1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek Japanse kerst
Kookboek "Japanse kerst"
Kerst in Japanse sferen[br][br] De Japanse keuken is ontzettend divers en is veel meer dan sushi en sashimi. Vergeet voor op tafel Japans servies, soja, wasabi, gember en de stokjes niet. Een goede fles sake tijdens het diner maakt het helemaal af. Eet smakelijk! [br][br] [img_right]http://images.smulweb.nl/leden/webredactie/japans.jpg[/img_right]

Deze salade heb ik gemaakt als voorgerecht bij een Japans menu. Het staat zo op tafel en het is echt heerlijk! De moeite waard om eens uit te proberen. Je kunt het zelf eenvoudig pittiger (of minder natuurlijk) door meer wasabi toe te voegen. Eet smakelijk! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Rauwe witvis wordt overgoten met een heet oliemengsel en gaart slechts een heel klein beetje. Subliem recept van topkok Nobu Matsuhisa. …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

Werken met Sake is heel bijzonder en in combinatie met de andere ingrediënten heel verrassend van smaak!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Een heerlijke moot verse tonijn, door sesamzaad gerold, even dichtgeschroeid en op verschillende soorten sla met een superlekkere Wasabi-dressing. Dit is echt hemels, dit moet je proberen!!! …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

125 gram mihoen - 1/2 komkommer - 1/2 bosje radijs - 75 gram waterkers - 6 eetlepels Japanse sojasaus - 4 eetlepels rijstazijn - 1 theelepel suiker - 1 theelepel geraspte mierikswortel - 1 theelepel sesamolie - 2 kleine biefstukken - 1 eetlepel olie - 2 eetlepels geroosterd sesamzaad …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

Zalmfilets van ca. 125 g per stuk zout en versgemalen peper 4 teentjes knoflook 2 eetl. Japanse sojasaus (Kikkoman) 2 eetl. limoensap of citroensap 3 eetl. roerbakolie of wokolie 600 g panklare spinazie 2 eetl. gembersiroop …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Recept van Marco …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

300 gram Kipfilet 50 gram gekookte ham 1 eiwit 60 cc room 10 cc Cognac 1 mespunt gember poeder 20 gram rode paprika 20 gram gele paprika 20 gram groene paprika 6 blaadjes nori(gedroogde zeewier) wat bieslook peper en zout  …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Multi-cultureel

Dit is een lekker apart vegetarisch gerecht.En nog gemakkelijk te maken ook. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Lekker dessert …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Japans

1 pak tofu (375 g) ? 2 theelepels sambal brandal ? 3 eetlepels zonnebloemolie ? 1 rode ui ? 1 teen knoflook ? 2 struikjes tah tsai (of 1 struik paksoi) ? 1 rode paprika ? 1 gele paprika ? 1 eetlepel sesamolie ? 2 eetlepels Japanse sojasaus  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Een heerlijke japanse bereidingswijze van garnalen met behulp van een frituur, maar kan ook in een diepe pan of wok. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

500 g. garnalen 600 g. warme gekookte rijst 4 eieren 300 g. roerbakgroenten 1 teentje knoflook (uitgeperst) 1 eetlepel chilisaus 3 eetlepels Japanse sojasaus 2 eetlepels maisolie …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Japans

Volgens mij is dit de manier om de biefstuk te maken die ze in Japanse restaurants serveren. Meestal wordt die nog geflambeerd, maar volgens mij geeft dat weinig smaak! Het belangrijkst is dat de sojasaus pas helemaal op het einde wordt toegevoegd.... …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Japans

* 2 ronde glaasjes met rijst * 200 ml rijstazijn * 1 eetlepel fijne kristalsuiker * 6 velletjes nori * 120 g zalm, in kleine, niet te dikke reepjes * 120 g rode tonijn, in kleine, niet te dikke reepjes * sojasaus, wasabi en ingemaakte gember naar smaak …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Japans

Waarom een sjalot: de rauwe sjalot geeft de carpaccio een zoete en kruidige smaak. In de dressing geeft de sjalot een volle smaak af, waardoor je geen extra smaakversterker hoeft toe te voegen. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans
Top