hoef je geen tjap tjoy van de Chinees, maak het zelf, veel gezonder en veel lekkerder (zonder vetsin!). Super slank gerecht! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Zoetzure saus is een heerlijk onderdeel van de Aziatische keuken. Het is kant-en-klaar te koop,  maar je kunt ook zelf zoetzure saus maken van verse ingrediënten. Gezond en lekker Een probeersel van een verse ananas en wat googlen kwam ik hierop uit . Een beetje van internet en veel  van  mezelf . Mijn mannen die normaal niet van fruit in het eten houden waren verrukt over dit recept vandaar dat ik het met jullie wil delen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top