1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek Oosters
Kookboek "Oosters"

Dit recept heb ik gekregen van een vriendin die gek is op Oosters koken, dit is (volgens mijn vriendin) een typisch eenvoudig gerecht uit Pakistan wat haar mond doet wateren iedere keer dat ze er aan denkt! Ik heb het 18.11.2011 weer eens gemaakt en nu ook foto`s toegevoegd. Ik kan alleen maar zeggen, het was weer heerlijk. Bovendien is het een slankrecept van 320 cal. p.p. en geschikt voor in de slowcooker. De tijden die in dit recept vermeld staan zijn voor de braadpan (gas). In de slowcooker duurt het ongeveer 3 uur bij mij was het al gaar na 2 uur maar raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je slowcooker want de tijden verschillen behoorlijk. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Hmmmmmm, als je van pittig houdt..... …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

Surinaams familierecept voor Masala Kip, voor bij de roti! …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

-4 el olie -3 tenen knoflook -3 takjes koriander -1 el korianderzaad -1tl zout -300 gr. kokosmelk -4 gedroogde pepertjes -1 tl. laospoeder -5 kaffir lomoen blaadjes -2 el nampla vissaus -200 gr kipfilet -2 blaadjes verse thaise basilicum -1 middel grote ui -1 el suiker -1 tl komijn -100 gr bosui …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Thais

-4el witte azijn -1 el nam pla -1/5 centimeter verse gemberwortel (geschild en fijngehakt naar wens) -1/5 komkommer, in fijne blokjes -3 el suiker -1 kleine rode chilipeper in fijne ringetjes -2 el fijngehakte geroosterde pinda`s -1,25 dl water …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Thais

Een top-receptje voor chana dal, dat op het menu staat van een goed indiaas restaurantje in Brussel. (lekkere indiase thuiskeuken zonder poespas) …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Vegetarisch

1 el olie 1 kg rundvlees, in blokjes van 2 cm 1 grote ui, in dunne ringen 3 teentjes knoflook, fijngehakt 80 g tikka massala currypasta 2 tl tamarindesiroop 8 dl kokosmelk uit blik 4 verse kerrieblaadjes 300 g jasmijnrijst …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Indiaas
Top