1. Home
  2. Community
  3. mick72
  4. Kookboek Thai
Kookboek "Thai"

Dit recept is ontstaan uit een combinatie van 2 recepten uit  mijn Thaise kookboeken met ook nog wat eigen aanpassingen. Je kunt natuurlijk ook zelf variëren met groenten of extra toevoegen denk daarbij aan lente uitjes, sugar-snaps of peultjes e.d. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Thaise salade met Biefstuk en Mango …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Geroosterde sappige gamba's - eenvoudig en toch verrukkelijk …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Lekker en snel Indiaans recept met kip. Ideaal om met zijn allen van te genieten! Maak het zo pittig als je zelf wilt, of voeg wat extra kwark toe voor een milde smaak. Zelf eet ik er graag vers gebakken naanbrood bij, maar met rijst kan het ook geserveerd worden.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas

Broccoliroosjes (300 gram) - runderreepjes (375 gram) - droge sherry (2 eetlepels) - Japanse sojasaus (2 eetlepels) - sesamolie (3 eetlepels) - knoflook (1 teen) - verse gemberwortel (2 cm) - bosuitjes (3 ) - oestersaus (3.5 eetlepels …  Lees verder »

THAISE BEEFSALADE Ingredieenten: 1 limoen 1 teentje knoflook 4 el donkere soja saus 4 biefstukken 150 gr haricots verts 200 gr veldsla 6 takjes koriander 3 takjes munt 1/2 komkommer 1 el donkere basterdsuiker 3 el maiskiemolie zout,peper Bereidingswijze: Was de limoen en haal met een zesteur sliertjes van de schil. Pers hem uit. Pel de knoflook, en pers hem uit. Klop een marinade van 3 el soja saus, 1 el limoensap en de knoflook. Marineer de biefstukken ca. 5 min. in de marinade. Maak de haricots schoon en kook ze in kokend water in ca. 5 min. beetgaar. Was de veldsla en dep hem droog. Was de koriander en muntblaadjes en hak ze fijn. Snij de komkommer in reepjes. Klop een dressing van de rest van de soja saus, limoensap,basterdsuiker en 1 el maiskiemolie. Schep de limoensliertjes, koriander, munt, komkommer, haricots en de dressing door de veldsla. Verhit de rest van de maiskiemolie en bak de biefstukken aan beide kanten ca. 3 min. Bestrooi ze met zout en peper,snijd de biefstukken in plakjes en leg ze op de salade.  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Dit is ook weer zo`n heerlijk gerecht van de Thaise kookles (in Chiang Mai, Thailand) Het lijkt heel veel werk maar je kunt er ook meer tegelijk maken en een gedeelte ervan invriezen. Het is een prima geschikt als voorgerecht, heerlijk als snack en ook op een buffet een mooie aanvulling. Als je het inrollen eenmaal onder de knie hebt is het een fluitje van een cent (baht) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

=14pxEen heerlijke kip tandoori die je warmte zal geven. Wel zonder pakjes,zakjes, suiker en E-nummers. Maar let op : Wel met heeeeeeel erg veel liefde. Ik hoop dat je gaat genieten van dit recept. Kijk voor de boodschappen op mijn receptenpagina. Je hebt er wat kruiden voor nodig maar je krijgt er een lekker smaakexplosie voor terug. Comfortfood zonder schulgevoel. Lekker met rijst of met naanbrood en een frisse salade. =10.5ptBekijk ook mijn filmpje en andere recepten en blogs op [color=#000d09]http://www.kootjekookt.nl[/color]=10.5pt. Het filmpje kan je ook direct kijken via https://youtu.be/xZPs-UuC0ws.   …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

250 g kippendij (ontveld) of kipfilet 1 groene paprika 1 ui 1 komkommer (optioneel) 100 g ananas (blikje) 10 stuks gedroogde chili 3 tenen knoflook 2 tl olie 1 pakje MeiAsia Ananas-Chili woksaus 50 g bloem 25 g maïzena 100 ml water ½ tl zout 300 ml plantaardige olie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Fris gerecht , wel verse ananas gebruiken, is toch het lekkerst. …  Lees verder »

2 el arachide- of zonnebloemolie 1/2-1 el Thaise rode currypasta (supermarkt of toko) 1 grote rode paprika,in dunne repen 600 g kipfilet, in reepjes 3 teentjes knoflook, fijngesneden 2 el oestersaus 2 el vissaus 2 el bruine suiker 4 lente-uitjes, in stukjes 100 g (geroosterde) cashewnoten …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Hmmmmmm, als je van pittig houdt..... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

250 gram kip, 2 eetlepels Pindaolie Marinade: 2 tenen knoflook; fijnfijngesneden, 1 theelepel kerrie, 1 theelepel gemberpoeder(Djahe), 1 ui; fijngesneden, 1 eetlepel rijstazijn, 1 eetlepel ketjap manis, 1theelepel sambal …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

600 g kipfilet 3 eetlepels bloem 1 theelepel versgemalen witte peper 1 theelepel zout 8 dl zonnebloem- of maisolie 2 uien 3 tenen knoflook 1 middelgrote rode paprika 1 middelgrote gele paprika 1? dl Thaise kippenbouillon (van een tablet) 1 dl tomatenketchup 1 eetlepel vissaus (Nam Pla) 1 eetlepel licht sojasaus 2 eetlepels limoen- of citroensap 2 theelepels palm- of rietsuiker 100 g ananas, vers of uit blik  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

En populair Thais recept, exotisch en overheerlijk bovendien nog makkelijk te maken ook!!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

1 kipfilet 1 ui 1 bos bosuitjes 1 paprika 1 chilipeper, fijngesneden 1 cm gember, geraspt 1 teentje knoflook 1 handje ongezouten cashewnoten sojasaus oestersaus vissaus bruine suiker bloem sesamolie …  Lees verder »

300 gram kip filet. 1 eiwit 2 eetlepels rijstwijn (sherry kan ook) 1 theelepel maizena beetje zout beetje vers gemalen szechuan peper ------------------------------------------------------------------------------------------ 1 kleine groene paprika in stukjes van 1,5 cm snijden. 100 gram bamboescheuten in plakjes (blik) 100 gram cashew noten (ongezouten) 1 bosuitje, fijngehakt 1 eetlepel lichte soja saus 1 theelepel suiker 1 theelepel maizena vermengen met 1 eetlepel water …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Chinees

Heerlijke, zoete Thaise massaman curry met zelfgemaakte currypasta. Ook geschikt voor beginnende kokers. Heb nog geen recept geproefd dat dichter bij die Thaise curry-smaak in de buurt kwam. Alle credit natuurlijk voor het Engelse site, heb het slechts voor het gemak vertaald. :-) …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Thais

500 gr kipfilet, 1 doosje champignons, 1 paprika, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 1/2 blikje bamboescheuten, 150 gr spercieboontjes of peultjes, 2 lenteuitjes, 1 tl sambal, scheutje ketjap, 1 zakje zwarte bonenesaus, mie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch
Top