1. Home
 2. Community
 3. metata
 4. Kookboek Italiaans
Kookboek "Italiaans"

200 mililiter bietensap 1 eetlepel(s) bloem 450 mililiter bouillon 1 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) parmezaanse kaas geraspt 180 gram risottorijst 1 stuk(s) rode biet 4 plak(ken) scamorza(dun) 0.5 stuk(s) ui 100 mililiter witte wijn 2 eetlepel(s) zonnebloemolie …  Lees verder »

 •  20-30 min.
 • Italiaans

Roasted capsicum and spinach risotto, uit het Australie kookboek van AH (met foto) …  Lees verder »

Een Siciliaans groentengerecht hetgeen ik voor het eerst heb gegeten in restaurant Case Perotta, op de flanken van de Etna in San Alvio. Het lijkt nog het meest op Ratatouille, maar daarmee doe je eigenlijk tegelijkertijd beide gerechten te kort. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Italiaans

Naar een recept van Donna Hay. Ik heb het bewerkt naar eigen idee door meer groenten toe te voegen. Het is een gemakkelijk te maken recept maar het moet wel in twee gedeelten, Eerst de groenten (tomaten, paprika, knoflook en kruiden) in de oven en na 25 minuten voeg je de kipfilets toe voor ± 15-20 minuten. Ik heb 3 verschillende kleuren paprika gebruikt. De overgebleven paprika in reepjes gesneden en ingevroren voor een stoofschotel. Het recept is voor 2 personen maar je kunt het vermeerderen zoveel als je wilt (hangt van de hoeveelheid ovenschalen af die in je oven kunnen). Ik heb dit al meerdere keren gemaakt soms met hele kipfilets en soms met stukjes kipfilets, dat is uiteraard eerder gaar. Een ongecompliceerd maar zeer smakelijk recept. Je zou er nog allerlei andere groenten aan toe kunnen voegen, ik heb het simpel gehouden. Van beide recepten staan er foto`s bij. …  Lees verder »

200 gr Danone Huttenkase, 50 gr gerookte spekreepjes, 70 gr geraspte kaas, 200 gr Iglo bladspinazie, 125 gr lasagne bladen, 500 ml gezeefde tomaten, 1 el olijfolie, zout, peper. Naar smaak: 1 ei en 1 ui. …  Lees verder »

 •  30-60 min.
 • Italiaans

Hoofdgerecht …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Italiaans

Dit recept komt uit Het Grote Heleen van Royen Zomerboek. Winnen? Klik hier >> In mijn vorige leven was ik getrouwd met mijn vorige man en woonde ik in een woonboot in Vijfhuizen. De beste vriend van mijn vorige man heette Ronald, al noemde mijn man hem liever bij zijn koosnaam: Pikkebol. Op zeker moment lag Pikkebol in scheiding en vertoefde hij veelvuldig op onze woonboot, waar hij met mijn man jonge jenever dronk en zich dienstbaar maakte door te koken. Pikkebol kende zegge en schrijve één recept: spaghetti met spekjes. `Leer me alsjeblieft die spaghetti van jou te maken,` vroeg ik hem. Dat deed hij. Pikkebol is inmiddels uit mijn leven verdwenen, net zoals mijn vorige man, maar van zijn spaghettirecept heb ik nog elke week plezier. Thuis noemen wij het vette bek spaghetti, omdat dat is wat je ervan krijgt, een vette bek, maar misschien moet ik het voor de gelegenheid omdopen tot spaghetti van Pikkebol: ere wie ere toekomt. …  Lees verder »

 •  10-20 min.
 • Nederlands
Top