1. Home
  2. Community
  3. mi49
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.
Image"

 …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

1 dunne prei 150 gram verse roomkaas met kruiden 1 dl volle melk 1 teentje knoflook 750 gram voorgekookte aardappelschijfjes (vacu?m verpakt) zout versgemalen zwarte peper 100 gram geraspte Gruyere …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Dit is een recept speciaal voor mezelf, dat ik nooit meer kan vergeten hoe ik deze maakte. Mijn soesjes mislukken zo vaak met wat voor recept ook. Ik weet niet wat ik verkeerd doe. Nu heb ik de hoeveelheden gevonden dat ik perfecte soesjes heb. Vandaar ik zo mijn recept neer zet. Al je mooie gerezen soesjes hebt, goed van kleur en lekker van smaak is het TOP:  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Frans

Engelse broodgebakjes met jam en mascarpone slagroom. Recept voor ongeveer 16 kleine scones …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is zeker al twintig jaar oud, het is uit de verzamelrecepten map van mijn dochter en favoriet bij ons allemaal! Het is eenvoudig en heel lekker! Variaties zijn er vele. Ik heb ze dit keer eens met ontbijtspek gevuld en er vandaag (27.11.2011) eindelijk eens foto`s bijgeplaatst. Het oorspronkelijke recept is het basisrecept maar je kunt er bvb ook iets anders tussen doen bvb reepjes knoflook en natuurlijk verse kruiden zoals rozemarijn of tijm. Je kunt er kaas plakjes en versgemalen zwarte peper over strooien enz. enz. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Een bladerdeeg hapje maken op een praktische manier!! Heel handig …  Lees verder »

4 enkele kipfilets4 grote plakken seranohamgeitenkaaspaneermeel versgehakte, groene kruiden (peterselie, bieslook, selderie naar keuze)boterpeper zout …  Lees verder »

Mijn man en ik hebben ooit, rond Sinterklaas, in een heel leuk restaurantje gegeten. Hier serveerden zij toen als nagerecht speculaasparfait. Ik was enorm onder de indruk, wat een heerlijke parfait! Uiteraard wilde de kok mij zijn geheim niet prijsgeven, dit tot mijn grote teleurstelling. Ik was dan ook heel blij toen ik in Boodschappen een recept voor dit fantastische nagerecht tegenkwam. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

500 g Shoarmavlees 3 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook (grote) 150 g yoghurt (Griekse) 4 paprika\'s (geroosterde uit een pot) 4 tortilla's (wraps 25 cm doorsnede) 100 g gemengde salade (rucola) snufje peper  …  Lees verder »

De lekkerste pesto maak je met dit recept. Ik heb al heel wat potjes pesto geprobeerd, zelfs in Italie ben ik op strooptocht geweest, maar er is er geen een die zo lekker is als deze zelfgemaakte pesto. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

100 gram champignons 3 lente-uitjes 15 gram boter 1 eetlepel verse of 1 theelepel gedroogde tijm zout versgemalen peper 75 gram gerookte kipfilet 2 eieren 1/8 liter slagroom 75 gram geraspte belegen Goudse kaas 6 plakjes diepvries bladerdeeg, ontdooid olie voor het invetten …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Een overheerlijke pesto van zongedroogde tomaten met Parmezaanse kaas of zoals ik ditmaal heb gemaakt 'Hollandse' Extra belegen kaas. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

4 plakken diepvries bladerdeeg 300 g. gerookte zalm in dunne reepjes 300 g. sourcream 2 eieren 2 el gehakte verse dille versgemalen peper zout Voor de garnering: 4 citroenpartjes wat slablaadjes takjes dille …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

1 kg aardappelen zout 400 g prei 2 dl schenkbare creme fraiche of kookroom 3 teentjes knoflook 50 g boter versgemalen peper 2 eetl. pesto 200 g belegen kaas (dikke plak) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

Deze op traditionele bereide stoofschotel met kip komt uit Cuba en geeft duidelijk Spaanse trekjes. De ananas en de rum geven de stoofpot een echt Caribisch karakter …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Lekker met gebakken aardappelschijfjes en spruitjes …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Mascarpone is een soort Creme Fraiche uit Italie en wordt ook daar gebruikt voor heerlijke gerechten. Verwar de Mascarpone niet met Magor dit is een combinatie van Mascarpone en Gorgonzola en weliswaar heel lekker maar niet met aardbeienjam enzo. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Italiaans

Dat is nou het leuke van een multiculturele samenleving: lekker mixen met elkaars puike producten. Hollandse kaas met Marokkaanse couscous smaakt heerlijk! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Marokkaans

Deze soep is speciaal voor Mila m'n favo-smullie die in Spanje woont... …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Spaans
Top