1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek Hapjes en koekjes
Kookboek "Hapjes en koekjes"

Een super snel hapje voor een gezellige avond met vrienden of familie! Empanadas zijn de Argentijnse pasteitjes. Deze empanadas zijn gevuld met pittige chorizo en romige kaas, een top combinatie!  …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Wereld

Antiliaanse zoete pannekoekjes van pompoen. Lekker als nagerecht. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Het recept voor deze Brabantse worstebroodjes komt uit het nieuwste boek van Yvetten van Boven, Home Baked. Smulweb.nl kreeg de eer om aanwezig te zijn bij een inspirerende workshop van Yvette ter ere van haar nieuwe titel. Dit recept wilden wij jullie niet onthouden!  Lees ook de boekrecensie van Home Baked hier! http://www.smulweb.nl/artikelen/198304/Bakken-met-yvette-van-boven …  Lees verder »

Basis recept met tips voor het maken van cup cakes …  Lees verder »

Voor de deeg: 200 gr boter 200 gr suiker 1 ei 400 gr bloem 1 el citroenrasp vers klein mespunt vers vanillemerg klein mespunt vers gemalen nootmuskaat Voor de appel vulling; 4 grote jonagold appels 100 gr suiker 3 el boter 1 el kaneel 1/4 stengel vanille 1 tl citroensap 1/2 bak amandel en fruit. ( amandels, Gedroogde kersen en druiven) …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Antiliaans

Ingrediënten 6 eieren 300 g bloem 300 g roomboter 300 g basterdsuiker 200 g pepernoten 100 ml water Snufje zout 1 tl speculaaskruiden  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Nederlands

Het recept voor dit heerlijke speculaas taartje stond in een bijlage bij Libelle ergens in de jaren 70. Daarna heb ik al veel recepten van gevulde speculaas uitgeprobeerd, maar dit recept blijft favoriet. Ik heb deze keer amandelschaafsel gebruikt omdat ik geen hele amandelen in huis had. Allebei de soorten zijn natuurlijk te gebruiken. Lekker met Sinterklaas. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Nederlands
Top