Een zachtromige soep … Lees verder »
- 30-60 min.
- Belgisch
Een zachtromige soep … Lees verder »
4 eiwitten - een snufje zout - 250 g poedersuiker - bloem - margarine - cacaopoeder (facultatief)- kleurstof … Lees verder »
150 gr. rozijnen 50 gr. krenten 75 gr. boter of margarine 1 pak witte broodmix 1 eetlepel suiker 1 ei ca. 2 dl. handwarm water 150 gr. hazelnoten 1 volle eetlepel bruine basterdsuiker 2 eetlepels honing … Lees verder »
750 g courgette 1 ui 2 teentjes knoflook 2 kleine aardappels 3 eetl. olijfolie 1 l groente- of kruidenbouillon peper nootmuskaat 1 eetl. Italiaanse keukenkruiden vers of diepvries (oregano, basilicum, tijm) 1 dl kookroom of koffieroom … Lees verder »
2 grote courgettes gewassen en in plakjes, 1 l kippenbouillon (gemaakt van tabletten), 100 g kruidenkaas (bv. Paturain), 2 theelepels kerriepoeder, 6 eetlepels ongezoete slagroom lobbig geklopt, verse bieslook fijngehakt . … Lees verder »
- 1 courgette (per persoon) - 1 teentje knoflook - 1/2 spaanse peper - zeezout - zwarte peper uit de molen - handje verse munt - olijfolie extra vierge - citroensap … Lees verder »
Je kunt het recept ook met vrijwel alle andere zeevissoorten uitvoeren. … Lees verder »
De chinezen hechten grote waarde aan het gebruik van verse ingredienten.Zeebaars en ook krab kunnen op een chinese markt levend gekocht worden. … Lees verder »
- voor 4 personen - In dit feestgerecht wordt de vis geserveerd met asperges, langoestines, stukjes brikdeeg en een heerlijke saus met truffelsap.Voorbereiding: 25 minuten Bereiding: 25 minuten … Lees verder »
Dit is een heerlijk gerecht, het kan als een enkel hoofdgerecht gemaakt worden maar het is een onderdeel van een klein dinertje voor 6 personen. De andere gerechten zijn Voorgerecht; `Soep van tuinerwtjes met munt en pesto crostini` OF `Komkommersoep ook lekker voor de feestdagen` en als nagerecht bvb `Mango Crème brulee` OF ijs bvb `Brown bread ice cream recept nr 2`; deze gerechten staan ook bij mijn recepten. Het grootste deel kan je `s morgens al klaarmaken. Dus vul de vis, maak de aardappel/groenten klaar en leg ze alvast in de ovenschaal,(of op bakblik) en zet alles in de koelkast als je plaats hebt! (in ieder geval de vis) de rest kan je ook koel wegzetten. Zo heb je tijd voor je gasten en hoef je niet steeds naar de keuken te verdwijnen!Dit geldt ook voor het de voor en nagerechten, niet moeilijk te maken en geen stress! … Lees verder »
… Lees verder »
500 gr varkensfilet (in een grote lap gesneden)- 1 preistengel - 1 el shoarmakruiden … Lees verder »
Heel gemakkelijk Recept … Lees verder »
Een heel simpel recept, wat ik regelmatig maak als voorgerechtje voor kleine kinderen . Het recept komt uit een receptenbijlage uit de jaren 70 bij Libelle. … Lees verder »
Dit recept is uit een Engels Aromatherapieboek van C. Wildwood. Ik heb dit recept al aan heel veel mensen doorgegeven en het helpt heel goed dus wil ik het aan meerder mensen doorgeven. C. Wildwood schreef: "Dit is een uitstekende verwarmende drank, goed tegen een verstopte neus, maakt het slijm los in neus zowel als op de borst. Helpt bij acute bronchitis, verkoudheid en verstopte neus. Neem dit in bij de eerste tekenen van verkoudheid en/of griep, (zere keel, rillerig en niezen) dan wordt de aanval van het virus gestopt. … Lees verder »
Eenvoudig te maken, zelfs geruime tijd voor de visite komt,altijd lekker bij een drankje. … Lees verder »
Klassiek kerstdiner in Engelse stijl … Lees verder »
500 gram brocoli, 500 gram aardappelschijfjes, 1 rookworst, 1 pot aardappel anders, (Smaak naar keuze.) kaas. … Lees verder »
1 grote braadkip in 8 stukken (+- 1,2 kg) 1 a 2 middelgrote aardappelen per persoon 2 vleestomaten 1 ui in niet te kleine stukken snijden 1 soeplepel mosterd 3 teentjes look sap van 2 citroenen peper en zout olijfolie 1 soeplepel oregano 250 ml kippenbouillon of een glas witte wijn. … Lees verder »
Een heerlijk voorjaarsrecept. … Lees verder »