1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Mick`s Plaza
Kookboek "Mick`s Plaza"

Al weer een heerlijke aardappelsalade. Deze keer met knapperige spekreepjes en heel veel verre tuinkruiden. Onze buurvrouw kwam bij ons binnen toen de salade net gemaakt was. Wilde graag proeven en wilde ook gelijk het recept. Ze vond de salade heerlijk. Ook deze salade is weer gemaakt op mijn eigen manier zoals mijn Aardappelsalade a la Petra. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Duits

Dit is HET 'geheime' recept van de heerlijke eiersalade van 'La Place' . Een tijdje geleden kwam ik het toevallig tegen en daar werd ik behoorlijk blij van. Ik heb het nu zelf thuis gemaakt en het is inderdaad net zo lekker als in het restaurant. Met dank aan 'La Place' voor HET 'geheime' recept. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Goedkoop en snel

Deze superschnitzel komt uit 'Comfort Food', de nieuwste titel van Jamie Oliver.  Jamie: 'Het concept van de schnitzel, oftewel een gepaneerd, gebakken lapje vlees, is al heel oud en het is eigenlijk heel logisch dat vlees er op deze manier altijd mooi uitziet en heerlijk mals wordt. Je kunt er elk soort vlees voor gebruiken, en in combinatie met een beetje zuur, wat aardappelsalade en bramenjam heb je echt een overheerlijk maal. De schnitzels worden het allerlekkerst als je ze een voor een bakt.' Fotografie: © Jamie Oliver Enterprises (2014 Jamie's Comfort Food) Photographer: David Loftus. Lees hier ook de boekrecensie en nog meer recepten uit Comfort Food!  http://www.smulweb.nl/artikelen/198320/Comfort-food-van-jamie-oliver-book-review …  Lees verder »

Misschien het meest bekende Mexicaanse recept (genaamd Chimichanga - bron "cooking with spices), deze wrap tortilla`s zijn gevuld met pittig rundvlees, bedekt met pittige kaassaus en kan geserveerd worden met de traditionele guacomole met erbij wat groene paprika`s en tomaten. (Ik heb een recept van guacomole in "mijn kookboek" het is van "suzanneskitchen" en heet "de allerverrukkelijkste guacomole"). Hier is de link naar dit recept. Allerverrukkelijkste-guacomole …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Lekkere gezonde vissticks maak je natuurlijk gewoon even zelf!  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Vis

Een van onze familieleden eet vegetarisch. En dan bedoel ik echt vegetarisch: geen vlees en geen vis. Voor haar maak ik dit verrukkelijke borrelhapje. Het is alleen jammer, iedereen is hier gek op en moet ze nog oppassen dat de hapjes niet weg zijn voordat zij er van geproefd heeft. Let op: Als je de zijkanten van het bladerdeeg goed met los geklopte eidooier bestrijkt blijven ze echt dicht. Druk nog extra met een vorm op de randen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan

Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Schots

Deze zijn ook zo schattig en een heerlijk hartig, herfstig en winters hapje. Lekkere borrelsnack, fingerfood of voor de feestdagen. Leuk om te maken en snel klaar. Ze zullen gretig aftrek vinden en ook bij kinderen. Ook leuk om met de kinderen samen te maken. Voldoende voor een muffin vorm van 12 stuks en 12 baby quiches. Voor snoezige baby herfsttaartjes zie DIT recept! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Heerlijk EN gezond. Een geweldige afwisseling op pasta met saus! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Goedkoop en snel

Een klassieker! Heerlijk in combinatie met Arina belegen geitenkaas. Kijk voor meer inspirerende recepten op Kaas.nl   …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Europees

Nog een waanzinnig lekkere ovenschotel. Het idee voor deze komt uit de krant, maar degene die ermee kwam heeft erg veel moeite met recepten schrijven zoals hoeveelheden en bereidingswijze. Toch heb ik het idee overgenomen, maar aanzienlijk verbeterd. Meer dan stamppot rauwe andijvie maak ik ook niet en dan alleen in de herfst. Er zijn zoveel meer toepassingen met deze gezonde groente.  Op deze manier gemaakt is deze warme ovenschotel hier een blijvertje geworden. Makkelijk en snel te maken, gezond, goedkoop en een boost als je net griep hebt gehad zoals ik. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

Heerlijk comfort food voor deze winterse dagen! Wist je dat boerenkaas alleen zo mag heten als het voldoet aan 3 kenmerken? De kaas moet gemaakt zijn met rauwe melk, heeft geen standaard vetgehalte en is met de hand gemaakt.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Europees

Brocolli-ovenschotel met een boursinsaus …  Lees verder »

Coq au Vin is oorspronkelijk een gerecht uit de huiselijke keuken, maar tegenwoordig staat het ook op de kaart van gerenommeerde restaurants zoals van de beroemde Georges Blanc. Lijkt moeilijker dan het is! Ideaal voor lang tafelen met vrienden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Een mals stukje vlees met een pittige bite door de grove peperkorrels. Dit gerecht is de perfecte combinatie tussen vlees, aardappel en sla. De sla is met de witlof en radijs een fris bijgerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Mmmm.... gewoon weer eens trek in een super lekker herfstig stoofje met dit frisse november weer dus heb deze hemelse hachee zonder ontbijtkoek bedacht. Geweldig zoals die Oud Hollandse smaken allemaal bij elkaar komen. Ook de rode wijn of het bokbier heb ik in dit recept gelaten voor wat het is. Helemaal niet nodig om een sterk aromatische hachee te krijgen. Makkelijk te maken en proef zelf hoe lekker dit is. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Gebruik een hele kip voor dit super lekkere familie gerecht. Leuk om te doen! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Een makkelijk stoofpotje dat prima smaakt …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Frans

Een makkelijke ovenschotel die door mijn gasten als heerlijk wordt betiteld. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top