1. Home
  2. Community
  3. metata
  4. Kookboek weekend
Kookboek "weekend"

Een heerlijk stoofpannetje met kipdijfilet dat je ook heel goed kunt maken in je Slowcooker. Het lekkerste is dit gerecht als je het een dag tevoren maakt en de volgende dag weer opwarmt. De olijven kun je evenueel weglaten als je ze niet lust. NB Maak je het gerecht in de slowcooker, dan maak je het hele gerecht klaar in een hapjespan en doet dit over in de slowcooker (plm. 6 uur op low). …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Italiaans

Dit is een heerlijke Saté op basis van het recept Hete (of minder hete) Kip. In de zomer een echt SUCCES, eenvoudig en erg lekker, wel met de goede Pindasaus(niet die van de Patat - Chinees). Wij zijn er dol op, en zover ik weet, iedereen :-) …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Internationaal

Toevallig kwam ik dit herfstige recept tegen in een horecafilm en heb het meteen, zonder aarzelen, gemaakt. Voor liefhebbers van stoofjes is dit hem wel hoor. Deze hachee mag altijd blijven! Hij is makkelijk na te maken en barst van de smaken. Het geheim der smaken zit hem in de Ras el Hanout (Marokkaans kruidenmengsel, het beste uit de winkel) en de sjalotjes. Gebruik geen gele of rode uien. Een blikje ras el hanout van Jonnie Boer van Euroma is te koop bij Albert Heijn. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Fusion

Het recept voor deze Brabantse worstebroodjes komt uit het nieuwste boek van Yvetten van Boven, Home Baked. Smulweb.nl kreeg de eer om aanwezig te zijn bij een inspirerende workshop van Yvette ter ere van haar nieuwe titel. Dit recept wilden wij jullie niet onthouden!  Lees ook de boekrecensie van Home Baked hier! http://www.smulweb.nl/artikelen/198304/Bakken-met-yvette-van-boven …  Lees verder »

Dit is het stoofvlees dat wij maakten en verkochten in onze cafetaria en wat liep als een tierelier! K heb er natuurlijk wel een kleiner receptje van gemaakt, 10 liter is wat veel he... …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Nederlands

Een echt familierecept van een vriendin. `Ik smolt als kind als mam ragout had gemaakt. Dit was het lekkerste wat ze kon makenEn mijn favoriete herfst en winter maaltijd.` Krijg nu al zin in de herfst! Hierbij het recept. …  Lees verder »

Dit is een recept uit de Tip (bestaat niet meer), dat we op verzoek van mijn zoon regelmatig maken. Omdat wij er zo dol op zijn, nemen we vaak 3 schelpdieren p.p, maar je kunt het ook wat bescheidener houden. Je kunt dit gerecht zo pittig maken als je zelf wilt, afhankelijk van de hoeveelheid cayennepeper die je op de schelpdieren strooit. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Fusion

Mijn collega, vriendinnetjes en ik hebben in een Grieks restaurant gegeten. Ik bestelde Lavraki (zeebaarsfilet) en vond het een smakelijk gerecht. Thuis geprobeerd voor man en zoon na te maken. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Grieks

- 4 kipfilets, in grote stukken - 80g Patak`s Tikka Masala Kruidenpasta - 8 bamboestokjes, in water geweekt - Zak gemengde sla - 1 limoen, geperst - 3 eetlepels olijfolie - Snufje suiker - Limoenschijfjes, voor garnering - Pak Patak`s Naan naar keuze …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indiaas

De (voor)bereidingstijd is vrij lang omdat je de kip moet marineren, maar verder hoef je weinig te doen. …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Heerlijk Turks gerecht …  Lees verder »

  •  > 120 min.
  • Turks

Traditioneel pittig gerecht, makkelijk te maken en mooi om te serveren. …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Surinaams

Deze lekkere kip is al jaren het succesrecept van mijn nicht Olga. Heel goed voor te bereiden. Het gerecht wordt er alleen maar lekkerder van. Heerlijk als je een keer veel gasten krijgt. …  Lees verder »

  •  20-30 min.
  • Surinaams

Kinderen vinden deze soep echt geweldig!!! …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Surinaams

1 gele paprika 1 ui 250 g. pandanrijst 1 theel. Thaise currypasta 300 ml kippenbouillon 300 ml kokosmelk 500 g. rundergehakt 2 tenen knoflook 1 theel. kerriepoeder 1/2 theel nootmuskaat 1 ei 100 g. panco broodkruim 3 eetl. sesamzaadjes 350 g. broccoliroosjes 3 eetl. oestersaus 4 eetl. zonnebloemolie 150 g. shi take paddestoelen 4 eetl. Kikkoman sojasaus 1 eetl. gembersiroop 1 theel. aardappelzetmeel  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Aziatisch

Een heerlijke rijst salade en zo makkelijk Beetje rijst over van de vorige dag?? Of gewoon een lekkere salade bij de BBQ.. Iets anders bij je oosterse maaltijd Deze salade is heerlijk en zo gemaakt …  Lees verder »

  •  10-20 min.
  • Aziatisch

Een kiptajine om van te smullen.......gemakkelijk te maken en ook weer met die typisch Marokkaanse combinatie van hartig met zoet......  …  Lees verder »

  •  60-120 min.
  • Marokkaans

Marinade-ingrediënten: 3 teentjes knoflook 2 eetlepels tomatenketchup 2 theelepels trassipoeder of stukje van 1 cm 1 theelepel zout 1 theelepel peper 1 theelepel laos 1 theelepel djahé 1 eetlepel suiker 2 eetlepels citroensap 3 eetlepels ketjap manis sambal naar smaak Ingrediënten voor de bami 1 ui, fijngesnipperd 2 teentjes knoflook 3 eetlepels selderij, fijngesneden 2 eetlepels tomatenpuree 2 eetlepels zoete ketjap 2 theelepels trassipoeder of stukje van 1 cm 1 theelepels zout 1 theelepel peper 1 theelepel laos 1 theelepel djahé 1 eetlepel suiker sambal naar smaak 1 kippepoot per persoon bami  …  Lees verder »

  •  30-60 min.
  • Indonesisch

2 kippenbouillonblokjes, 2 kipfilets (ca 400 gr), 150 gr biefstuk, 200 gr cocktailgarnalen, 1/2 Chinese kool, 200 gr champignons, 300 gr broccoli, kant en klare sausjes (bijv. sojasaus, zwarte bonensaus, Chilisaus) …  Lees verder »

  •  0-10 min.
  • Chinees
Top