1. Home
  2. Community
  3. michani
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Deze cake komt uit life and cooking toen rudolph van veen er nog kookte deze cake heb ik sinds dien in mijn persoonlijke schrift staan en is hier een groot succes dus vandaar dat hij hier ook niet mag ontbreken.lekker bij koffie en thee of warme chocomelk maar zeker niet alleen voor de herfst. …  Lees verder »

Een heerlijk zoet en romig dessert. Makkelijk te maken en snel klaar. …  Lees verder »

  • Italiaans

Komkommersoep is verrukkelijk. Je kunt komkommersoep koud eten, maar deze keer hebben we de soep warm gegeten. Door toevoeging van de geraspte mierikswortel kreeg de soep een lekker pittig smaakje. Zalm en komkommer zijn een super duo. Echt een heerlijk diner-soepje. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Duits

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl …  Lees verder »

Heerlijke soep. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Vorige week heb ik dit nagerecht gemaakt, het is heel eenvoudig te maken en superlekker. Mijn vriendin kwam de dag daarop eten en ik wilde de avond van te voren een mousse maken. Winkels waren dicht dus ging ik op zoek in mijn voorraadkast. Ik had nog een pot Amarene kersen, 100 gram witte chocola, Amerettini koekjes, en houdbare slagroom en wat eieren. Op internet naar een recept gezocht maar alles was voor veel meer personen met veel meer ingrediënten. Toen zag ik een heel klein receptje van een mousse met fruit voor 2 personen, ik heb de hoeveelheden verdubbeld en verder naar eigen idee dit nagerecht gemaakt. We waren met z`n drieën maar ik wilde ook een `proeftoetje` maken Wij hebben zitten smullen en mijn vriendin vroeg gelijk het recept. En nu zet ik het op smulweb zodat nog meer mensen van dit heerlijke toetje kunnen genieten. Op het laatst dacht ik er pas aan om een foto te maken dus je ziet hier alleen het eindresultaat. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Gevulde parika met drie soorten vis. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Belgisch

Deze heerlijke gevulde peren waren het nagerecht bij het door ons georganiseerde etentje afgelopen zaterdag. Viel erg in de smaak. Het originele recept stond jaren geleden in het tijdschrift Essen und Trinken. Ik heb er echter zoveel aan veranderd dat ik het een "eigen recept" kan noemen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Geïnspireerd door Jamie Oliver uit het boek Jamie`s Amerika. Ik heb deze soep een hele poos geleden in het studentenhuis gemaakt waar ik toentertijd woonde en hij viel erg in de smaak! Het brood, evenals de zah`tar, haal ik bij de Arabische supermarkt in de buurt, dat is ietwat zoetig wat goed samen gaat met de pittige smaak van de soep. …  Lees verder »

Dit is weer wat lekkers, zeg gerust een varkenshaas rondom vol met verassingen en Italiaanse smaken. Een beetje herfst met nog een vleugje nazomer. Echt heel erg lekker en beslist niet moeilijk te maken. Een geweldig vlees gerecht wat er ook nog eens erg leuk uitziet. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

In twintig minuten een heerlijke Aziatische maaltijd. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Heerlijke maaltijd met een verrassende frisse en toch pittige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Met tomaten, olijven en Parmezaan …  Lees verder »

Dit is echt iets wat je niet verwacht als je het leest. LEKKER!!!!! Knapperige spaghetti zeg maar met de bekende Bolognesesaus, briljant! Bijkomend voordeel is dat tauge nauwelijks calorieen heeft, ideaal voor een lichte maar heerlijke maaltijd! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Fusion

Vis, zalm gecombineerd met de zoete smaak van de paddenstoelen en hartige groente, heerlijk en heel gezond. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vis

De Aziatische keuken heeft mijn voorkeur. Het past goed bij/in het klimaat van mijn woonplaats. Dat is maar toeval , zelfs in het koele Nederland was dat al zo. De courgettes of zucchini worden ook hier aangevoerd en daar wilde ik "iets" mee doen. Vandaar dit recept met een knipoog naar India. Snel, zo pittig als je zelf wilt en niet moeilijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indiaas
Top