1. Home
  2. Community
  3. metyvonne
  4. Kookboek Mijn bewaarde recepten
Mijn bewaarde recepten
Hier staan je bewaarde recepten die nog niet in een kookboek zijn geplaatst.

Indonesisch pittig rundvlees gerecht. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indonesisch

Heavy maar heerlijk gehaktbrood met bacon en Amerikaanse saus.  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Amerikaans

Het principe lijkt op een Britse sheperd`s Pie, maar is het niet. Zo`n schotel is met ander vlees en is anders gemaakt. Deze heb ik gemaakt naar een oud idee van Gordon Ramsey en heb er, in de loop der jaren, mijn eigen draai aan gegeven. Het idee van Ramsey was om kippenbouillon te gebruiken en het vocht te binden. Heel goed want is echt een smaaksensatie. Is hij lekker, ja, vult hij, ja, is het stevig deze maaltijd, ja, dus een prima ovenschotel om de gure donkere maand `November` en de winter mee door te komen. Probeer hem zelf maar en dan hoor ik het wel. Met kook en baktijd meegenomen kan deze in een uurtje dampend op tafel staan. Eet smakelijk ! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Internationaal

Als je in Italië spaghetti bolognese vraagt , zal men je misschien vragend aankijken. Wat wij bolognese noemen, heet in Italië gewoon ragù. Om deze saus der sauzen te maken, moet je wel vroeg uit de veren. Als je dan toch voor dag en dauw opstaat, ga je naar de vroegmarkt en bestelt daar …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Italiaans

EEN GEHAKTTAART OM JE VINGERS BIJ OP TE ETEN. HEERLIJK MET EEN VERSE salade MAAR IK EET DEZE GEHAKTTAART DIKWIJLS MET STOKBROOD MET WAT KRUIDENBOTER. TOP TOP TOP  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Ovenschotel Moussaka volgens een écht, Grieks recept. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Grieks

Van de BBC gehaald …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Mexicaans

Zalig romig nagerecht voor een dinertje. Kan een dag tevoren gemaakt worden. Door de mascarpone met kwark te vermengen wordt het veel minder machtig. Past heel goed in een Paasmenu. Met het recept van deze trifle heb ik een wedstrijd gewonnen. Ik kreeg hiervoor een boek met bakrecepten van Rudolph van Veen met zijn handtekening. Leuk !!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Internationaal

Een Zwitserse klassieker. In dit recept gebruik ik de orginele kazen, maar er kan mee gevarieerd worden. De verhouding tussen wijn en kaas is echter constant. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Zwitsers

Met dank aan Tabitha, die dit postte in de Feestrecepten mailinglist. Prinsessornas Kokbok - Jennu ?kerstrom (1941) …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Scandinavisch

Rode kool op zijn Zweeds. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Scandinavisch

Kalkoen uit de oven. Ook op mijn pagina: kalkoen vulling en cranberrysaus!! …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Amerikaans

Parelhoen! Lekker. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Nederlands

Een recept van wijnadviessite www.wijntop5.nl waar ook de bijpassende wijn en achtergronden zijn te vinden. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Frans

Lekker fris en anders! …  Lees verder »

Een goed vullende maaltijdsalade met een zachte, romige smaak. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Europees

Een heerlijk bijgerecht, niet alleen bij een barbecue maar ook als onderdeel van een zomerse maaltijd. Door het gebruik van ananas wordt de soms wat scherpe smaak van de kool verzacht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Amerikaans

Het recept van deze originele italiaanse lasagna kreeg ik ooit van een italiaanse collega, ik heb 'm zelfs in een restaurant nooit zo lekker gekregen! Heb je alleen het recept van bolognesesaus of bechamelsaus nodig? Je vindt ze hier allebei! Ik ben er erg trots op dat dit al een tijd een van de populairste recepten op smulweb is, aan jullie reacties te zien vinden jullie 'm erg lekker. …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Italiaans

Kijk voor meer heerlijke recepten met vis in blik op www.visopzijnbest.nl …  Lees verder »

Top