1. Home
  2. Community
  3. mgoosens
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Dit is het snelste en makkelijkste brood wat ik ooit gemaakt heb. (Zelfs geen broodvorm nodig!) Het is bovendien geweldig lekker! Je kan het eten als het nog ietsje warm is maar de volgende dag (beetje opgewarmd in de oven) is het nog steeds heerlijk. Ook lekker bij een BBQ. Ik kreeg wat vragen of er Gorgonzola gebruikt kon worden i.p.v. Geitenkaas en een andere vraag of er ook kleine broodjes van gemaakt konden worden. Dat heb ik dus vandaag (26.04.2010) uitgeprobeerd. Heb vijf ongeveer dezelfde grootte bolletjes gemaakt. Oven gelijk op 200°C i.p.v. 190°C plus 1 flinke theelepel bakpoeder toegevoegd. Broodjes in het midden van de oven voor 30 minuten. We hebben er twee apart gehouden en drie heb ik ingevroren, weet absoluut niet of dat goed gaat maar ik wilde het wel proberen dus of ze ontdooid en opgewarmd nog lekker zijn? Dat moet ik nog ervaren. p.s. Oventemperaturen kunnen verschillen, bij mijn oven zijn ze dus goed …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Engels

Heerlijk als hoofd- of bijgerecht met witte rijst …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Indonesisch

1 KG KIPPENDRUMSTICKS, ontdaan van het vel 1 GROTE UI, gehakt 1 AFGESTREKEN EETLEPEL KERRIEPOEDER MASSALA 2 GROENE PEPERS, fijngesneden en de zaadjes verwijderd 2 TEENTJES KNOFLOOK, geperst 1 STUK GEMBERWORTEL, grof gesneden 2 STENGELS SEREH (CITROENGRAS), in grote stukken gesneden 2 ZOETE AARDAPPELS (ca. 500 gram), geschild en in blokjes 1 KIPPENBLOUILLONBLOKJE 1 BLIKJE KOKOSMELK 400 ML …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Wereld

Deze rijstsalade heb ik gepikt uit de nrc-next, wilde het graag met jullie delen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Vegetarisch

"Waar heb je dit overheerlijke soepie vandaan," vroeg ik aan een kennis. Afkomstig van de receptenkaartjes die je tegenwoordig bij de Albert Heijn ziet liggen. Nou ja, het smaakt lekker en bovendien erg eenvoudig te maken. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

4 el zonnebloemolie 1 limoen, uitgeperst 1/2 bakje bieslook (a 25 g), fijngesneden 1 pakje gerookt ontbijtspek (ca. 125 g) 1/2 ananas, geschild 100 g verse spinazie 200 g geitenkaas 55+ (Bettine Blanc).. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Caribisch

Antilliaans snoepgerecht …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Antiliaans

Was een experiment als variatie op de 'gewone' hartige taart, maar heeft uitgepakt als zeer smakelijk! Geschikt voor vegetariers en ook heel lekker als bijgerecht bij een rijsttafel. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

100 g rode linzen 1 teentje knoflook 1 tl mosterd grof zeezout 1/2-1 el groene peperkorrels (potje) 5 el olijfolie 4 el citroensap 3 lente-uitjes, in ringen 1 kleine aubergine 4 el vloeibare honing 1 el lemon curd 80 g rucola 2 rijpe verse vijgen 2 kleine verse geitenkaasjes 4 takjes basilicum, blaadjes fijngesneden …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Vegetarisch

Cajunbonensoep Je moet niet echt aan soep denken. Het is erg lekker. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Braziliaans

Pikante kipschotel bereid met jalapenopepers, ui en champignons; geserveerd met zure room, gekruide smeuiige rijst en mango …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Braziliaans

Vegetarische maaltijdsoep met een Zuid-Amerikaans tintje …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Gevulde avocado met hollandse garnalen. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Een pilaf uit Rio (Argentinie) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Argentijns

Pittige chimichurri …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Argentijns

Dit is een soep voor de liefhebber van 'echt' pikante/hete gerechten. Anderen moeten dit niet proberen. Commentaar manlief: "Dit kan je niet iedereen voorzetten!" …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Thais

Een heerlijke pittige kipcurry …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Kokos-kippensoep …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Thais

Indiase aardappelschotel …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

1 tl djinten(gemalen komijn) 1 ui 2 tl knoflook 2 tl masala 1 vleestomaat 1 pakje spinazie 150 gr feta …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Indiaas
Top