1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Grieks
Kookboek "Grieks"

Heerlike knoflooksaus zonder die afterburner de volgende dag! Het geheim lees je in het recept!   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Dit recept komt uit het kookboek van Mathijs Vrieze: `Lekker en gezond koken met Mathijs`. Zie voor meer informatie en webshop http://www.mathijsvrieze.nl. Een dagje zonder vlees past prima in een verantwoord voedingspatroon. Hoewel je deze rösti natuurlijk ook kunt gebruiken als bijgerecht. Rösti, maar dan een variant op de standaard aardappelrösti. Het is niet moeilijk om een variatie te bedenken, maar let wel op de smaakcombinatie. …  Lees verder »

Een lekkere alternatief voor de griekse pastavariant. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Een lekkere mediterrane salade om de zomer mee te vieren. Frisse groenten en smaakvolle kruiden maken deze salade tot een smaakvol geheel. Dit recept komt uit Smult 12. Wil je Smult ook thuis ontvangen? Hier vind je de meest recente aanbiedingen: http://www.smult.nl/#smult-aanvragen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Heerlijk voor op de BBQ, maar in de oven gemaakt is het even lekker ! De mango-muntsla gaat er prima bij en zorgt voor een goede balans .  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Belgisch

* 1 kilo grote witte bonen * 4 medium uien in halve ringen * 1/2 bosje selderij * 2 a 3 teentjes knoflook * 4 a 5 waspeentjes in dunne plakjes * peper, zout en olijfolie * water kaneel, suiker, laurierblad * 1 pakje gezeefde tomaten …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Lekkere Griekse reuzenbonen (Plaki Gigantes) in een licht pittige mediterrane tomatensaus. Iedereen kent ze wel uit de Griekse restaurants want als je daar een schotel bestelt dan komen ze altijd wel op tafel als groente- bijgerecht met de frietjes, de tomatenrijst en de Griekse salade. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

De Haloumi hebben we sinds kort ontdekt. Gegrild of gebakken is dit een norm lekkere kaas! De dressing is niet te versmaden en daarom lekker veel! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Multi-cultureel

Met deze Griekse smaken kom je helemaal in Griekse sferen. Hou je niet zo van aubergines dan kun je ook courgettes gebruiken …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

Kokkinisto =rood maken van vlees door het  in tomatensaus te bereiden. Kotopoulo = kip. Tijdens mijn vakantie in Griekenland mocht ik een dagje meekijken in de keuken van de Taverna van de accommodatie waar wij verbleven (Ranzo Ionio).  Een ontzettend leuke kans die ik natuurlijk met beide handen aangreep. Dit is een van de recepten die ze daar die dag klaarmaakten. Thuis heb ik het nagemaakt en iedereen vond het zo lekker dat ik het zeker nog vaker ga maken. Ik vond het verrassend om te zien dat ze daar gebruik maakten van specerijen die ik niet zo voor de hand liggend vond zoals kurkuma en kerrie. Maar volgens Kostas en Stella, die ik deze dag mocht volgen,  waren ze de laatste jaren daar ook een beetje aan het experimenteren met ingredienten Leuk om te horen want zelf hou ik ook wel van een beetje creatief koken TIP: Lekker met Griekse-gebakken-aardappelen-met-knoflook-oregano-en-citroen en Griekse-boerensalade-met-ijsbergsla …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Een basis gyros mix om het vlees mee te  kruiden. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Voor 4 tot 6 wraps: 200 gram spinazie (diepvries of vers) 150 gram champignons, in kwarten 2 bosuitjes, fijngehakt 150 gram harde geitenkaas, bijvoorbeeld met basilicum en tijm 8 eetlepels naturel roomkaas 4 eetlepels groene pesto 1 teentje knoflook, fijngehakt 4-6 tortilla`s/wraps 2 theelepels oregano 2 theelepels paprikapoeder mespunt chilipoeder mespunt knoflookpoeder versgemalen peper en zout …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Mediterraan

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Soms heb je geen tijd meer om naar de supermarkt te gaan en ontstaat er een lekker gerecht met ingrediënten die je nog in je koelkast of kelder hebt staan. Dit is echt een verrassende smaakvolle ovenschotel geworden die ik graag met jullie wil delen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks

Gevonden in de tijd dat ik mij verdiepte in Paleo en gezonder eten. Ik koop nu nooit meer kant en klare gyros, de smaak is zo veel lekkerder!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Grieks

Ook lekker als lunch met kalkoen en salade met een dressing.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Mijn eigen interpretatie van de Moussaka. In de originele recepten van Griekse Moussaka zul je niet zo snel courgette aantreffen. Toch vind ik het er zelf heel erg lekker in. Vandaar dat ik het recept naar mijn eigen smaak heb aangepast.  …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Grieks

Ik heb dit 90% paleo Moussaka recept gebasseerd op verschillende Moussaka varianten die ik al kende en een aantal ingredienten vervangen (zoete aardappel, (buffel-) mozzarella/ geitenkaas, (geiten/ soya/ amandel/ kokos-) room, kaneel, courgette e.d.) om het Paleo vriendelijk te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Grieks
Top