1. Home
  2. Community
  3. mhabraken
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Een heerlijke recept uit Zuid-Afrika en heel goed geschikt voor op de BBQ of onder grill.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Afrikaans

Bloemkool, 1 prei, 1 teentje knoflook, 1 theel gemberpoeder, 3 eetl olie, 1 eetl kerriepoeder, 400 gr kipfilet, 1 rode paprika, 1 klein blikje ananas in stukjes, 200 gr tauge, 2-3 eetl ketjap manis, 1 eetl gembersiroop, 2 eetl sherry,zout,peper,sambal. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

3 a 4 gekleurde paprika`s 500 gr gehakt 1 ui 1 teentje knoflook 1 potje kappertjes 1 thl sambal 1 blikje tomatenpuree 1 thl suiker 2 a 3 eetl groene pesto geraspte kaas of cheddarkaas. verse basilicum. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Italiaans

Een heerlijk thais gerecht …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Aziatisch

Lekkere peperkoek …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Oorspronkelijk recept afkomstig uit Frans Baskenland aan de grens van Spanje. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Multi-cultureel

1 1/2 kilo aardappelen schillen in stukken snijden gaar koken . 1pond zuurkool met de 2 ons magere spekblokjes 50 gr. roomboter 1ui klein gesneden paprika poeder 1/2 theelepel kerrie poeder 1/2 theelepel djahe poeder 1 /2 theelepel nootmuskaat 1/2 theelepel zeezout ananas stukjes (uit het kleinste blikje ) zachtjes stoven voor een ca. 1/2 uurtje . Alles bij de gekookte aardappelen stampen . nu nog 2 ons magere spekjes zachtjes bruin bakken en er over heen strooien . Als je bezoek krijgt makkelijk van te voren klaar te maken de volgende dag is de stamppot nog lekkerder . Heerlijk met een Rookworst of Karbonade en een koele Riesling.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Nederlands

(eigen foto) Ik had een flinke halve bloemkool over en prei, ham en hardgekookte eieren. Dan ga je iets verzinnen en ontstond dit heerlijke recept, waarvan mijn man zei: dit eten we toch zeker nog wel eens!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Dit is een heerlijk pittig kipgerecht. In het (oorspronkelijk Engelse recept ) staat; "De zalige marinade maakt dat de kip een gouden korstje krijgt en bij het proeven van de binnenkant zal het water in je mond komen het is zacht en pittig!" Wauw! En omdat ik las dat het maar 210 cal. p.p.. heeft moest ik het natuurlijk proberen! Je kunt dit nog pittiger maken als je wat chili of andere pittige kruiden toevoegt maar voor ons is het pittig genoeg. Vandaag (11.01.2012) weer eens gemaakt, de marinade was vrij dik, waarschijnlijk door de mosterdpoeder die ik gebruikt heb (schoot wat uit met de lepel) maar de smaak was perfect dus de volgende keer leng ik het wat aan met water. Tip De marinade heb ik gemaakt voor 2 dikke kipfilets (bij elkaar 550 gram). Heb je 4 flinke filets maak  dan een dubbele hoeveelheid marinade.  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Dit recept is werkelijk kinderlijk eenvoudig, staat echt binnen 15 min. in de oven. je hebt zelfs geen mixer nodig. zelfs de grootste leek kan het nog niet laten mislukken. en hij is errug lekkkerrrrr.... …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

HELAAS ZONDER PLAATJE!!!! Lekker snel klaar, lekker snel smullen! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands

Lekker stoofpotje met rundvlees op Portugese wijze. Familierecept …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Portugees

500 gram cakemeel 500 gram witte basterdsuiker 500 gram roomboter 3 dl lauw water paneermeel zout 3 eieren …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Nederlands

Iedere keer als ik deze salade klaar maak is het weer een succes …  Lees verder »

Dit recept heb ik uit ons regionale dagblad, iedere zaterdag staat er een recept in. Dit is weer een toppertje. Kipfilet in de aanbieding; marinade maken, kipfilet in blokjes, alles in een diepvrieszak in de vriezer tot gebruik. Makkelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Indonesisch

......MMMMMMM....Heerlijke Tapenade...... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Om je vingers bij af te likken gewoon! en.....om altijd in huis te hebben. …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Italiaans

Een familierecept van de moeder van een Antiliaanse vriend van ons. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Antiliaans
Top