1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Balkan
Kookboek "Balkan"

Yufka vindt je in de Turkse supermarkt, het zijn dunne deegvellen op basis van tarwebloem, water en zout. Je kan ze in de oven of de frituur bakken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Heerlijk voor op de BBQ, maar in de oven gemaakt is het even lekker ! De mango-muntsla gaat er prima bij en zorgt voor een goede balans .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

Een heerlijke BBQ-recept uit de zomerse Smult 12! Wil je Smult thuis ontvangen? Hier vind je onze aanbiedingen » http://www.smult.nl/ …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

De originele naam van dit gerecht is Mantarli Tavuk Sote. Eenvoudig te maken, traditioneel  en zeker in combinatie met pilav heel erg lekker. Geschikt als je eters krijgt of na een drukke dag. Succes verzekerd. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Dit heerlijke recept heb ik tijdens mijn vakantie afgekeken bij de agriturismo -Le case del Merlo-  op Sicilie. Het was daar werkelijk goed toeven en elke avond kregen we weer een heerlijk 4-gangen diner voor geschoteld. Geen extravagante gerechten maar alles gemaakt met verse ingrediënten, precies waar ik juist zo van hou. En natuurlijk alles klaargemaakt -con amore-  Thuis ben ik aan de slag gegaan en met een beetje eigen creativiteit ben ik hierop uitgekomen. Kijk hier voor het Basisrecept-tomatensaus   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

1 klein turks kaasje of zachte feta kaas,klein bosje peterselie,1 pakje yufkadeeg (driehoekig),olie om in te frituren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

- …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is wel de eenvoudigste manier om snel een heerlijke aromatische knoflooksaus te maken. Deze saus gaat prima samen met Turkse kebab, shoarma, souvlaki van de barbecue en ook bij Griekse gyros is deze erg lekker. Koop een emmertje Griekse yoghurt in de Lidl voor 1,49 of een literbeker bij de Turk en je hebt een heerlijke saus voor de hele straat. Maak zelf de lekkerste saus, hier kan geen fles of supermarkt aan tippen. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Wereld

Gescheurde Buik is de vertaling van de originele Turkse naam. Deze overheerlijk gevulde aubergines zijn een combinatie van diverse recepten uit mijn Turkse kookboeken. Makkelijk te maken, gezond en niet duur wat wil je nog meer. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks

Gepaneerde kip die ook heel vaak in Slovenie gegeten wordt …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Deze marinade is heerlijk om kip of ander vlees mee te marineren. Je kunt met paprika, uien, tomaat en champignons heerlijke spiesen maken. Zorg wel dat de marinade tijd lang genoeg is, in ieder geval minstens 6 uur, maar langer mag ook, zodat de smaken van de marinade goed in het vlees kunnen trekken. Deze hoeveelheid marinade is genoeg voor 1 kilo vlees. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Balkan

Ik blijf geïnspireerd door stokjes mals vlees omdat je er eindeloos mee kunt variëren en mee kan experimenteren. Niet alleen met de soorten vlees, maar ook met de marinades en eventueel de sauzen. Bovendien is het een lekkere- en snelle hap waar iedereen van smult en zeker nu de zomer zich aandient! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Balkan

Toch weer een stoofje want de hamlap moest op, maar wel een heel lekker stoofje. Dit is geen goulash want dat smaakt toch heel anders. Het doet denken aan de winterse Balkan keuken met een vleugje zomer. Ik heb vanwege het snelle, ik wil sport kijken, kant en klare saus genomen, maar dat is helemaal niet erg. Normaal maak ik de saus zelf bij mijn schnitzeltje, maar dit smaakt er absoluut niet minder om. Ook goed te bewaren en op dag 2 nog lekkerder en de kinderen smullen hier ook van. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Balkan

Lekker gekruid gerecht met pure smaak van aubergine en paprika. Het lijkt ingewikkeld, maar valt eigenlijk erg mee. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Joegoslavisch

Gehaktrolletjes Het recept voor cevapcici kwam ik al diverse malen tegen maar helaas met veel te weinig knoflook. Als er 1 pitje knoflook in zit is het echt geen cevapcici. Na dit recept ben je de nachtmerrie voor elke tandarts, maar het smaakt erg lekker en veel knoflook is gezond …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Joegoslavisch

Nog een hele leuke variatie op een wel heel lekker stokkie waar de smaken vanaf spatten. Snel en makkelijk te maken en iedereen smult ervan.   …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Ik had gehakt over en is zonde om weg te gooien als de houdbaarheidsdatum is verstreken. Dus even denken en heb in een vlaag deze ballen bedacht. Geen slecht idee want deze ballen doen je denken aan zomer, zon, zee, vakantie, de Duyvis poesta borrelnootjes, de paprika en de knoflooklanden. Hoe meer paprika en knoflook hoe lekkerder. Ze zijn hemels om zo te eten of bij een stamppotje rauwe andijvie, sla stamppotje met tomaatjes, geroosterde groente of op brood en dit gehakt leent zich straks in de zomer meer dan uitstekend om te bereiden buiten op de barbecue. Nog een Kooktip: Maak er mini's van of schijfjes, ideaal voor gourmet of partyballetje. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Balkan

Onze kennissenkring bestaat uit mensen van allerlei nationaliteiten, zo ook mensen uit Irak. Als er dan van hun kant een verjaardag valt te vieren wordt er altijd uitgebreid gekookt en deze 'gehaktschijven' staan ook vaak op het menu! Het kan zowel koud als warm gegeten worden dus dat is makkelijk.... De smaak is uniek en helemaal geweldig! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Arabisch

1 kg kipfilet, 1 eetlepel boter, 1 fijngehakte ui, 1 eetlepel bloem, 1/2 eetlepel tomaten- saus, 1/2 eetlepel, cayennepeper, 1 theelepel zout, 1 laurierblad, enkele peper- korrels, 3 tenen knoflook, 1 kopje witte wijn, 2 1/2 glas vleesbouillon. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Turks
Top