1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Mediterraans
Kookboek "Mediterraans"

Een heerlijk recept uit Turkije dat een vriendin van ons had meegenomen van vakantie en dacht: daar kan Erwin wel iets mee en vindt ie vast heel lekker... En jazeker, dat had ze goed gezien! Superlekker!!!!! …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Antep ezmesi Koude, pikante, Turkse tomatensaus (vegetarisch) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Vegetarisch

Of je deze kip nu van de bbq, uit de grillpan of gestoofd eet: ze is hoe dan ook ongelofelijk lekker !!En aangezien het nog wel even bbq-weer blijft... Misschien een ideetje om ze eens te maken!?! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Marokkaans

Dit is, vanwege het varkensvlees een "haram" recept. Kebab recepten, of het nou dönner kebab of shish kebab is, vind je in allerlei variaties. Oorspronkelijk werden ze vooral van lamsvlees gemaakt en op een vertikale grill geroosterd. Mijn dochter verafschuwt lamsvlees en dus kocht ik eens gehaktspiesjes die mijn slager (in feite ten onrechte) döner kebab noemt. Ze werden goedgekeurd, maar hij verkoopt ze alleen in de zomer (barbecue-tijd). Dus, ik maakte mijn eigen versie, die natuurlijk lekkerder is. Door het gebruik van de kruiden doet het vlees je aan het Midden-Oosten of Marokko denken, maar Islamieten gebruiken geen varkensvlees, dus dit is geen halal recept. Omdat ik zelf niet zo`n enorme fan van de bbq ben, maak ik dit gerecht binnenshuis op de grillplaten. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Er lag nog een zak grote garnalen in de diepvries en daar wilde ik weer eens iets lekkers mee maken. Mijn plan was eigenlijk om er een lekkere spaghetti aglio-e-olio met grote garnalen van te maken. Maar door een kookprogramma waar risotto werd gemaakt kreeg ik ineens hevige trek in risotto. Ik dacht: waarom geen risotto aglio-e-olio (maar dan minder olie ! met garnalen. Dit is het geworden. We hebben super gesmuld. Wat was dit lekker. Gelijk noteren zei mijn man. Dus bij deze. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een recept van mijn turkse vriendin Gunel …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Turks

Op drukke doordeweekse dagen lukt het niet altijd om uitgebreid te koken.Deze makkelijke maaltijd zet je binnen een half uur op tafel. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Turks

300 a 400 gr lamsgehakt 1 geraspte ui 1 tl paprikapoeder 1 tl komijn 2 tomaten 1 tl chilipoeder 2 kleine Turkse broden 1 el peterselie peper en zout …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Turks

De recepten van Ottolenghi zijn echt een feestje. Zo ook dit recept, een feestje om klaar te maken en een feestje om te eten.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Italiaanse pastaschotel met heerlijk op smaak gebrachte tomatensaus met gehaktballen en mozzarella uit de oven …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Geen barbecue weer, maak dan binnen deze heerlijke zomerse hartige taart. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mediterraan

Een eigen variatie op de Turkse kebab of kip kebab. Lekker makkelijk als weekendhap of als snelle lunch. Het grote voordeel als je zelf het vlees kruid is dat je meer of minder naar smaak kunt toevoegen. En alle kruiden die nodig zijn heeft bijna iedereen wel in zijn/haar keukenkastje staan. Haal bij de Turkse bakker een heerlijk vers Turks brood want dat smaakt hier uitstekend bij. De rode puntpaprika is overal makkelijk verkrijgbaar de groene variant daarentegen kun je het best bij de Turkse winkel halen. Als alternatief gebruik je gewone rode en groene paprika. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Ik had nog courgette en drumsticks liggen en wilde daar iets lekkers mee maken. Bij het bladeren in één van mijn kookboeken kwam ik dit recept tegen. Ik heb het recept iets aangepast. Goed voor te bereiden, weinig werk en lekker! N.B. In het originele recept worden kipkarbonades gebruikt en wordt de schil van de courgette in repen gesneden en achteraf in dunne linten over het gerecht gestrooid.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Marokkaans

Marokkaans kruidenmix, lekker door gehak als gehaktbal of over geroosterd vlees. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Marokkaans

Tunesische stoofschotel met paprika en kip, om op een zomerse dag lekker met brood te nuttigen …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Mediterraan
Top