1. Home
 2. Community
 3. mick72
 4. Kookboek BBQ
Kookboek "BBQ"

Sweet ribs ca 20 minuten + 2 uur wachttijd …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Nederlands

Dit is een heerlijk recept uit de familie, ik leerde dit recept van mijn vader en hij leerde het van zijn broer, nu houd ik de traditie in ere door elk jaar dit recept klaar te maken voor de familie. elke zomer weer smullen! …  Lees verder »

 •  60-120 min.
 • Europees

Churrasco wordt bereidt op een churrasceira.(speciale barbeque) Het beste is die te maken van bakstenen. Afmetingen: inwendig minimaal 40 cm diep en 50 cm breed.De lengte 50 - 100 cm afhankelijk van aantal personen die men maximaal verwacht. Die stenen moeten goed heet worden zodat het vlees ook inwendig gaar wordt. Ik heb eventueel tekeningen beschikbaar. Om enig idee te krijgen wat churrasco in brazilië inhoud kijk maar eens op Google, link: http://images.google.com/images?hl=nl&lr=&rls=com.microsoft:nl:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLR_en&um=1&q=desenho+churrasco&ndsp=20&imgtype=i_similar&sa=X&ei=Wyc7S5LJJcOA-QbM7cyfCQ&ct=img-sim-l&oi=image_sil&resnum=11&tbnid=RJgxluVASSzYYM: …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Braziliaans

Zelf gemaakte tomatenketchup  is veel smakelijker dan kant-en-klaar gekochte ketchup. Te gebruiken bij het bereiden van cocktail- en slasauzen of bij hamburgers en gegrilleerd vlees …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Nederlands

Bij de barbecue mogen geen sausjes ontbreken. Hier heb ik vijf hemelse barbecue sauzen die snel klaar zijn, houdbaar zijn en heerlijk smaken. Veel beter, lekkerder en goedkoper dan uit zo'n fles van Calvé, huismerk of andere merken die in de supers te krijgen zijn. In de loop der jaren gevonden, doorontwikkeld, vaak gemaakt en geproefd. Stuk voor stuk verse topsausjes en je barbecue wordt deze en volgende zomers een waar feest. …  Lees verder »

 •  0-10 min.
 • Amerikaans

Grillen op bbq of in oven. …  Lees verder »

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Internationaal

Door de jaren heen heb ik veel sparerib recepten en de verschillende bereidingswijzen ervan geprobeerd. Volgens velen zijn de alle lekkerste spareribs, ca. 2,5 uur rustig op een BBQ gegaard, op de juiste temperatuur en diverse keren in die tijd ingesmeerd met een lekkere marinade. Echter ik moet eerlijk bekennen dat ik meestal niet zoveel geduld heb en dat het me ook al verschillende keren is overkomen dat ze meer zwart dan bruin van de BBQ afkwamen en / of nog niet gaar waren. Dit recept is echt de oplossing voor waanzinnige lekkere spareribs die gewoon niet kunnen mislukken. De bereidingstijd van ruim 1,5 á 2 uur lijkt misschien erg lang echter tijdens het " wellen " kun je gewoon andere dingen gaan doen. Bij deze spareribs mag je kluiven echter zoenen is al voldoende om het vlees van het bot af te krijgen. De ingrediënten zijn aangegeven per kilo spareribs, wil je meer dan de verhoudingen aanpassen. Dit is echt een recept van "Leren en proberen, proeven en combineren " . Het voelt nog niet als een eigen recept omdat ik gebruik hebt gemaakt van andere recepten en bereidingswijzen van o.a. topchefs en recepten op internet. Door mijn eigen ervaringen en er een persoonlijke draai aan te geven kwam dit recept tot stand en mijn vrouw en ik stonden beide versteld van deze unieke smaak en bereidingswijze. Elke keer weer als ik een recept probeerde , zei ze !! Ger, ze zijn lekker, echter toen ik dit recept creëerde zei ze, deze spareribs zijn om te zoenen zo waanzinnig lekker. Tja, een naam voor een recept is dan snel gevonden !!  En ...... ook de kok kreeg een dikke zoen !! Speciale dank aan mijn lieve kookvriendin Parel62 en haar gezin, die proefkonijntjes wilde zijn en voor het verzorgen van de mooie foto's bij dit recept. …  Lees verder »

 •  > 120 min.
 • Internationaal

Attentie zomer! Het wordt tropisch, niet mijn favoriete weer want kan er niet tegen. Hoog tijd voor de barbecue in de tuin. Deze Spaans gemarineerde kipspiesjes smaken heerlijk en zijn erg makkelijk te maken. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Spaans

Dit is een lekker en leuk "doe-het-zelf" recept en kan iedereen (zelfs de kinderen) maken. Ook leuk om in de vakantie te doen. Met ui, paprika en courgette. …  Lees verder »

Top